Türkiye'deki internet kullanıcılarınınsa yüzde 31'inin VPN kullandığı belirtildi. Böylelikle Türkiye, bu veriyle dünya ortalamasının üstünde yer alarak altıncı sırada yer aldı.
Tek bir VPN hesabı 6 cihazın güvenliğini sağlar
Dahası, NordVPN'i yönlendiricinize yüklediğinizde VPN, 6 cihaz hakkından sadece birini kullanarak ağınızdaki her cihazın güvenliğini sağlar. Başka bir deyişle, NordVPN kullandığınız cihazların sayısını kolayca artırabilirsiniz. Bu çok önemli.
Evet, VPN kullanmak neredeyse her yerde tamamen yasaldır.
Örneğin, Belarus ve Kuzey Kore gibi ülkeler VPN kullanımını tamamen yasaklarken Hindistan, Çin ve Rusya gibi bazı ülkeler de belirli kısıtlamalar getiriyor. VPN sırf kişinin gizliliğini koruyor diye yasal dışı eylemlere açılan bir gizli kapı değildir tabii ki.
Ülkemizde VPN'lerin kullanımını engelleyen bir kanun bulunmuyor. Dolayısıyla Türkiye'de VPN kullanımı yasa dışı değil.
Yani VPN kullanarak çevrimiçi gezindiğinizde VPN sunucusu, verilerinizin kaynağı olur. Bu da, internet servis sağlayıcınızın veya diğer üçüncü tarafların hangi web sitelerini ziyaret ettiğinizi veya hangi bilgileri girdiğinizi görmesini engeller.
İlgili 29 soru bulundu
Bu sorunun cevabı "Evet'dir". Kullandığınız Proxy veya VPN servisi IP adresinizi kayıt altına alır.
VPN'ler internet protokol (IP) adresinizi gizleyerek çevrimiçi etkinliklerinizi neredeyse anonim hale getirir.
Güvenilir olmayan bir VPN uygulaması nedeniyle virüslere maruz kalabilir, kişisel bilgileriniz çalınabilir, hatta cihazınız yasal olmayan işlemler için kullanılabilir. Bir VPN sunucusuna bağlandığınız andan itibaren artık o sunucunun sizin adınıza internet bağlantınızı yönetmesine izin vermiş olursunuz.
Diğer bir deyişle,VPN (Virtual Private Network – Sanal Özel Ağ) ve DNS (Domain Name System) gibi alternatif erişim yollarını kullanan kullanıcılara herhangi bir yasal yaptırım getirmiyor.
VPN kullanımlarında ortaya IP ve DNS sızıntıları çıkabiliyor. Bu da bilgisayarınızın internet üzerinde açık hedef haline gelmesini sağlayabiliyor. Kimi web siteleri, coğrafi olarak kullanıma kapatılabiliyor. Pek çok devletin coğrafi olarak pek çok erişim engeli koyduğu çok sayıda internet sitesi yer alıyor.
VPN yasal mı? Türkiye'de VPN kullanmak, kanunda bu noktaya parmak basan herhangi bir hüküm olmaması nedeniyle teknik olarak yasal. VPN'e yönelik kanun aracılığıyla belirtilen bir suç olmadığından VPN kullanmanın karşısında yasal bir engel bulunmuyor.
Eğer VPN kullanmazsanız
VPN tüneli verinizi şifrelemekle kalmaz, aynı zamanda IP adresinizi ve konumunuzu da gizler.
VPN bağlantısı, çevrimiçi veri trafiğinizi gizler ve dışarıdan erişilmelerine engel olur. Şifrelenmeyen veriler, ağa erişimi olan ve görmek isteyen herkes tarafından görüntülenebilir. VPN sayesinde bilgisayar korsanları ve siber suçlular bu verilerin şifresini çözüp verileri kullanamaz.
Buna göre listenin en başında Turbo VPN yer aldı. Uygulamanın dünya çapında 4 milyon 437 bin 334 Android kullanıcısı var. Listenin ikinci sırasında ise Free VPN SecVPN Android VPN uygulaması yer buldu. Bu uygulamanın ise dünya çapında 3 milyon 334 bin 864 kullanıcısı var.
ExpressVPN ve HideMyAss'de Türkiye sunucuları var.
Neden +18 sitelerine giremiyorum? +18 sitelerine erişiminizin kısıtlanmasının temel nedeni, yetişkin içerikli sitelerin toplumsal değerler, ahlaki standartlar ve gençlerin korunması amacıyla sıkı bir şekilde denetlenmesi ve erişimin sınırlandırılmasıdır.
Dolayısıyla, VPN'i kalıcı ve sınırsız kullanmak istiyorsanız ücretli bir üyeliğe kaydolmaktan başka seçeneğiniz yok. Ancak, ücretsiz bir hesap, test etmek ve “tanımak” için ilginç bir seçenek olabilir. Ancak, iddia edilen sınırsız ve ücretsiz tekliflere karşı dikkatli olmanız gerekli.
VPN'ler internet etkinliğinizi gizli tutar, ancak trafiği inceleyen biri, ne zaman VPN kullandığınızı söyleyebilir. Bu endişe verici gelebilir, ancak güvenilir bir VPN kullandığınız sürece verilerinizi görmeleri mümkün değildir. Birinin size VPN kullandığınızı nasıl söyleyebileceğinin sırrı ise IP adreslerinde yatıyor.
bağlantı hızın yavaşlayabilir. sürekli (az da olsa) cpu tükettiği için batarya ömrüne olumsuz etkisi olur. memory'de yer kaplar. bankacılık, e-devlet, okul-öğrenci işleri, şirket maili gibi işlemleri yapıyorsan, bilgilerin fazladan birkaç sunucu daha dolaşır.
VPN, maksimum gizlilik ve güvenlik için IP adresinizi gizler ve çevrimiçi etkinliğinizi şifreler. Bunu, İSS'nize ait olanlar yerine sizi şifreli ve özel bir VPN sunucusuna bağlayarak yapar.
VPN kullandığınızda, trafiğinizi izleyen herhangi bir kişi gerçek konumunuz yerine VPN sunucunuzun IP adresini ve konumunu görür. Bazı hizmetler, konum verilerinizi almak için DNS adresinizi veya WebRTC verilerini kullanabilir ancak iyi bir VPN bu sorunu da çözer.
Üstte belirttiğimiz gibi güvenlik soruşturmasında internet geçmişi incelenmez. İnternet geçmişi kişisel veridir. Bunun için adli soruşturması olmadı ve Sulh Ceza Hakimi tarafından karar verilmelidir. Aksi durumda kişinin internet geçmişine hiç bir şekilde ulaşılamaz.
Esnek cevap: Evet çoğu zaman bırakır.
Ortak Wifi kullandığınızda herhangi bir şekilde telefondan girdiğiniz internet siteleri gözükmez, lakin bazı ihtimaller mevcut. Kullanmış olduğunuz bilgisayarınıza veya telefonunuza sizden izinsiz, olarak kurulan programlar ile hangi sitelere girdiğinizi bir başka kişi öğrenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri