Vahşi hayvanlar olarak; ayı, yabandomuzu, çakal, vaşak, kurt, tilki,
Ormanlık alanlarda ayı, vaşak, yaban domuzu, geyik, karaca, kurt, sansar, tilki, porsuk, tavşan, kokarca, gelincik, kunduz ve sincap gibi kara hayvanları ile keklik, üveyik, bıldırcın, çil, toy, turna, çulluk, güvercin gibi kuşlar ve atmaca, şahin, kartal gibi yırtıcı kuşlar sıklıkla görülmektedir.
Günümüzde yaşayan Varanların tamamı Varanus cinsi altında toplanmaktadır. Varanus griseus türünün alt türü olan Varanus griseus griseus ülkemizde yaşayan tek varan türüdür (Ülkemizde 30'a yakın kertenkele türü yaşadığı bilinmektedir). Türkçe adı, Dev Kertenkele, Çöl Varanı iken İngilizce adı da Desert Monitor'dür.
Yaban hayatı tüm ekosistemde bulunabilir. Çöller, ormanlar, yağmur ormanları, ovalar, otlaklar ve çok gelişmiş kentsel yerleşimleri de içeren diğer yerler.
İlgili 36 soru bulundu
KARTAL. Gökyüzünün tartışmasız en güçlüsü kartallardır. Çünkü kendi ağırlıklarının dört katı kadar bir ağırlığı kaldırıp havada taşıyabilen bir kuştan söz ediyoruz –bir geyik yavrusunu bile avlayıp götürebilen bir kuş bu! Yalnızca pençeleri değil, gagası ve kanatları da çok güçlüdür kartalın.
Listenin zirvesinde Zika ve sıtma virüsleriyle hayatı tehdit eden sivrisinekler yer alıyor. Ayrıca insanların kendisi de listenin ikinci sırasında. Aslında geyik, ceylan, gergedan, fil ve domuz gibi hayvanları avlasalar da aslanlar, yılda 200 insanın ölümüne neden oluyor.
1. Ölümsüz denizanası - Sonsuza dek yaşar. Adından da anlaşılacağı üzere ölümsüz denizanası biyolojik olarak ölümsüzdür. Yani, fiziksel bir şiddete maruz kalmadan sonsuza dek yaşamını sürdürebilir.
Türkiye'de 1976'dan sonra Anadolu Aslanı'nı gören olmadı. Aslanın yaşam alanı ise Hatay Amanos dağlarından Kaş Kıbrıs Deresi'ne oradan da Balıkesir Kaz Dağı'na kadar uzanıyor. Anadolu Aslanı bir günde 200 kilometre yol alabililiyor.
Aslanlar gücün sembolüdür ve güçleri herkes tarafından bilinir. Ormanların kralı aslan yılda 250 kadar insanın ölümüne neden olmaktadır. Kaplanlar, kedigiller arasında bu konuda rekor sahibidir ve 300 kadar cana mal olmuştur. Deniz anaları denizde köpek balıklarından daha tehlikelidir.
AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, ülkede haziran ayı sonu itibarıyla yaklaşık 18 milyon 251 bin büyükbaş, 49 milyon 816 bin küçükbaş hayvan bulunuyor. Küçükbaş hayvanlardan 38 milyon 448 bini koyun, 11 milyon 368 bini keçilerden oluşuyor.
Türkiye'de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sınırlı bir alanda yaşayan çöl varanı (Varanus griseus griseus) dünyada Suriye, Filistin, Ürdün ve Irak gibi ülkelerde görülür. Yetişkin olanları çoğunlukla sarı-turuncu renktedir ve vücutlarında siyah geniş çizgiler bulunur.
Yetkililer aslan türünün en son 2004 yılında bölgede göründüğünü söylüyor. Dinle. Çad'ın Sena Oura Milli Parkı'nda 2004'ten beri büyük kedilerin görülmediği ve şimdiye kadar neslinin tükendiğine inanılıyordu.
Tüm dünyada en zehirli hayvan kutu denizanası olarak bilinse de bu yanlış. Dünyanın en zehirli hayvanı aslında koni salyangozu! Koni salyangozu ve en zehirli akreplerden biri olan Sarı akrepi karşılaştırdığımızda, aynı avı öldürmek için koni salyangozu bir akrebin yalnızca onda biri kadar zehire ihtiyaç duyuyor.
Günümüzde ise sadece Hindistan'ın batısında bulunan Gir Ormanı'nda yaşamaktadır. 2010 sayımına göre toplam nüfusu 411 kadardır. Türkiye'de Orta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşadığı bilinen Asya aslanının Anadolu'da nesli tükenmiştir. Son olarak 13. yüzyılda Anadolu'da yaşadığı tahmin edilmektedir.
Bal porsuğu etçil bir türdür. Kalın derisi, gücü ve savunma yetenekleri sayesinde çok az doğal düşmanı vardır. Bal porsuğu, Guinness Dünya Rekorlarının 2002 basımında dünyanın en korkusuz hayvanı olarak geçmektedir.
Panthera pardus tulliana
Anadolu parsının Türkiye'de yaşayıp yaşamadığı hala kesinleşmemiştir. Türkiye'de görülen ve vurulan pars türü İran parsıdır. Yapılan çalışmalar hala devam etmekte olup somut kanıtlar bulunamamıştır. Bilinen en son birey 1974'te Ankara Beypazarı'nda vurulmuştur.
1970'li yıllara kadar Türkiye'de çok az da olsa özellikle Toros Dağları ve Aydın ilinde görülüyordu. Ancak en son Ankara'nın Beypazarı ilçesinde 1974 yılında bir leoparın vurulmasının ardından bir daha görülmeyince "Anadolu leoparı" olarak bilinen türün neslinin tükendiği düşüncesi ağırlık kazandı.
Evet bir dönem Anadolu'da aslan yaşamıştır. Ülkemizde en son aslan 1890 yılında vurulmuştur. Son kaplan ise 1970'li yıllarda öldürülmüştür. En son çitanın ise 19. yüzyılda vurulduğu bilinmektedir.
6- Quahog İstiridyeleri: 500+ Yıl
Okyanus quahog istiridyeleri (Arctica islandica) Kuzey Atlantik Okyanusu'nda yaşıyor.
Tüp Solucanları, 300 yıldan fazla hayatta kalabiliyor:
Dev tüp solucanı olarak da bilinen bu omurgasızlar, denizlerin dip kısımlarında yaşarlar. 2017 yılında yapılan araştırmalarda bu türün düzenli olarak 200 yıldan fazla yaşadığı sonucuna ulaşıldı.
Kelebeklerin ömrü bir gündür. Yani kelebekler, sadece 1 gün yaşarlar. Dolayısıyla bazıları için bir gün, bir ömre bedeldir.
Yunus Balığı
Bazı bilim insanları, insanlardan sonra dünyanın en zeki hayvanı olarak yunus balığını işaret eder. Vücutlarına oranla oldukça büyük bir beyne sahip olan yunus balıkları, sahip oldukları zeka hakkında da ipucu vermiş olur.
Kutu denizanası, dünyanın en zehirli canlıdır. Zehri bir insanı 90 dakika gibi kısa bir süre içinde öldürebilir. Dokungaçlarının boyu 3 metreyi bulmaktadır.
“Su ayısı” olarak da tanınan bir milimetre boyutundaki mikroskopik canlı türü tardigradlar, gezegenin en güçlü hayvanı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri