Listede ilk sırayı 2 milyar dolarlık marka değeriyle 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarında olduğu gibi THY aldı. Böylelikle Türkiye'nin en değerli markası olma unvanını koruyan şirket, bu başarıyı marka değerini geçen yıla göre yüzde 26 artırarak sağladı.
Bu yıl 16.sı yayınlanan “TURKEY 100 – Türkiye'nin En Değerli Markaları” araştırmasına göre 1,6 milyar dolar marka değeri ile TÜRK HAVA YOLLARI Türkiye'nin en değerli markası olarak tespit edilmiştir.
Bu yıl 17.si yayınlanan “TURKEY 100 – Türkiye'nin En Değerli Markaları” araştırmasına göre 2 milyar dolar marka değeri ile THY Türkiye'nin en değerli markası olarak tespit edilmiştir. İkinci en değerli marka 1,5 milyar dolar değer ile ARÇELİK olmuş, 927 milyon dolar marka değeri ile VESTEL üçüncü sırada yer almıştır.
Dünyanın en değerli markaları belli oldu: Apple zirveyi kaptırdı Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, "Türkiye'nin en değerli markaları" listesini yayımladı. Türk Hava Yolları (THY), 2 milyar dolarlık değeriyle 2023 listesinin ilk sırasında yer aldı.
İlgili 21 soru bulundu
Brand Finance'ın "Dünyanın En Değerli 500 Markası" çalışmasında, geçen yıl tahtını Amazon'a kaptıran Apple, bu yıl 516,6 milyar dolar marka değeriyle yeniden ilk sıraya çıktı.
Dünyanın önde gelen havayolu güvenlik ve ürün değerlendirme platformu Airline Ratings, 2024 için En Güvenli 25 Havayolu listesini açıkladı. Platform, dünya genelinde 385 farklı havayolu şirketini izleyerek listeyi oluşturdu. Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı Türk Hava Yolları (THY), listede 16'ncı sırada yer aldı.
Global 500 – 2023'te ilk sırayı Amazon aldı. Bu bilgiye ek olarak işte listenin ilk üçünde yer alan markalar; Amazon – 299,3 Milyar Dolar. Apple – 297,5 Milyar Dolar.
Listenin zirvesinde yer alan isim, son altı yılda zirveyi kimseye kaptırmayan Nike oldu. Böylece Nike, 30,443 milyar dolarlık değeriyle yedinci kez üst üste “en değerli giyim markası” unvanını kazanmayı başardı. Nike'ın geçtiğimiz yılki değeriyse 34,792 milyar dolar olarak açıklanmıştı.
Kayıtlar, 14 yüzyıl boyunca varlığını sürdürebilen ve bir aile şirketi olan Kongo Gumi'nin M.S. 578'de kurulduğuna ve 2006'ya dek ayakta kalabildiğine işaret ediyor. 2006'ya kadar dünyanın en eski şirketi, tapınak inşaatı yapmak üzere Osaka, Japonya'da kurulan Kongo Gumi'dir.
Microsoft uzun bir aradan sonra Apple'ı geçerek dünyanın en değerli şirketi oldu. Talep düşüklüğü beklentileri nedeniyle Apple hisseleri 2024'e son yılların en kötü başlangıcını yaptı. Bu da Microsoft'un gerisine düşmesinde en büyük etken oldu.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasına göre TÜPRAŞ (TUPRS) bu yıl da Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu. İSO tarafından gerçekleştirilen 2022 yılı araştırmasında TÜPRAŞ, 418,4 milyar TL'lik üretimden satışları ile ilk sırada yer aldı.
1.Antimatter- gramı 62.5 trilyon dolar
İşte dünyada yer alan en pahalı madde.
Kiminin bir kilogramı bile insanın hayatını değiştirmek için yeterli.. İşte dünyadaki en değerli maddeler ve fiyatları.. Gerçekte herhangi bir pratik kullanım alanı olmayan kaliforniyum 252, 1950 yılında keşfedilmiş bir maddedir.
1-Gucciİtalyan markası olan Gucci, 1920 yılında Guccio Gucci tarafından kuruldu. Yüksek kalitede deri kullandığı için ismini duyuran marka ilk mağazasını 1921'de açtı. Dünyada birçok insan tarafından beğenilen ve takip edilen marka bugün dünyanın en pahalı markası olarak biliniyor.
Ukrayna'nın başkentki Kiev'de düzenlenen moda haftasında göz alıcı kıyafetler sergilendi. Ancak bir kıyafet özellikle dikkat çekti. Değeri tam olarak 5 milyon 700 bin dolar olan söz konusu kıyafet, dünyanın en pahalı kıyafeti olarak kayıtlara geçti.
İlk olarak Fransa-Paris'te yaratılan markanın 2016 yılı itibarıyla geliri 10 milyar dolara ulaşmıştır. Louis Vuitton, bugün 2016 yılı itibarıyla 27,3 milyar dolar tutarındaki değeri ile dünyanın en lüks markasıdır.
İşte bu yılın en popüler lüks markaları... 2023 yılının ilk yarısının verilerine göre en ünlü markalar açıklandı. Lyst Index raporuna göre İspanyol moda markası Loewe dünyanın en popüler markası oldu.
Pazarlamada lüks marka, genellikle üst gelir grubuna hitap eden yüksek fiyatlı ve kalite açısından gelişmiş bir düzeye sahip tüketim ürünleri olarak tanımlanmaktadır. Ekono- miye göre ise, lüks mal gelir arttıkça adi ve normal mallara göre talebin orantısal olarak daha da arttığı maldır.
Dr. Ahmet Bolat 1981 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1984'te A.B.D.'de Stanford Üniversitesi'nde Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisansını, 1988'de University of Michigan'da Endüstri ve Operasyonlar Mühendisliği bölümünde doktorasını tamamlamıştır. Prof.
Türk Hava Yolları, Türkiye'nin ulusal, bayrak taşıyıcı hava yolu şirketidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri