Kebap. Söz konusu Türkiye'nin meşhur yemekleri olunca hemen hemen her şehrin kendine özgü en az bir çeşit kebabı olduğu için elbette kebaptan bahsetmeden geçmek olmaz. Tüm Orta Doğu'da binlerce çeşit kebap olmasına rağmen hem yerel hem de uluslararası pazarda “kebabın temsilcisi Türkiye” denebilir.
Listede Türkiye'den birbirinden güzel 5 lezzet yer alırken birinci sıraya İtalya'dan Margherita pizzanın yerleşti. İkinci sırayı ise en sevilen lezzetlerimizden Adana kebap aldı. Listede, üçüncü sırada ise Japonya'dan ramen (erişte) yer bulunuyor.
Yemek deyince akla gelen ilk kent Gaziantep. Ama Gaziantep'in lezzetli yemekleriyle gözümüz kamaşıp, diğer lezzetli kentlerimizi görmemezlikten gelirsek Türk mutfağına büyük haksızlık yapmış oluruz. Türkiye'nin tüm kentleri çok lezzetli.
İlgili 30 soru bulundu
Lahmacun, Etli ekmek, pide, mantı ve börekler Türk mutfağının en sevilen hamur işleri arasındadır. Ayrıca pilav ve makarnalar da bu sınıfa katıldığında çok geniş bir çeşitlilik ortaya çıkar. Göçebe yaşamış olan Türkler et ve et ürünlerinde, süt ve süt ürünlerinin yenilebilir gıdaya çevrilmesinde uzmanlaşmıştır.
Antep, Afyon ve Hatay illeri Türkiye'nin gastronomi şehirleri olarak dünya genelinde tanınmaktadır.
Yapılan çalışma sonucu, çeşitlilik açısından Türkiye'nin en zengin mutfağına Gaziantep'in sahip olduğu ve Gaziantep mutfağının tam 291 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu açıklanmıştır. İkinci sırada Elazığ'ın geldiği ve Elazığ mutfağının 154 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu belirtilmiştir.
1 – Gaziantep
Gaziantep Türkiye'nin en çok sevilen aynı zamanda gastronomi turizminin günden güne gelişme gösterdiği önemli şehirlerinden biri. Bu sebeple de yıl boyunca çok sayıda yerli ve yabancı turist gastronomi turu yapmak için Gaziantep'i ziyaret ediyor. Şehir 291 özgün yemek çeşidine sahip.
Listenin başında İtalya'dan Margherita pizza bulurken, ikinci sıraya 'Adana kebap' oturdu. Üçüncü sırada ise Japonya'nın Ramen'i (erişte) yer aldı. Türkiye'den listeye giren diğer lezzetler ise; biber dolması, sarma, köfte ve döner olarak sıralandı.
Taste Atlas (Lezzet Atlası) her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın en iyi mutfaklarını ve en iyi geleneksel yemeklerini sıraladı. Türk mutfağı sıralamada 7. olurken, Cağ kebabı, en iyi geleneksel yemekler listesinde 9. sırada yer aldı.
En meşhur yemekleri; haşıl, hengel, kuymak, kete, erdek yemeklerinin yanında; ağrı gosteberg et, ağrı sac kavurma (Selekeli), ağrı alabalık, ağrı erişte, ağrı kuymak, ağrı kete, ağrı hasude, ağrı halise ve ağrı çiriş ketesi.
Vindaloo pork, oldukça güçlü tatlar içeren baharatlı bir Hint yemeği. Dünyadaki en acı yemeklerden biri olarak kabul edilen Vindaloo Pork, ilk kez Portekiz tarafından Goa'ya kırmızı şarapta saklanan domuz eti olarak getirildi.
-EN ZENGİN MUTFAK: GAZİANTEP-
Çeşit açısından Türkiye'nin en zengin mutfağına sahip ili Gaziantep... Gaziantep mutfağı tam 291 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluşuyor.
Çin, dünyanın en zengin mutfak kültürlerinden birine sahiptir. Çin mutfağında yemek, zenginlik, şans ve sağlık anlamına gelir. Bu mutfakta pirinç, hamur, sebze ve soya sosu ön plana çıkar. Ayrıca zeytinyağı yerine susam yağı kullanılır.
Türkiye'nin Mutfağı'nda BİRİNCİ Niğde Oldu! TRT'de yayınlanan Türkiye'nin Mutfağı yarışmasının bu haftaki birincisi Niğdeli Ülkühan Gemi oldu.Yarışmada Niğde'yi temsil eden Gemi, “Baklava Kebabı” sunumuyla yarışmanın 8. haftasının birincisi oldu.
İspanyol, Fransız, Arap ve Karayip mutfaklarının etkisinde kalan Meksika mutfağı, dünyanın en iyi mutfaklarından biri olarak 2010 yılında UNESCO'nun Dünya Kültür Mirasları Listesi'nde yer aldı. Bu anlamda dünya mutfaklarının tescilli lezzetlerinden biri.
45 bin Hürriyet okuruna sorduk; sandıktan yaprak sarma çıktı. Dünyaca ünlü mutfak uzmanları, yerli-yabancı şefler, yemek tarihçileri ve gurme yazarlarımız Vedat Milor ve Mehmet Yaşin'le Türk damak tadını masaya yatırdık. Yaprak sarma yüzde 12'yle birinci, Adana/Urfa kebap yüzde 11'le başa baş yarıştı.
“Tutmaç” adı verilen yemek Türk sofrasında ayrı bir öneme sahiptir. Bu yemek de tıpkı yoğurt gibi Türklere özgü bir yemektir. Bu yemek bugünkü Türk toplumunda çok sevilen mantı yemeğinin hemen hemen aynısıdır.
Ağırlıklı olarak et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri tüketirler, fakat sebze ve meyve yetiştirmesini de bilirlerdi. Tahıllar ve meyvelerden içkiler yapar, bayram ve kutlamalarda yüz yüze bakıp şarkılar söyleyerek kupa tokuştururlardı. Bereketli avlardan sonra meydanlarda yakılan yerlerdi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri