Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu olan Türkiye vatandaşları Azerbaycana vizesiz gidebilir ve her gidişte 90 gün kalabilirler. Umuma mahsus pasaportu olan Türkiye vatandaşları Azerbaycan'a 30 günlük giriş vizesi ile gidebilirler.
Azerbaycan'da vizesiz kalış süresi azami 30 gündür.
Azerbaycan'a gelen vatandaşlarımız Bakü Haydar Aliyev Havaalanı veya Gence Uluslararası Havaalanında 1 aylık vize alabilmektedirler. Bu nedenle Azerbaycan'a kara yoluyla gelecek vatandaşlarımızın vizelerini Azerbaycan'ın Türkiye'de bulunan dış temsilciliklerinden almaları gerekmektedir.
Vize muafiyeti çerçevesinde Azerbaycan vatandaşlarının Türkiye'de 30 gün kalma hakkı bulunmaktadır. Seyahatleri 30 günü geçmemek kaydıyla 180 gün içinde en fazla 90 gün kalmalarına izin verilir.
İkamet izni başvuruları, yabancının ülkeye girişini takiben internet üzerinden yapılmaktadır. Kişinin dış temsilciliklerden kalış amacına uygun bir vize almış olması ve bu vize ile ülkeye giriş yapması gerekmektedir. Ardından internet üzerinden ön kayıt formları doldurularak başvuru gerçekleştirilmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
Azerbaycan, özellikle Bakü'de, evlerin kiraları yaklaşık olarak 150 ile 250 euro arasında değişmektedir. Evlerin a daz z ye eşyalı ve mobilyalı şekilde kiralanmaktadır.
Azerbaycan vatandaşlığı alabilmek için daimi oturma iznine sahip olma şartı aranıyor. Azerbaycan'da daimi oturma izni 5 yıl süreyle veriliyor ve eğer kişi ikamet etmeyi sürdürmek istiyorsa 5 yıllık sürenin bitiminden 3 ay önce ilgili kurumlara başvuru yapması gerekiyor.
Aşağıda yer alan tüm şartlara uyması halinde Azerbaycan vatandaşlarının herhangi bir vize uygulamasına başvurmaları gerekmemektedir. Turistik amaçlı seyahat halinde, Ülkede 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyen konaklamalarda, Her girişinin ardından 30 günü geçirmemek kaydıyla vizesiz giriş yapabilmektedir.
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Artı olarak E-ikamet harç bedelleri ve kart ücretleri de mevcut. Harç bedelleri genellikle kalacağınız süreye ve ülkenize göre değişim göstermektedir. Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 1.500 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir.
Türkiye'den Azerbaycan'a gidecek olan vatandaşlar yeni kimlik kartları ve bazı evraklarla hem karayolu hem de havayolu aracılığı ile seyahat edebilecekler. İki ülkenin vatandaşlarına da giriş ve çıkışlarda iki dilli "Giriş-Çıkış Formu" verilmektedir.
Azerbaycan vatandaşları evlilik yoluyla Türk vatandaşlığı alabilirler.
Kanuni kısıtlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den gayrimenkul alabilecek ülkeler şu şekilde sıralanabilecektir: Almanya. Azerbaycan. Umman.
E-vize uygulaması ile vatandaşlar 30 güne kadar ve tek giriş hakkı ile ülkeye seyahat edebilmektedir. Konsolosluklara başvuruda bulunmaya gerek kalmadan ve resmi tatil olması fark etmeksizin 3 saat içinde vize alınabilmektedir.
Sözkonusu Protokol, 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girecektir. Böylelikle, iki ülke vatandaşları, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki doğrudan seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan, yalnızca yeni tip kimlik kartı ibraz ederek yapabileceklerdir.
Uzun dönem ikamet izni, başvuruya istinaden süresiz olarak düzenlenebilmektedir. İnternet üzerinden alınan ön başvurunun ardından kişiye randevu günü ve saati tanımlanmaktadır. Kişinin randevu saatinde il göç idaresi müdürlüğünde, evrakları ile hazır olarak bulunması gerekmektedir.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
90 günlük sınır aşıldıktan sonra AB'ye dönüş
Eğer birkaç gün aşılmışsa zaten sadece uyarı alırsınız. Birkaç hafta aşılmışsa para cezası ancak daha uzun süreler aşılmışsa hapis ve sınır dışı uygulaması söz konusu olur. İşte bu şekilde gönderilmiş olanlar için geri kabul edilmeme süresi 2 ila 10 yıl arasında değişebilir.
Vize sahibinin yurt dışında kalış süresinin 180 gün içerisinde en fazla 90 gün olduğu durumlarda vizede 90 gün kuralı uygulanmaktadır. Vizede 90 gün kuralının aşılması durumunda vize ihlali cezası uygulanmaktadır.
Azerbaycan vatandaşlarının oturum süresinin dolmasına altmış gün kalmasından itibaren oturum izni uzatma başvurusunda bulunmaları gerekir. Uzatma başvurusu, her durumda oturum izni süresi dolmadan önce yapılmalıdır.
Azerbaycan vatandaşları Türkiye'de 180 gün içerisinde 90 gün vizesiz kalma hakkına sahiptir, 90 gün dolmadan ya ülkeden çıkış yapıp 3 ay kendi ülkelerinde beklemeli ya da oturma izni için başvuru yapmaları gerekir. Yapılan başvrular 6458 sayılı yabancıları koruma kanununa göre değerlendirilir.
İkamet tezkereleri kalış amaçlarına uygun olarak, bir defasında en fazla 5 yıla kadar süreyle geçerli olmak üzere düzenlenmekte olup, 4 defa uzatılabilmektedir.
Azerbaycan vatandaşı ile evlenen kişiler Azerbaycan vatandaşlığı almaya hak kazanmaktadır. 17 Yaşından küçük kişiler, evlatlık yoluyla Azerbaycan vatandaşlığı alabilmektedir. Uzun yıllardır Azerbaycan da yaşayan kişiler, Azeri vatandaşlığına geçebilmektedir.
4- Türk vatandaşlığından çıkma izni işlemleri ne kadar süresi içerisinde sonuçlanır? İlgiliye ait başvuru belgelerinin Genel Müdürlüğümüze ulaştığı tarih itibariyle en geç 3 ay içerisinde sonuçlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri