F5: Bu komutu destekleyen programlarda bir belge açar. F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar.
F5 - Sayfayı yenilemek veya yeniden yüklemek için kullanılır.
F5 tuşunun kullanılma amacı sayfayı yenilemektir. Mause ile sağ tuşuna basıp da yenileyebilirsiniz.Başka amaç güdüyorsanız F5 tuşu klavyenin en üst köşesindeki sayıların yan yana dizilimindeki yerdedir.
Bilgisayar kullanıcıları, bu fonksiyon tuşlarına bastıklarında bu tuşlar ilk işlevlerini yerine getirirken; bu tuşlara Fn tuşu ile birlikte basılması halinde ise ses açma kapama, ekran parlaklığını azaltma ya da arttırma gibi fonksiyon tuşlarının ikinci işlevleri gerçekleştirilir.
F3 tuşu ne işe yarar sorusu sorulduğunda, aşağıda listelemiş olduğumuz bu özellik ve görevler bu soruya cevap olacaktır. Hem Windows'un kendisinde hem de Windows içinde çalışan programlarda “ara / bul” özelliğini açarak, arama yapılmasına olanak sağlar.
İlgili 40 soru bulundu
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın.
CTRL R : CTRL tuşu ile R harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, F5 tuşu ile aynı görevi görür yani refresh yani sayfayı yeniler.
Ctrl + M: Topla.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
Belgeyi açtıktan hemen ardından Shift+F5 tuşlarına basın. Metin kutuları veya resimler gibi kayan şekiller arasında geçiş yapma. Kayan şekil gezintisinden çıkma ve normal gezintiye dönme.
F1, F2, F3, F4, F5, F6, F7, F8, F9, F10, F11 ve F12 tuşları kısaca fonksiyon tuşları olarak geçmektedir. Fonksiyon tuşlarının temel amacı klavye üzerindeki diğer tuşların kullanımına karıştırılmaksızın bazı kolay komutları meydana getirebilmektir.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Ctrl+A: Tamamını seç Ctrl+C: Seçili nesneyi kopyala. Ctrl+V: Seçili nesneyi yapıştır.
Bir bulaşık makinesinin gösterge ekranında F5 kodunun yanıp sönmesi, makinenin su girişinde ortaya çıkan sorunun varlığını temsil eder. Çünkü F5 hata kodunun anlamı "bulaşık makinesi su almıyor" şeklindedir. Bu durumun başlıca sebepleri ise aşağıdaki gibi sıralanabilir: Bulaşık makinesinin aldığı su seviyesindeki düşüş
F5 Git (Go To) iletişim kutusunu açar. Özel seçim işlemleri yapar. SHIFT+F5 ile arama iletişim kutusu açılır. F6 Şerit, diğer alanlar ve bölmeler (panes) arasında geçiş yapar.
F12 Tuşu Ne İşe Yarar? Microsoft Word dosyası üzerinde yer alan bir belge yazdırılmak istendiğinde, Shift+Ctrl+F12 kısayolu kullanılmaktadır.
Office programlarından bir tanesi olan Word'de çalışırken, yeni belge açmak için Ctrl ve Alt tuşları ile birlikte F2 tuşuna basılabilir. Yine Microsoft Word üzerinde, yazdırılacak olan belgenin ön izlemesini görmek için F2+Ctrl tuş kombinasyonu kullanılabilir.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
Excel'de filtre oklarını ekleyipi kaldırmak için Ctrl + Shift + L tuşlarını kullanabilirsiniz. Birden fazla alana göre filtreleme yaptığınızda, tek tek bu filtre oklarını kaldırmak yerine, Ctrl + Shift + L tuşlarına basarak, tüm filtreleri temizleyebilirsiniz, oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
F1'den başlayarak F12'ye kadar süren fonksiyon tuşlarının başında yer alan ESC tuşunun altında ise “, é, < tuşu yer almaktadır. ESC Tuşu Ne İşe Yarar? ALT + ESC = Açılmış olan öğeler arasında, açılış sırasına bağlı olarak geçiş yapılmasını sağlar. CTRL + ESC = Başlat ekranını açar.
Windows 10'da, ekran görüntüleri yakalamanızı sağlayan yerleşik ücretsiz ekran yakalama aracı vardır. Ekran alıntısı araç çubuğunu kullanmak için Win + Shift + S klavye kısayoluna basabilirsiniz.
microsoft word de metni sağa hizalamanın kısayol tuşudur.
F10 tuşunun Shift tuşu işe birlikte kullanılması, (Shift+ F10) bir belge ya da dosyaya sağ tıklamakla aynı sonucu vermektedir. Bazı bilgisayar marka ve modellerinde, bilgisayarı açma ya da yeniden başlatma esnasında BIOS ayarlarına ulaşılmasını sağlar.
Ctrl+J: Ekranı iki yana yaslamak için seçili metni veya satırı hizalar. Ctrl+K: Bir köprü ekler. Ctrl+L: Satırı veya seçili metni ekranın soluna hizalar. Ctrl+M: Paragrafı girintiler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri