Almanya'da Diplomalarınız Tanınıyor 2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor. Bu yasa Almanya'nın dışından mezun olunarak alınan meslek diplomalarının Almanya'da denkleştirilmesini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.
Okul diplomaları, her federal eyaletin kendi diploma denkliği ofisi tarafından tanınır. Hangi ofisin sorumlu olduğunu anabin veri tabanında bulabilirsiniz. Almanya'da üniversite almak için, okul diplomanızın denkliğini almak istiyorsanız, eğitim almak istediğiniz üniversiteye de başvurabilirsiniz.
Cevabımız yine evet. Zira mavi diploma yalnızca işinizi kolaylaştıran ve sizi Avrupa standartlarına uygun olarak anlatan bir diploma eki. Ancak yazımızın en başında da belirttiğimiz gibi, Türkiye'deki eğitimlerin hepsi aslında konsept olarak Avrupa standartlarına uygun şekilde verilmektedir.
Mavi diploma belgesinin geçerli olduğu ülkeler şu şekildedir: İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya.
Mavi Diploma Diploma Eki, yükseköğretim kurumları tarafından Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler ve UNESCO tarafından kabul edilmektedir. Mavi diploma diploma eki sayesinde, üniversitede alınan eğitim tüm dünyada geçerlilik kazanır.
İlgili 17 soru bulundu
Mavi Diploma, Avrupa Birliği (AB) üyesi veya AB'ye üye olmamakla birlikte Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi İşbirliği tarafından akredite olmuş üniversitelerce verilen bir diploma ekidir. Öğrencinin aldığı eğitimin AB ülkelerinde tanındığını ve diplomanın geçerli olduğunu gösterir.
3) DİPLOMA DENKLİĞİ ARANMAYACAK: Şimdiye kadar Almanya'da çalışmak isteyenlerden diploma denkliği isteniyordu. Artık istenmeyecek. Gelinen ülkedeki diploma yetecek. Tek şart, eğer eğitim dışında çalışma için geliniyorsa, bir işyeri bulmuş olma ve maaş garantisi olacak.
Yükseköğretim diplomaları, AB ülkeleri arasında otomatik olarak tanınmaz. AB ülkeleri kendi eğitim sistemlerinden sorumludur ve başka bir ülkede edinilen akademik yeterlilikleri tanımama da dahil olmak üzere kendi kurallarını uygulamakta özgürdür.
Mavi Diploma veren üniversiteler, almış olduğunuz lisans ya da yüksek lisans eğitiminin Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olduğunu gösteren bir belgedir.
Yükseköğretim Kurulu, yurt dışındaki üniversitelerden mezun olanların aldıkları diploma denklik belgesinin sorgulama ve doğrulama işlemlerini e-Devlet'e taşıdı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), diploma denklik belgelerine yönelik "Denklik Durum Belgesi Sorgulama ve Doğrulama Sistemi"ni e-Devlet üzerinden hizmete sundu.
Almanya'da Diplomalarınız Tanınıyor
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor. Bu yasa Almanya'nın dışından mezun olunarak alınan meslek diplomalarının Almanya'da denkleştirilmesini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.
Almanya'daki TÜM üniversitelerin ve yüksek öğrenim kurumlarının YÖK denkliği bulunmaktadır.
Ancak öncelikle, yurt dışındaki eğitim kurumundan temin ettikleri diplomalarını Almanya'daki yetkili kurumlara onaylatmaları gerekir. Bu işlem, söz konusu diplomanın Alman devlet kurumları nezdinde tanınmasını sağlar. Böylece lise, üniversite veya meslek eğitiminiz, Almanya'da geçerli hale gelir.
Başvuru için gerekli olan başvuru dosyası (Başvuru formu, gerekli evraklar, tercüme, Özgeçmiş- CV vb) danışmanlarımız tarafından hazırlanır ve eksiksiz bir şekilde bir araya getirilir. Denklik başvurularında bölüme göre Almanya Denklik Kurumları işlem ücreti almaktadır. Bu ücret 100-600 Euro arasında değişebilmektedir.
Bir mesleki eğitim veya üniversite diploması tanındığında, nitelikler Almanya'daki ilgili eğitime denk kabul edilir. Bu denklik için yetkili bir ofise başvurulması şarttır. Bu konuda, mesleki veya yükseköğrenim diplomasına göre farklı makamlar yetkilidir.
onur derecesiyle mezun olma durumunda kırmızı ve altın yaldızlı çerçeveli verilen diploma türüdür.
Europass Sertifika Eki nedir? Europass Sertifika Eki işveren ve eğitim kurumlarının mesleki eğitim yeterliliğinizi daha kolay anlamalarına yardımcı olacak bilgiler içeren bir belgedir.
WWF-Türkiye'ye, üç ayda bir hedeflerle ve ilerlemeyle ilgili rapor verilir. Bir yılın sonunda denetimden geçirilen ofisler, hedeflere ulaşıldığı takdirde “Yeşil Ofis Diploması” alır. Yeşil Ofis logosu belirli kurallar çerçevesinde kullanılabilir ve Yeşil Ofis olmanın iletişimi yapılabilir.
İstisna: Yasal olarak başka bir AB ülkesinde ikamet ediyorsanız, denklik olmadan da Almanya'da çalışabilirsiniz. Ancak bunu önceden yetkili merciye bildirmeniz gerekmektedir.
Derece Sınıflandırması: ANABIN, yabancı dereceleri üç ana gruba sınıflandırır: H+ (Alman üniversite derecesine eşdeğer), H- (eksik denklik) ve H- (denklik yok). Bu sınıflandırma sistemi, hem öğrencilerin hem de işverenlerin yabancı niteliklerin tanınmasını değerlendirmelerine yardımcı olur.
Eğitimde kalitenin en önemli göstergelerinden biri uluslararası akreditasyonlardır. ODTÜ diploması uluslararası geçerliliğe sahiptir.
Almanya mahkemelerinin kararı üzerine artık 35.madde. den alınan kalfalık belgelerine denklik verilmeyecektir. Daha önceden denkliği onaylanmış ve denklik belgesi. alanların denklik belgeleri geçerlidir.
Nitelikli İş Gücü Göçü Yasası, Almanya´ya giriş yapılmadan önce yabancının sahip olduğu eğitiminin denklik işlemleri kapsamında eşdeğer olup olmadığının tespitini zorunlu kılmakta. Yasa, herhangi bir niteliğe sahip olmayan veya düşük nitelikli kişilere Almanya iş piyasasına erişim için yeni imkânlar sağlamıyor.
Yüksekokul mezuniyetlerinin tanınması
Almanya'da yasayla düzenlenmiş meslekler ve yasayla düzenlenmemiş meslekler bulunmaktadır. Yasayla düzenlenmiş bir meslek için yabancı bir yüksekokul mezuniyetine sahipseniz, mutlaka denklik beantragen. Yasayla düzenlenmiş meslekler örn. doktorluk, mühendislik ve öğretmenliktir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri