Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın üretiminin gerçekleştiği Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'ni ziyaret etti.
Türksat 6A haberleşme uydusu uzaya gönderildiğinde, Türkiye'nin haberleşme uydusunu üretebilen 10 ülke arasına gireceğini vurgulayan Prof. Dr. Ensar Gül, sadece uydu yapmanın değil, fırlatmanın da önemine dikkat çekti.
TÜRKSAT 6A, Türkiye'de yerli olarak geliştirilen ve ülkemizin uzay alanındaki yeteneklerimizi daha da ileri götürmeyi amaçlayan ilk haberleşme uydusu projesidir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk mühendisler tarafından geliştirilen yerli ve milli gözetleme uydusu İMECE'nin 2023'ün Ocak ayında, Türksat 6A'nın ise 2023'ün ortalarında uzaya fırlatılacağını, böylece uzaydaki uydu sayısının 10'a yükseleceğini söyledi.
TÜBİTAK'ın koordinasyonunda iki uydunun uzaya fırlatılacağını kaydeden Mandal, "Bizim yerli ve milli diye ifade ettiğimiz kendi gözlem uydumuz İMECE, 2023'ün ocak ayında, yine haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A da 2023'ün ikinci yarısında uzaya fırlatılacak.
İlgili 29 soru bulundu
Roket patlaması sonucu okyanusa düştü. Türksat A.Ş.; 42.0° Doğu ve 50.0° Doğu yörüngesinde sahip olduğu Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B haberleşme uydularını işletmektedir. Türksat A.Ş. ayrıca 31.0° Doğu yörüngesinde kiraladığı Eutelsat 31A uydusuyla faaliyetlerine devam etmektedir.
TÜRKSAT 6A Uydusunun montaj, entegrasyon ve test faaliyetleri TUSAŞ'da kurulu bulunan Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.
Türkiye'nin teknoloji üretim merkezi TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. tarafından üretilecek olan TÜRKSAT 6A uydusu ile Türkiye dünyada kendi haberleşme uydusunu yapabilen 10 ülke arasına girecek.
Türksat AŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın testlerinin devam ettiğini açıkladı. Ertok'a göre uydu, 2024 yılı başında fırlatılacak.
Görev Bitiş Tarihi
42° Doğu pozisyonundaki hizmeti Türksat 3A uydusunun bu lokasyona gelmesiyle uydunun görevi sona ermiştir.
Türksat AŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Türksat 6A uydusunun test aşamalarının devam ettiğini belirterek, "Uçuş modelinin testleri gerçekleştiriliyor. Önemli sayıda mühendisimiz çalışıyor bu projede. Önümüzdeki yılın başlarında uydumuzu fırlatmayı hedefliyoruz." dedi. Yağmur nedeniyle ertelenmişti...
Türksat uydularını üreten Aeorspatiale ve Türk Telekom ortaklığıyla kurulan Eurasiasat'ın kuruluş anlaşması imzalandı. Şirket Eurasiasat S.A.M. adıyla Türksat 2A (Eurasiasat 1) uydusunun üretiminden ve uydu hizmetlerinin pazarlanmasından sorumlu olmak üzere faaliyete geçti.
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Türkiye'nin, 4'ü haberleşme (Türksat 3A, Türksat 4A, Türksat 4B, Türksat 5A), 3'ü gözlem (Göktürk-1, Göktürk-2 ve RASAT) olmak üzere aktif 7 uydusu bulunuyor.
Türkiye ülkesinde televizyon kanallarının yayınları Türksat 4A uydusu üzerinden yapılmaktadır.
Türkiye'nin aktif uydusu Türksat 5A'nın hizmete girmesiyle 7'ye ulaştı
▶ Minyatür uydular: 500–100 kg arasında olanlara “mini uydu”, 100–10 kg arasında olanlara “mikro uydu”, 10 kg'dan hafif olanlara “nano uydu” denir. ▶ Küp uydular: Uzay araştırmaları için geliştirilen küçük ebatlı ve ağırlığı 1 kg'dan az olan nano uydulardır.
Üretim sürecinin ardından gerekli test aşamaları tamamlanarak uydu, 2 Ekim 2020 tarihinde TÜRKSAT yetkililerine teslim edildi. Fırlatma işlemi için ABD merkezli Space X firması ile anlaşıldı ve TÜRKSAT 5A, 8 Ocak 2021'de Florida'daki merkezden Falcon 9 roketi ile başarıyla fırlatıldı.
Türksat 1A, Türkiye'nin ilk iletişim uydusu denemesidir. 24 Ocak 1994'te TSİ 23.37'de Kourou'dan Ariane 4 roketi ile uzaya fırlatılmıştır. Ancak fırlatıcı roketin üçüncü katındaki bir arıza nedeniyle 12 dakika 12 saniye sonra atlas okyanusuna düşmüştür.
LG TV Türksat 42e uydu ayarları (2023) 🔽
Kanallar altında Kanal Tarama ve Ayarlar'a gelin. Uydu ayarları kısmında Türksat 42.0E'yi seçin. LNB frekansı 9750/10600 olacak şekilde ayarlayın. Kanal ayarlama ekranında uydu seçerek ilerleyin.
Sistemin "Uragan" adlı ilk uydularından birinin resmi İkinci nesil uydu sistemi (GLONASS-M) uydusunun sergilenen küçültülmüş bir modeli. GLONASS uyduları Rus Radyo Yön Bulma ve Zaman Enstitüsü, Uzay Aygıt Mühendisliği Enstitüsü ile ISS Reshetnev, (eski adıyla NPO-PM), liderliği altında geliştirilmişti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri