Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 7. maddesinin (b) fıkrasına göre, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren ülkemize giriş yapmak üzere gelen yabancıların "vize, vize muafiyeti veya ikamet izin süresinin bitiminden itibaren en az 60 gün geçerli pasaport veya pasaport yerine geçen belge" taşımaları zorunludur.
90 ülkenin vatandaşları Türkiye vizesinden muaftır ve 31 ülkenin vatandaşları ise herhangi bir şart olmaksızın elektronik vize alabilirler. 77 ülkenin vatandaşları ise vize gerekliliğine tabi olup Türkiye'ye seyahatleri öncesinde Türkiye'nin diplomatik temsilciliklerinden vize almak zorundadır.
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Ülkeler arası yapılan anlaşmalar gereğince yurt dışına seyahat eden ülke vatandaşları, belirli güne kadar talep edecekleri turist vizeleri için kapıda vizeye başvurabiliyor. Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları için kapıda vize uygulamasının mümkün olabilmesi adına bazı prosedürler var.
8. Kapı vize ücreti 55 € dur. Doğu Ege adaları olarak bilinen, Rodos , Kos (İstanköy),Midilli (Lesvos), Meis, Sisam Yunan adalarına seyahatlerde, kapı vize uygulamaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
Vize başvuru davet mektubu, vize alma sürecinin daha kolay olabilmesini sağlayan bir kriterdir. Gidilecek ülkede bulunan birinden davet alınması, barınma ve ekonomik anlamda güvence oluşturmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye sunulan tüm evraklar ve davet mektubu başvuru sürecine etki etmektedir.
Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir ve 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı müteaddit giriş vizeleri www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizde resen verilir.
41-Yabancı uyruklu bir kişiyi Türkiye'ye davet etmek istiyorum. Neler yapmam gerekiyor? Noterden düzenlettireceğiniz davetiyeyi yabancıya ulaştırmanız ve bu davetiye ile birlikte yabancının bulunduğu ülkedeki dış temsilciliğimize vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.
1. Oturma İzni (İkamet İzni) Nasıl Alınır? Oturma izni almak için ön başvuru, online sistem üzerinden yapılabilmektedir. Yani, yabancı uyruklu kişilerin İl göç idaresinin internet sitesi üzerinden, E-ikamet sisteminden oturma izni başvurusu yapılabilmesi mümkündür.
Türkiye, Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık'a vize muafiyeti kararı aldı. Söz konusu kararın gerekçesinin, turizm potansiyeli, ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesi olduğu açıklandı.
Dışişleri Bakanlığı Vize uygulamalarımızda yeknesaklığın sağlanması amacıyla e-Vize dışındaki vize başvurularının 5 Ocak 2016 tarihinden itibaren elektronik ortamda işleme alınması öngörülmektedir. Sözkonusu başvurular www.visa.gov.tr adresinden yapılabilecektir.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
İkamet İzni Müracaat Belgesi ilk başvuru sahibi yabancının e-İkamet sistemi üzerinden başvurması ve verilen randevu tarih ve saatinde bulunduğu ildeki İl Göç İdaresi Müdürlüğüne giderek başvurusunu tamamlaması halinde düzenlenmektedir.
Almanya Akraba Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkar? Davet eden kişinin adınıza belediye onaylı davetiye göndermesinden ve başvurunuzun yapılmasından itibaren 1 hafta ile 3 haftayı bulabilen sonuçlanma süresi vardır.
Seyahat edilecek ülkede bulunan birisiden gelmesi gereken bu mektup sayesinde vize işlemleri daha kolay halledilmektedir. Bu kapsamda vize davet mektubu yurt dışında bulunan aile bireyleri, akrabalar ya da arkadaşlar tarafından yazılmaktadır.
İş, eğitim, araştırma, mültecilik gibi çeşitli sebeplerden o ülkede yasal oturuma izni bulunan herhangi bir kişi de sizi onu ziyaret etmeniz için yanına davet edebilir ve konsolosluğa hitap ederek sizin için vize davet mektubu gönderebilir.
Vize ücretleri 2023 Temmuz ayında yüzde 50 oranında zamlandı. Buna göre, 2023 yılında yetişkinler için 80 euro olan vize ücreti 120 euro, 6-12 yaş arasındaki çocuklar için ise 40 Euro olan Schengen vize ücreti 60 euro olarak uygulanacak.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır. Talep edilen vize türüne bağlı olarak vize başvurusu sonuç süreleri farklı olmaktadır.
Bu durum dikkate alınarak davetiyeler düğün tarihinden 20 gün öncesinde çiftlerin elinde olmalıdır. Düğüne kalan son 15 gün içerisinde de konuklara dağıtım işlemlerine başlanır.
Davetiye basımı kaç gün sürer? Bir düğün davetiyesinin basılabileceği en kısa süre 2 ila 3 iş günüdür. Tabi ki bu süre her davetiye modeli için geçerli değildir. Bazı davetiyelerin basım süresi kağıt cinsi, basım tekniği veya kişiye özel aksesuarlar nedeniyle 5 ila 7 iş gününe kadar sürebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri