Cevabımız yine evet. Zira mavi diploma yalnızca işinizi kolaylaştıran ve sizi Avrupa standartlarına uygun olarak anlatan bir diploma eki. Ancak yazımızın en başında da belirttiğimiz gibi, Türkiye'deki eğitimlerin hepsi aslında konsept olarak Avrupa standartlarına uygun şekilde verilmektedir.
Mavi diploma belgesinin geçerli olduğu ülkeler şu şekildedir: İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya.
Mavi diploma, Türkiye'de lisans ve yüksek lisans mezunlarına verilen ve Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli, diploma tanınırlığı bulunan diploma türüdür. Mavi diploma İngilizce olarak hazırlanmaktadır.
Almanya'da mühendis olarak çalışmanın temel koşullarından biri diploma ve meslek unvanı denkliğinizin doğru alınmasını gerçekleştirmektir. Denkliğiniz alındıktan sonra Almanya genelinde geçerli denklik evrakına sahip olursunuz.
Mavi Diploma Diploma Eki, yükseköğretim kurumları tarafından Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler ve UNESCO tarafından kabul edilmektedir. Mavi diploma diploma eki sayesinde, üniversitede alınan eğitim tüm dünyada geçerlilik kazanır.
İlgili 18 soru bulundu
Cevabımız yine evet. Zira mavi diploma yalnızca işinizi kolaylaştıran ve sizi Avrupa standartlarına uygun olarak anlatan bir diploma eki.
Mavi Diploma veren üniversiteler, almış olduğunuz lisans ya da yüksek lisans eğitiminin Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olduğunu gösteren bir belgedir.
Eğitimde kalitenin en önemli göstergelerinden biri uluslararası akreditasyonlardır. ODTÜ diploması uluslararası geçerliliğe sahiptir.
Almanya'da mühendis olarak çalışmak için gerekli dil şartı en az B2 seviyesidir. B2 seviyesine ulaşabilmek için 7 ay Almanca dil eğitimi alınması yeterlidir. Telc B2 belgesi sahibi olan mühendisler Almanca yeterlilik şartını sağlamış olurlar.
onur derecesiyle mezun olma durumunda kırmızı ve altın yaldızlı çerçeveli verilen diploma türüdür.
YÖK denkliği olan üniversiteler arasında özellikle ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Japonya ve Kore gibi ülkelerdeki birçok üniversite yer almaktadır.
Mavi diplomanın geçerliği olduğu bazı ülkeler;
İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya,….
Mühendislik eğitimi için tercih edilebilecek ülkelere baktığımızda, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Hollanda, Almanya gibi ülkelerin ön plana çıktığını görüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri'nde MIT, Stanford Üniversitesi gibi kurumlar mühendislik alanında fark yaratıyor.
ABET akreditasyonu, İTÜ'nün eğitim kalitesinin uluslararası kabul gördüğü ve diplomalarının tüm dünyada geçerli olduğu anlamına geliyor.
2022 yılı sonunda Almanya'da iş gücü piyasasında boş mühendis kadrosu toplam 170 bin 300'e ulaştı. Alman Mühendisler Birliği (VDI), hemen her sektörde nitelikli eleman sıkıntısı yaşandığına dikkat çekiyor.
Almanya'da çalışan mühendislerin aylık brüt maaşları, 4.000-6.500 Euro arasında değişiyor. Bu rakamlarda tecrübeniz kadar firmanızın olduğu şehrin yaşam standartları ile sektörde firmanızın bulunduğu konum da oldukça etkili.
Alman Mühendisin Yıllık Maaşını Gösterir 20.03.2023 Tarihli Site Görseli Aşağıdadır. Görüldüğü üzere Almanya'da çalışan mühendis yıllık 69.900 Euro ücret almaktadır. Temel ödemesi 64.900 euro ve ek ödemesi de 5000 eurodur.
Almanya'daki TÜM üniversitelerin ve yüksek öğrenim kurumlarının YÖK denkliği bulunmaktadır. Yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından alınan diplomaların Türkiye'de geçerli olabilmesi için Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanarak denklik belgesi verilmesi gerekmektedir.
Dünyanın 120 ülkesinde ODTÜ mezunu yaşıyor. Bu mezunların %21'den fazlası Türkiye dışında yaşıyorlar. En çok mezunumuzun yaşadığı ilk 5 ülke sözünü ettiğim Linkedin verileriyle şöyle: ABD 3870.
Almanya'da Diplomalarınız Tanınıyor
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor. Bu yasa Almanya'nın dışından mezun olunarak alınan meslek diplomalarının Almanya'da denkleştirilmesini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.
WWF-Türkiye'ye, üç ayda bir hedeflerle ve ilerlemeyle ilgili rapor verilir. Bir yılın sonunda denetimden geçirilen ofisler, hedeflere ulaşıldığı takdirde “Yeşil Ofis Diploması” alır. Yeşil Ofis logosu belirli kurallar çerçevesinde kullanılabilir ve Yeşil Ofis olmanın iletişimi yapılabilir.
Europass Sertifika Eki nedir? Europass Sertifika Eki işveren ve eğitim kurumlarının mesleki eğitim yeterliliğinizi daha kolay anlamalarına yardımcı olacak bilgiler içeren bir belgedir.
Amerikan üniversitelerinden mezun olan bir öğrencinin sahip olduğu diploma Türkiye'de ve tüm dünyada geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri