+18 sitelerine erişiminizin kısıtlanmasının temel nedeni, yetişkin içerikli sitelerin toplumsal değerler, ahlaki standartlar ve gençlerin korunması amacıyla sıkı bir şekilde denetlenmesi ve erişimin sınırlandırılmasıdır.
Yasaklı sitelere giriş için Opera, Mozilla veya Chrome gibi tarayıcılarla uyumlu çalışan eklentiler ile kısa sürede yasaklanan sitelere girebilirsiniz. Dot, VPN, Hotspot ve ZenMate bu eklentilerden birkaçıdır. Mobil ve masaüstü versiyonları bulunan bu eklentiler, telefonunuzu ya da bilgisayarınızı yavaşlatabilir.
“Siteden yararlanma şekli.” Siteden nasıl yararlandığınız o siteye girmeden ceza alıp alamayacağınızı değiştirir. Tek başına yasaklı bir siteye erişim sağlamak suç teşkil etmez. Erişim kısıtlaması uygulanan bir siteye girdiğinizde site aracılığıyla bir suç işlerseniz o suçtan ötürü yarılanırsınız.
Kullanıcı Ücretsiz Vpn Chrome - gelen arama sonuçlarında ücretsiz vpn proxy'li eklenti (Sunucu: Ücretsiz Vpn Chrome) seçilir. - Chrome'a Ekle'yi tıklayın - Uzantı, Chrome uzantılarının yanında olacaktır. - Açılan küçük pencerede IP Listele butonuna tıklayın. - Kullanabileceğiniz ip adreslerini göreceksiniz. - ...
VPN uygulamaları, internet bağlantınızı başka bir ülke veya bölgedeki bir sunucuya yönlendirerek, yasaklı sitelere erişmenizi sağlıyor. VPN uygulamaları arasında en çok tercih edilenlerden biri de TURBO VPN. TURBO VPN, hem Android hem de iOS cihazlarda kullanabileceğiniz ücretsiz ve hızlı bir VPN uygulaması.
İlgili 27 soru bulundu
Tor Browser sadece yasaklı sitelere erişim yapabilmenizi mümkün kılmıyor; internet trafiğinizi de etkili bir şekilde koruyor. Bu sayede internet üzerinde anonim gezinti yapabiliyorsunuz.
Chrome Web Mağazası'nda aşağıdakiler gibi çeşitli VPN uygulamaları vardır: Pulse Secure VPN.
Normalde yasaklı sitelere girmenin herhangi bir cezası yoktur.
+18 Sitelere girmek suç mudur? +18 sitelere erişmek veya yetişkin içerikli materyalleri görüntülemek, birçok ülkede yasal olarak sıkı bir şekilde düzenlenmiştir. Bu nedenle, +18 sitelere girmek, yasal düzenlemelere uymayan bir davranış olarak kabul edilebilir ve suç teşkil edebilir.
Evet, VPN kullanmak neredeyse her yerde tamamen yasaldır.
Tarayıcı Tabanlı VPN Çözümleri
Tarayıcınıza yükleyeceğiniz ufak eklentiler ile VPN yardımıyla yasak sitelere girebiliyorsunuz. Eklentiyi çalıştırdığınız zaman size hangi ülke üzerinden bağlanmak istediğinizi soruyor ve cevabınıza göre internet bağlantınızı o ülkede bulunan sunuculara yönlendiriyor.
Tarayıcının sağ üst köğesindeki ikona şekildeki gibi tıklayınız. Karşınıza çıkan yeni pencerede Settings / Ayarlar 'a tıklayınız. 2.Açılan ekranın en altında Show advanced settings / Gelişmiş ayarları göster 'i tıklayınız. 3.Açılan pencerede Change proxy settings / Proxy ayarlarını değiştir 'i tıklayınız.
Google Chrome'a gidin. URL listesine erişimi engelle'yi etkinleştirin. İpucu: Bu politikayı görmüyorsanız en son politika şablonunu indirin. Engellemek istediğiniz URL'leri ekleyin.
Yani VPN kullanarak çevrimiçi gezindiğinizde VPN sunucusu, verilerinizin kaynağı olur. Bu da, internet servis sağlayıcınızın veya diğer üçüncü tarafların hangi web sitelerini ziyaret ettiğinizi veya hangi bilgileri girdiğinizi görmesini engeller.
Android, cihaz başlatıldığında bir VPN hizmeti başlatabilir ve cihaz ya da iş profili açıkken bunun çalışmaya devam etmesini sağlayabilir. Her zaman açık VPN adlı bu özellik, Android 7.0 veya sonraki sürümlerde kullanılabilir. Daha fazla bilgi edinmek için Her zaman açık VPN ayarlarını düzenleme bölümüne bakın.
Hâkim, internet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle özel hayatın gizliliğinin ihlal edilip edilmediğini değerlendirerek vereceği kararını en geç kırk sekiz saat içinde açıklar ve doğrudan BTK'ya gönderir; aksi hâlde, erişimin engellenmesi tedbiri kendiliğinden kalkar.
Bu geçici izinler, izin isteyen sitelerin web üzerindeki etkinliğinizi izlemesine izin verebilir. Bu izinleri Ayarlar ve diğer seçenekler > Ayarlar > Site izinleri > Çerezler ve site verileri öğesine giderek veya gözatma verilerini temizlerken “Site izinleri” öğesini seçerek istediğiniz zaman kaldırabilirsiniz.
Erişim engelleme, 5651 sayılı Kanunda belirtilen durumlarda kişilerin hak ve menfaatlerini koruyan bir tedbirdir. Bu doğrultuda erişim engeli ,herhangi bir internet sitesinin belirli bir sayfasına veya tamamına kullanıcılarının erişiminin önüne geçmek için uygulanan bir tedbirdir.
ABD IP adresi almak için VPN kullanın
VPN, internet trafiğinizi seçtiğiniz bir ülkedeki (ABD gibi) VPN sunucusu üzerinden yeniden yönlendirir, böylece uygulamalar ve web siteleri Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunduğunuzu düşünür.
DNS, “Domain Name System” tabirinin kısaltmasıdır. Söz konusu terimin Türkçe karşılığı ise “alan isimlendirme sistemi”dir. Bir diğer ifade ile; "DNS, internetin telefon rehberidir" diyebiliriz. DNS, isimlerin IP'ye dönüştürülesi maksadıyla kullanılan ve 256 karaktere kadar da büyüyebilen bir sistemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri