SGK/Vergi Ödemeleri Ödemelerinizi, Şubelerimizden, İnternet Bankacılığı'ndan, Mobil Bankacılık'tan, 0850 222 0 724 Müşteri İletişim Merkezi'nden ve ATM'lerimizden yapabilirsiniz.
Peki online olarak vergi borcu nasıl ödenir? Tarayıcınıza "www.gib.gov.tr" yazarak girişi yapılır. Daha sonra "borç sorgulama ve ödeme" sekmesi tıklanarak çıkan vergi borcunuzu kredi ya da banka kartıyla güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Dilerseniz bu işlemi e-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz.
İster Şubeden, İster İnternet ve Mobilden Tüm Vergilerinizi Ödeyebilirsiniz. Vergi ödemelerinizi Şubelerimizden gerçekleştirebileceğiniz gibi Bankamızın İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık uygulaması ve ATM ağı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Online vergi ödemeleri uygulaması, müşterilerimizin kendi yazılım programları üzerinden MTV (Motorlu Taşıt Vergisi), Trafik Cezası ve tahakkuk numarası olan diğer tüm vergilerin anlık olarak borçlarını sorgulayıp ödeyebilmelerini sağlayan online entegrasyon ürünümüzdür.
Ayrıca, İnternet Bankacılığı, VakıfBank Mobil ve 0850 222 0 724 Müşteri İletişim Merkezi'nden de düzenli ödeme talimatı verebilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Tek bir kartınız için internet alışverişlerinde kullanım onayı vermek isterseniz ACIK yazıp bir boşluk bırakıp kartınızın son 6 hanesini 5724'e göndermeniz gerekmektedir. Ek kartlarınız ve banka kartlarınız dahil tüm kartlarınız için onay vermek isterseniz HEPSİ yazıp 5724'e gönderebilirsiniz.
gib.gov.tr üzerinden yapacağınız her 200 TL – 10.000 TL arası MTV ödemeleri faizsiz 2 taksit olarak yansıtılacaktır. 6-31 Temmuz 2023 tarihleri arası yapacağınız alışverişler için 1 Ağustos 2023 tarihine kadar taksit talebi iletilmelidir.
Yine E-Devlet üzerinden girilen Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sisteminden vergi borcu ödemek mümkün oluyor. Ayrıca GİB'in İnternet Vergi Dairesi platformunun doğrudan bir giriş bölümü bulunuyor.
Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...
Borç son ödeme tarihine kadar ödenmezse takipli hale gelir. Eşzamanlı olarak ödenmeyen tutar için vergi gecikme cezası uygulanır. Takipli hale gelen borcun bir süre daha ödenmemesi halinde vergi cezası olarak faiz yaptırımı uygulanır. Vergi borcunun ödenmemesi durumunun devamında ise cezai yaptırımın boyutu genişler.
yerdeki vergi dairesine vermeleri gerekmektedir.
Ekranda talep edilen bilgileri ilgili yerlere girerek İnternet Bankacılığı sistemine giriş yapın. Sol kısımda yer alan menüden “Ödemeler > Vergi/Harç > Vergi Ödeme” adımlarını takip edin. “Ödeme Tipi” bölümünde “Borç Sorgusu” seçeneğini işaretleyin.
Vergi Numaramı Nasıl Öğrenebilirim? Vergi numarası İnteraktif Vergi Dairesi web sitesi üzerinden öğrenilebilir. ivd.gib.gov.tr adresine girdikten sonra 'Doğrulamalar' bölümünden 'Vergi Kimlik Numarası Sorgulama' seçeneğine tıkanır. Gerekli alanlar doldurulduktan sonra vergi kimlik numarası öğrenilebilir.
E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra "Gelir İdaresi Başkanlığı" bölümüne tıklayın ve burada karşınıza gelecek alt hizmetlerden "Vergi Borcu Sorgulama" ibaresini seçerek işleminizi yapabilirsiniz. Tüm faturalarını "Online Fatura Öde" butonuna basarak kredi kartıyla 9 taksite kadar ödeyebilirsin.
Emlak vergisi, e-Devlet sistemi üzerinden ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hizmet verdiği İnternet Vergi Dairesi'nden emlak vergisi sorgulayabilirler. https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu web sitesi üzerinden emlak verginizi sorgulayabilir varsa emlak vergisi borcunuzu ödeyebilirsiniz.
İnternet Vergi Dairesi üzerinden banka veya kredi kartı ile emlak vergisi ödemeleri kolaylıkla yapılabilmektedir. Ayrıca mobil bankacılık uygulamaları üzerinden de emlak vergisi ödemeleri gerçekleştirilebilmektedir.
Ayrıca Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye ait banka kartlarıyla, vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezası vb. ödemelerin İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabilmesi mümkündür.
Vergi daireleri ödemeler kapsamında saat 21.00'e kadar açık olacak. Yoğunluk olması durumunda son mükellefin işi bitene kadar 23.59'a kadar işlemlere devam edilecek. Bankalara yapılacak elektronik ödemeler de gün sonuna kadar sürecek.
Vergi, harç, ceza ve diğer alacaklar, vergi daireleri vezneleri haricinde, sadece kamu bankaları ve PTT vasıtasıyla tahsil edilecek.
1- Yetkili banka şubelerine ödeme yöntemi. 2- İnternet yoluyla bankalar aracılığıyla ödeme yöntemi. 3- Vergi Dairelerini kullanarak vezne aracılığıyla ödeme yöntemi. 4- Çek ile ödeme yöntemi.
Vergi ödemelerini beyannameye göre değil, tahakkuk fişine göre ödersiniz. Tahakkuk fişi ile ister kamu banka şubeleri aracılığı ile (Ziraat, Halkbank, Vakıfbank), ister kamu bankalarının internet şubesinden, isterseniz de vergi dairesinden ödeme yapabilirsiniz.
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın mobil uygulamasını telefonunuza indirerek sorgulamanızı telefonunuzdan kolayca yapabilirsiniz. Eğer e-devlet üzerinden sorgulama yapmak isterseniz arama çubuğuna “Vergi Borcu Sorgulama” yazarak gelen linke tıklayabilirsiniz.
100 TL ve üzeri tek çekim işlemlere, 1 gün sonra 0850 222 0 724 VakıfBank Müşteri İletişim Merkezini arayarak faizsiz, masrafsız 2 taksit yapabilirsiniz. Taksitlendirmek istenen peşin işlemin, dönem içi işlemlerinde yer alması ve ekstrenin kesilmemiş olması gerekmektedir.
Bireysel kredi kartları için taksit üst limiti 12 ay, BusinessCard'lar için 18 ay olarak belirlenmiştir. PeşineTaksit özelliğinden İnternet Bankacılığı, VakıfBank Mobil ve Müşteri İletişim Merkezi (08502220724) kanallarından faydalanabilirsiniz.
VakıfBank Worldcard ile 11-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında Bankamız kanallarından tek seferde yapacağınız her 300 TL-20.000 TL arası peşin ek MTV ödemelerinizi faizsiz 3 aya kadar taksitlendirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri