1-Faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi halinde, aboneye kısa mesaj ile, faturanın son ödeme tarihi + 1. günden sonra, ve kısıtlama tarihinden de en az 7 gün önce olacak şekilde hattının kısıtlanacağına dair bilgi verilir.
Faturanız, talebinize göre her ayın 10'unda, 20'sinde veya 25'inde kesilmektedir.
**Hizmetin Durdurulması: Abone hizmetlerinin, acil arama hizmeti hariç olmak üzere, gelen ve giden aramalar ile kısa mesajlara kapatılması ve internet erişim hizmetlerinin durdurulması, 9- Fatura borcunun ödenmemesi halinde öncelikle kısıtlama akabinde durdurma işlemi yapılmaktadır.
Faturasız hattıma ne kadar süre yükleme yapmazsam hattım kapanır? 184 günün sonunda tekrar yükleme yapmamışsanız, hattınız dış aramalara kapatılır. Sonraki 92 günlük süre boyunca yine yükleme yapılmamışsa hattınız dış aramalara kapanır, sadece hattınızdan çağrı alabilirsiniz.
30 gün içerisinde borcunuzu ödeyerek kapanan hattınızı aktif hale getirebilirsiniz. Bu süreden sonra da faturanızı 3 ay boyunca ödemezseniz borcunuz için yasal takip başlatılır.
İlgili 41 soru bulundu
1-Faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi halinde, aboneye kısa mesaj ile, faturanın son ödeme tarihi + 1. günden sonra, ve kısıtlama tarihinden de en az 7 gün önce olacak şekilde hattının kısıtlanacağına dair bilgi verilir.
Elektrik faturasının son ödeme tarihinde ödeme yapılmazsa tüketiciye ikinci bir bildirim yapılır ve bu bildirimi takip eden 5 gün içinde elektrik faturası ödenmezse elektrik kesilir.
Bu 185 gün süresince tekrar TL yüklenmezse 92 Günlük “Yarı Aktif Dönem” başlar. Hattınızın yarı aktif olduğu dönem sonuna kadar tekrar TL yüklemezseniz, Hazır Kart numaranız iptal edilir ve hattınız tekrar kullanılamaz.
Hattımı geçici olarak gelen ve gelen /giden iletişime ne kadar süreyle kapatabilirim ve faturama herhangi bir ücret yansır mı? 17 Aralık 2017 tarihi itibari ile, giden veya gelen/giden iletişime kapattığınız hatlarınız en fazla 3 ay kapalı kalabilir, 3 ay sonunda hatlar otomatik açılır.
Ayrıca KALAN yazıp 2200'a SMS göndererek, telefonunuzdan *100#'yi tuşlayarak veya 0532 757 2222'yi arayarak kalan bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. Kalan kullanımınızı hemen öğrenmek için tıklayın.
Yasal olarak fatura 1 gün gecikirse 1 günlük faiz ya da zam alınır.
Fatura bedeli ödenmediği takdirde fatura bedelini ödemeyen kişi veya şirkete karşı icra takibi başlatılabilir. Fatura ilamsız icra takibine konu olabilir.
Hattınızın yarı aktif olduğu dönem sonuna kadar tekrar TL yüklemezseniz ya da hattınıza en az 10 TL Transfer almazsanız 31 Aralık yıl sonunda hattınız iptal edilir ve hattınız tekrar kullanılamaz.
Vergi Usul Kanunu'na göre faturaların, hizmetin verildiği ve mal teslimatı yapıldığı tarihten sonra en fazla 7 gün içinde düzenlenmesi gerekir.
Hesap kesim tarihini öğrenmek için; Bankanıza ait olan internet şubesinden almış olduğunuz şifre ile girişinizi yaparak, hesap kesim tarihlerine gelinerek bilgilenmiş olursunuz. Ayrıca bankanızın şubesine de uğrayarak hesap kesim tarihinizi öğrenmiş olursunuz.
Vergi Usul Kanunu'nun fatura nizamına ilişkin 231/5'inci maddesinde; “Fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azamî 7 gün içinde düzenlenir. Bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılır” hükmü bulunmaktadır.
BTK da ki yetkili de E-Sim için de 4 ay kullanabilirsiniz demişti.
İptal ettirdiğim hattımı nasıl geri alabilirim? Hattınızı iptal ettirdiğiniz tarih itibarıyla bir yıl boyunca, adınıza kayıtlı hattınızı numaranız aynı kalarak geri alabilirsiniz. Bir yıl sonunda alınmayan hatlar tekrar satışa sunulur.
Mevcut aboneliklerinizi hemen öğrenmek için tıklayın. Dilerseniz DURUMUM yazarak 2222'ye ücretsiz SMS göndererek de öğrenebilirsiniz.
TL yüklemenizi bir defada en az 50 TL, en fazla 100 TL yükleyebilirsiniz. Vodafone faturasız hattınızın aktif kullanım süresini uzatmak için, bir defada en az 50 TL yüklemelisiniz. Yüklenebilecek en düşük TL miktarı 15.12.2021 tarihi itibariyle 50 TL olarak güncellenmiştir.
Hattınızın yeniden aktif olabilmesi için: AD SOYAD KIMLIK TUR KIMLIK NO bilgilerinizi yazıp 4343'e ücretsiz SMS gönderebilirsiniz (ORNEK: DERYA YOLCU TC/KKTC KIMLIK 333333) USSD üzerinden *4343# nolu numarayı arayabilirsiniz.
e-Fatura Kaç Gün Geriye Dönük Kesilebilir? Geriye dönük e-fatura kesme süresi 7 gündür. e-Fatura en fazla 7 gün geriye kesilebilir.
TTK m.1530/5 uyarınca ödeme süresi, faturanın veya eş değer ödeme talebinin veya mal veya hizmetin alındığı veya mal veya hizmetin gözden geçirme ve kabul usulünün tamamlandığı tarihten itibaren en fazla altmış gün olarak kararlaştırılabilir.
Sözleşmeli bir hattın borçlarını 3 ay ödemediğin zaman, hattın sözleşmesi iptal olur. Geriye kalan tüm borçlar 4. aya yansır. 4. ayın sonunda icralık olabilirsin. Sözleşmeli bir hattın borçlarını 3 ay ödemediğin zaman, hattın sözleşmesi iptal olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri