An itibari ile Türkiye'de en zor meslek dalının sanat ve hizmet sektörü olduğuna karar verdim.
ilo nun yaptığı araştırmalara göre çıkardığı dünyanın en zor meslekleri listesinin birinci sırasında madencilik ikincisinde ise denizcilik bulunur.
Savaşta en ön cephede yer alan, ölümle burun buruna olan, doğal afetlerde halkın yanında olan askerler en stresli meslekler listesinin zirvesinde. İkinci sırada alevlerin, dumanın ortasından can kurtaran ve bu uğurda kimi zaman ölümle burun buruna gelen itfaiyeciler yer alıyor.
Araştırmaya göre 'mesleki itibar' sıralamasında ilk 10 meslek sırasıyla tıp doktorluğu, hakimlik, üniversite profesörlüğü, pilotluk, büyükelçilik, valilik, diş hekimliği, yüzbaşılık, generallik ve avukatlık yer aldı.
Haratlık, lostracılık, çerçilik, köşkerlik, kutnu ve alaca dokumacılığı, sedefkarlık, nalıncılık, hallaçlık, hamutçuluk-kedenecilik, kendircilik-urgancılık, körükçülük, külekçilik, nalbantlık, sapçılık, semercilik, sepicilik, debbağlık, tabaklık, şimşir tarakçılık, yemenicilik…
İlgili 17 soru bulundu
En sıkıcı meslek 'Veri Analistliği' olurken en heyecan verici meslek de 'Performans sanatları' oldu. Euronews'te yer alan habere göre; Çalışmayı yürüten bilim insanları 'en sıkıcı hobileri' de televizyon izlemek, kuş gözlemciliği ve sigara içmek olarak listeledi.
Otorite sahibi meslekler zirvede yer alıyor
Mesleki itibar sıralamasında ilk 10 meslek sırasıyla tıp doktorluğu, hakimlik, üniversite profesörlüğü, pilotluk, büyükelçilik, valilik, diş hekimliği, yüzbaşılık, generallik ve avukatlık şeklinde gerçekleşti.
Özellikle biyomedikal bilimler, nöroloji, fizyoterapi ve oftalmoloji (göz hastalıkları) gibi alanlardan mezun olan öğrencilerin ilk 6 ay içerisinde, %95 oranında iş buldukları en kolay meslekler olarak görülmüştür.
Dünya'nın en tehlikeli meslekleri arasında yer alan madencilik, güvenlik ve sağlık açısından çok riskli bir meslektir.
Demircilik, hasırcılık, kalaycılık, terzilik, çerçilik, tuzculuk gibi yok olmaya yüz tutmuş meslek grupları Türk mitolojisinden başlayarak yazılı ve sözlü birçok halk kültürü unsurları içerisinde kendisine yer bulmuştur.
1. Doktorlar ve Diş Hekimleri. Doktorlar ve diş hekimleri, Türkiye'de en çok para kazandıran meslekler arasında en yüksek maaşlı meslekler grubunda yer almaktadır Özellikle, özel sağlık kuruluşlarında veya kendi muayenehanelerinde çalışan doktorlar ve diş hekimleri daha yüksek gelirler elde edebilirler.
Dünyanın en eski mesleği olarak kabul edilen fahişeliğin antik dönemlere uzanan tarihi.
Evet yanlış okumadınız, tam olarak 42 000. İşkur da tanımlı olarak ise tam olarak 7570 adet meslek var. Büyünce ne olacağımıza nasıl karar vereceğiz? Türkiye'de meslek sahibi olmanın 2 yolu var.
Günümüzde tercih edilen popüler mesleklerin başında uzman doktorlar yer alır. Bunun yanı sıra avukatlık, pilot, yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi, noter, diş hekimi, mimar ve polis gibi meslekler günümüzde çok fazla tercih ederler.
ZİRVEDE PİLOTLUK VAR
Dünyada en çok ilgi gören 20 meslek arasında pilotluk, yazarlık, dansçılık, YouTuberlık ve girişimcilik ilk 5 sırayı aldı. 6'ncı sırada oyunculuk var. 9'uncu sırada şarkıcılık yer alıyor.
İnsanların temel ihtiyaçlarını karşılama çabaları, ilk mesleklerin ortaya çıkmasına ve bunun sonucunda ticaretin doğmasına yol açmıştır. İlk meslekler genellikle avcılık, toplayıcılık ve tarım gibi temel faaliyetlere dayanmaktaydı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri