Telefonunuzun arama ekranına *124# yazarak arama yapın. Karşınıza çıkan ekrana 9 rakamını yazıp gönderin. Ardından 3 ve daha sonra 2 tuşlaması yapıp tekrar gönderin. Kalan taahhüt süresi ve cayma bedeli tarafınıza SMS bilgilendirmesi olarak gönderilecektir.
a) Cayma bedeli 24 aylık taahhüt süresinin ilk 12 ayında kullanıcının sistemde kaldığı süre dikkate alınarak hesaplanacaktır. (26.07.2027 tarihinde sisteme dâhil olan kullanıcı, 26.08.2022 tarihinde sistemden çıkmak isterse, sistemde kaldığı süre (1 ay) kadar cayma bedeli (1 ay X 510,30 = 5 1 0 , 3 0 TL) ödeyecektir.
Telefonun arama yerine *124# yazarak arama yaptıktan sonra gelen ekrana önce 9 rakamını yazıp gönder tuşuna basabilirsiniz. Ardından 3 ve daha sonra 2 tuşlarına basıp gönderdikten sonra taahhüt kalan süre ve cayma bedeli SMS olarak tarafınıza gelecektir.
Cihazınızın tesliminden itibaren 14 gün içinde cayma hakkınızı kullandığınız takdirde dahil olduğunuz kampanyadan çıkarılacak olup kampanya öncesinde kullanmış olduğunuz tarifeye geçişiniz yapılacaktır. Cayma hakkının kullanılması halinde herhangi bir kampanya çıkış ceza bedeli yansıtılmayacaktır.
Turkcell.com.tr anasayfası sağ tarafta bulunan "Giriş" bölümünden giriş yapın. En altta bulunan "İşlem Merkezi" seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada sol tarafta bulunan menüden "Hat Özetim"e tıklayarak aboneliklerinizi görünteleyebilirsiniz. Mevcut aboneliklerinizi hemen öğrenmek için tıklayın.
İlgili 17 soru bulundu
İnternet taahhüt sorgulama yapmak, ne kadar süre sonra biteceğini öğrenmek istiyorsanız ilk yapabileceğiniz şey, servis sağlayıcınız ile iletişime geçmek. Müşteri hizmetlerini arayarak kalan taahhüt sürenizi kolayca öğrenebilirsiniz.
Müşteri hizmetlerini arayarak iptal ettirme. Firmaya yazılı dilekçe göndererek iptal ettirme. Firma şubesine ya da bölge müdürlüğüne giderek iptal ettirme. SMS göndererek iptal ettirme.
Bu sözleşme süreleri genellikle 12, 24, 36 ay şeklinde olmaktadır. Bu tarihlerden önce aboneliğinizi iptal ettirmek veya sonlandırmak istediğiniz zaman yani caymak istediğinizde sizden talep edilen ücrete “cayma bedeli” denir. Bu bedele size imzalatılan sözleşme içerisinde yer almaktadır.
Sözleşmeyi sonlandırmak için fesih bildirimini satıcı veya sağlayıcıya yöneltmeniz yeterlidir. Fesih bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaştığı tarihten itibaren en geç 7 gün içerisinde sözleşmeniz sonlandırılmalıdır.
Taahhüt sürenize dahilinde internet kullanımını sonlandırmak isterseniz de ortaya cayma bedeli çıkıyor. Taahhüt cayma bedeli olarak da bilinen bu ücret, sadece taahhüdün bozulması durumunda ödeniyor.
Taahhütün son ayında numara taşıma yapmak mümkün. Ancak, son ayda yapılan taşımalarda ceza ödenmesi halihazırdaki sözleşmenize göre değişebiliyor. Taahhüt sözleşmesi bitmeden önceki son faturanızın döneminde, istediğiniz zaman operatör değiştirebilirsiniz.
Turkcell'de kayıtlı e-posta adresinizden [email protected] adresine kimlik görselinizi ekleyerek ve iptal edilmesini istediği hat bilgisini yazarak iptal talebinde bulunabilirsiniz. Hat iptal başvurunuzu dilerseniz Abonelik Fesih Başvurusu - e-Devlet sayfasını ziyaret ederek de yapabilirsiniz.
Elbette hat değiştirmek için taahhüt süresinin bitmesini beklemek zorunda değillerdir. ancak taahhüt süresi bitmeden yapılan hat değişikliklerinde, kullanıcılar belli bir cayma bedeli ödemek durumunda kalabilirler. Cayma bedeli taahhüt süresinin bitmesine kalan süreye göre hesaplanır.
Hattımı daha sonra iptal ettirirsem paketimin cayma bedeli yansır mı? Faturalı hatlarda; paketiniz 12 ay faydalanma taahhüdü kapsayan yıllık abonelik kampanyasına dahildir. Kampanyadan 12 ay süresi dolmadan ayrıldığınız durumda, faturanıza faydalandığınız fatura dönemi başına kampanya iptal bedeli yansıtılacaktır.
13.Alıcı, satın aldığı eğer bir hizmet ise, bu 14 günlük süre sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin ifasına başlanan hizmet sözleşmelerinde cayma hakkı kullanılamaz. 14.Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar SATICI' ya aittir.
Turkcell tarife ve paket değiştirme işlemi için telefon ya da internet yerine size en yakın Turkcell Mağazası'nı da ziyaret edebilirsiniz. Tarife iptali işlemi yapmak için IPTAL yazıp bir boşluk bırakıp iptal etmek istediğiniz tarifenin ismini de ekleyerek 2222'ye göndermeniz yeterlidir.
İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.
E-ticaret kapsamındaki mesafeli sözleşmelerde cayma hakkının 14 güne çıkarılması 1 Ocak 2024'te yürürlükte olacak. Yapılan yeni düzenlemenin cayma hakkının kullanımı dışındaki hükümleri ise 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.
"Bir seneyi geçen internet aboneliklerinde cayma bedeli yansıtılamaz" Mahkeme tarafından alınan karara göre 24 aylık aboneliklerde 12 ayın dolduktan sonra aboneye cayma bedeli çıkarılamaz.
"Firmalar cayma bedeli alırken büyük kar ediyorlardı. Tüketiciler kendilerinden 'indirimin iadesi' adı altında alınan eskisi gibi cayma bedellerini hakem heyetlerine başvurup geri alabilir. Böyle bir durumda tüketici sözleşmeyle birlikte hakem heyetine başvurmalı.
Bu kapsamda cayma parası taraflardan birinin sözleşmeden serbestçe dönülmesi karşılığı diğer tarafta kalmak üzere yapılan ödemeyi ifade eder[1].
Turkcell.com.tr'den Hat İptali için sadece ön başvuruda da bulunabilirsiniz. Ön başvuruda bulunursanız hattınız aramaya kapanacaktır, iptal işlemlerinin tamamlanabilmesi için 10 gün içinde en yakın Turkcell Mağazasına giderek, iptal işlemini onaylamanız gerekmektedir.
Turkcell taahhüt bitince ne olur diye araştırıldığında sözleşme sonunda herhangi bir işlem yapılmazsa doğrudan indirimsiz fiyatlardan kullanıma devam edilir. Bu fiyatlar genellikle taahhüt fiyatlarından yüksek olacaktır. Güncel ücret tarifelerine Turkcell internet sitesi üzerinden erişilebilir.
Fakat 18/01/2022 tarih 32723 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan “Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketicinin Hakları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” (“Yönetmelik”) ile cayma bedeli ödenmeksizin abonelik sözleşmesi feshi mümkün hale getirilmiştir.
Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur. Alınan bu bedel genellikle “cayma bedeli” olarak ifade edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri