Coğrafi olarak bulunduğunuz yerin Turkcell merkezi arşivine olan uzaklığı ve iş yoğunluğuna bağlı olarak en geç 2 hafta içerisinde Turkcell Mobil İmza'nız aktif hale gelecektir. Turkcell Mobil İmza başvurusu vekâletname ile yapılamaz.
Evraklarınız Türk Telekom arşiv merkezine geldikten sonra 48 Saat içerisinde Türk Telekom Müşteri Hizmetleri (444 1 500) yetkilileri tarafından aranırsınız ve kimlik doğrulama işlemleriniz yapılır. Kimlik doğrulamada herhangi bir problem olmadığı takdirde mobil imza servis aktivasyonu yapılır.
Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanımlanabilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır.
halen mobil imza desteği olmayan hizmet.
Mobil İmza nedir? Elektronik ortamda kimliğinizi doğrulayarak, ıslak imzaya eşdeğer işlem yapılabilmesini sağlayan bir servistir.
İlgili 17 soru bulundu
Mobil imza, elektronik belge imzalama, internet bankacılığı, kamu hizmetlerine erişim, elektronik ticaret gibi çeşitli işlemlerde kullanılabilir. Hukuken geçerli bir imza gerektiren birçok işlem mobil imza ile gerçekleştirilebilir.
e-Devlet Kapısı şu an Avea, Turkcell ve Vodafone mobil imzaları ile entegre çalışmaktadır. Mobil İmzayı Nasıl Kullanabilirim? Adım 1: Giriş menüsünden “mobil imza ile giriş” seçeneğini seçiniz. Adım 2: Gelen ekranda TC Kimlik No ve Mobil imza aboneliğiniz bulunan GSM numaranızı giriniz ve “Gönder” tuşuna basınız.
Nasıl kullanırım? Turkcell Mobil İmza'yı destekleyen bir uygulama üzerinde elektronik imza atmak istediğinizde; Uygulama ekranındaki İMZALA tuşuna basın. Bu tuşa bastığınızda, bilgiler hazırlanarak, imzalanmak üzere cep telefonu ekranınızda işlem bilgisi çıkar.
Bireysel elektronik imza için başvuru sahibinin, üzerinde TC kimlik numarası yazan nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi resmi bir kimlik belgesine sahip olması gerekir. Bu belgenin aslı ile birlikte elektronik sertifika taahhütnamesi ve başvuru formunu doldurması gerekir.
Yanımızdan ayırmadığımız, düzenli olarak kontrol ettiğimiz ve bankacılıktan sınav başvurularına kadar hemen hemen her türlü işlemi yapabildiğimiz mobil cihazlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olunca elektronik imzanın yanı sıra SIM kartı aracılığıyla kullanılabilen mobil imza da bir gereklilik haline geldi.
Mobil imza servisi faturalı müşterilerimiz için satışa açıktır ve ücreti vergiler dahil aylık 17 TL'dir. Mobil imza'yı kimler kullanabilir? Mobil İmza'yı 18 yaşını doldurmuş tüm Vodafone aboneleri kullanabilir. Bireysel ve kurumsal faturalı hat sahipleri Vodafone Mobil İmza hizmetinden yararlanabilmektedir.
Kimlik Kartına e-İmza Yükleme için ayrıca bir bedel ödenmeden ücretsiz olarak yapılmaktadır.
M-imza iş ve işlemlerin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır. M-imza elektronik ortamda geçerli olmak üzere kişinin ıslak imzası yerine kullanılmaktadır. M-imza için herhangi bir yazılıma ihtiyaç yoktur.
Mobil İmza, işlemlerinizi ıslak imza atarmış gibi yapabilmenizi, elektronik ortamlarda kimliğinizi kolayca kanıtlayabilmenizi sağlar. Mobil İmza ile ıslak imza gerektiren işlemleri ve başvuruları yerinizden kalkmadan anlaşmalı kurumlar üzerinden yapabilirsiniz.
Mobil İmza Servisi için yeni şifre oluşturma işlemini nasıl yapabilirim? Müşteri Hizmetleri'ni arayarak yeni şifre oluşturma talebinizi iletebilirsiniz. Müşteri Hizmetleri üzerinden güvenlik teyidini geçtikten sonra; cep telefonunuza yeni şifre belirlemeniz için SMS gönderilecektir.
eSIM, fiziksel bir nano SIM kullanmak zorunda kalmadan Türkiye'deki operatörünüzün sağladığı hücresel veri planını etkinleştirmenize olanak sağlayan dijital bir SIM'dir.
E sim için de 4 ay kullanma hakkım mevcuttur. WiFi çalışıyorsa eğer sim kullanım hakkınız bitmiş demektir. iPhone 13 serisi ile aynı anda çift eSIM kullanma özelliği geldi. Fiziksel sim yok iken 1. imei numarasını kullanıyor olabilir.
Açığa atılan imzanın kötüye kullanılması suçunda zamanaşım süresi 8 yıldır. Suçun işlendiği tarihten itibaren dava açılmaz veya dava açılsa dahi sona ermez ise zamanaşımı yokluğundan dava hakkında düşme yönünde karar verilecektir.
E-GÜVEN e-imza başvurunuz için kimlik doğrulama işlemini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Hem UYAP girişinde hemde döküman imzalama işlerimizde cep telefonumuz ile Mobil İmza kullanabileceğiz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri