Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır. Biyometrik çekim yapıldağından fotoğraf gerekmemektedir. Güney Kıbrıs'ın Türkiye'de diplomatik misyonu yoktur. Kıbrıs Rum Kesimi vizesi işlemleri Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Güney Kıbrıs Elçiliğinden yapılmaktadır.
Güney Kıbrıs Atina Büyükelçiliği pasaportunda KKTC giriş-çıkış damgası bulunan kişilerin vize başvuruları kabul etmemektedir. Pasaport ayrımı olmaksızın (Umuma Mahsus, Hususi, Diplomatik ve Hizmet pasaportuna sahip)tüm T.C. vatandaşları Güney Kıbrıs vize işlemlerine tabidir.
Geçerli bir G. Kıbrıs vizeleri olmaksızın bölgeye giriş yapamazlar. Atina Büyükelçiliğine ibraz edilecek evrakların yeni tarihli olmması ve eksiksiz olarak sunulması gerekmektedir. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne gerçekleştireceğiniz seyahat 3 aydan kısaysa kısa süreli Kıbrıs vizesine başvuruda bulunmalısınız.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, vize ve pasaporta gerek olmadan Kuzey Kıbrıs'a yalnızca kimlikleri ile giriş yapabilmektedir. Ancak seyahat amacı ve konaklama süresinin uzunluğuna bağlı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti seyahatleri için vize başvurusu yapılması gerekebilir.
Adanın güneyi etkin olarak Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kontrolü altında; Adanın kuzeyi Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi'ne göre Türkiye'nin işgali altındadır. Bağımsızlığını tek taraflı ilan eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin sadece Türkiye ile diplomatik ilişkisi bulunmaktadır.
İlgili 39 soru bulundu
Güney Kıbrıs Rum Tarafına geçiş
Kıbrıs'ta sınır kapılarından KKTC doğumlu KKTC vatandaşları, KKTC kimlik kartlarıyla veya AB üyesi vatandaşlar pasaportlarıyla sınır kapısından GüneyKıbrıs'a Rum Kesimine geçebilirler.
K.K.T.C. ' ye giriş ve K.K.T. C'den çıkış, onaylanmış limanlardan ve kapılardan, geçerli pasaport veya seyahat belgesi ile yapılır.
Kıbrıs'a Gitmek İçin Pasaport Gerekir Mi? KKTC, Türk vatandaşlarına herhangi bir pasaport ve vize şartı koymayan ülkeler arasındadır. Yalnızca yeni tip kimlikle giriş sağlayabileceğiniz KKTC, 30 gün boyunca konaklama hakkı sağlıyor.
Yunanistan makamları pasaportlarda KKTC giriş/çıkış damgası olması halinde ülkeye giriş izni vermemektedirler.
TC vatandaşları KKTC'ye girerken 90 gün boyunca vizesiz seyahat etme hakkına sahiptir. KKTC'den Kıbrıs Rum Kesimine girmek içinse Güney Kıbrıs Rum Kesimi Vizesi almak zorunludur. Güney Kıbrıs Rum Kesimi vizesi başvuruları ise Yunanistan Konsolosluğu'ndan yapılır.
Dragon Çayı (Anamur, Mersin) üzerinde yapılan Alaköprü Barajı'nda biriktirilecek su, 23 km'lik boru hattı ile Akdeniz kıyısına getirilmektedir. Buradan 80 kilometrelik asma boru ile Akdeniz'i geçip Kıbrıs'a ulaşmaktadır. Kıbrıs'a ulaşan su kıyıdan Girne yakınlarında yapılan Geçitköy Barajı'na aktarılmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır. Biyometrik çekim yapıldağından fotoğraf gerekmemektedir. Güney Kıbrıs'ın Türkiye'de diplomatik misyonu yoktur.
Güney Kıbrıs seyahat planı bulunan vatandaşlarımızın vize başvurusu yapabilmeleri için Güney Kıbrıs Atina Büyükelçiliği'nde bizzat bulunmaları gerekir. Güney Kıbrıs vizesi başvuru sonrası genelde aynı gün içerisinde verilebilmektedir.
Ayia Napa Vize
Türk vatandaşlarının Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne girişi için vize gerekiyor. Türkiye'de herhangi bir Güney Kıbrıs Diplomatik misyonu bulunmadığı için önce Yunanistan vizesi alınması gerekiyor.
Kuzey Kıbrıs'ta yaşam masrafları Türkiye'ye göre %5 ile %10 arasında pahalılık göstermektedir. Bu oran birçok Avrupa ve Akdeniz ülkesine göre oldukça düşüktür. Kuzey Kıbrıs'ta asgari ücret 9.985₺'dir. Markalaşmış fastfood ve tekstil firmaların ürün fiyatları Türkiye'deki fiyatlarla aynıdır.
Güney Kıbrıs Rum kesimine seyahatlerde ilgili ülkenin vizesi alınması gerekmektedir, Schengen vizesi ile doğrudan seyahat mümkün değildir. Kıbrıs vizesi içinde Atina'da bulunan konsolosluktan bu işlemler yapılabilmektedir.
Ülkeye giriş ve çıkışta aynı seyahat belgesi kullanılmalıdır. Nüfus cüzdanı ile girdiyseniz nüfus cüzdanı ile çıkış işlemlerinizi yapmalısınız. Pasaport ile girdiyseniz çıkarken polise pasaportunu vermelisiniz. Ülkeye girişte seyahat belgesinin süresi bitmemiş olmalıdır.
Mayıs-Ekim ayları arasında düzenli seferler yapan Akgünler 3 gemimizin Mersin Limanı ve Girne Limanı arasındaki seyri 4 saat sürmektedir. Girne-Taşucu limanları arasındaki seyri ise 2.5 saat sürüyor. Sadece yolcu taşıyan bu gemimiz KKTC ve TC arasındaki gündüz seyahatlerinizde en hızlı seçeneklerden biridir.
“Kıbrıs'a pasaportla mı gidiliyor?” diye merak edenler için KKTC, Türk vatandaşlarından pasaport istemiyor. 30 güne kadar vize almaya ihitiyaç duymadan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni keşfetmeye yeni çipli kimlik kartınızı göstererek gidebilirsiniz.
2003 yılında Güney Kıbrıs ile Kuzey Kıbrıs arasındaki kapıların açılması neticesinde artık Güney Rum Kesimi'nde bulunan Larnaca Havaalanına gelerek burdan Kuzey Kıbrısa geçmek mümkündür. Larnaca Havaalanı, Lefkoşaya 40 dakika, Girne'ye ise 1 saat 20 dakika mesafededir.
Kıbrıs Sınır Kapıları, KKTC doğumlu KKTC vatandaşları, KKTC kimlik kartlarıyla veya AB üyesi vatandaşlar pasaportları ile gecis kapısından Güney Kıbrıs Rum Kesimine geçebilirler.
Kıbrıs'a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları Umuma Mahsus pasaporta sahipse 90 güne kadar vizeden muaftır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri