Orijinal ambalajı (paslanmaz çelik veya plastik konteyner, fıçı, kova vb.) içinde direkt güneş ışığı almayan donmaya karşı korunmalı ortamlarda, 5- 35 °C arasında, 1 yıl depolanabilir.
D3 mekanik tutkal fırçası, sıkma tüp, havalı tutkal tabancası ya da mauel silindir ile uygulanabilir. Soğutma süresi ahşabın şekline ve boyutlarına bağlıdır. Su dayanımı üretimden 7 gün sonraya kadar sağlanamaz. Uygun şartlarda orijinal açılmamış ambalajında depolanması durumunda 12 ay'dır.
Deterjan üzerine sıcak nemli bezle ovalama işlemini uygulayın. Tutkal damladıktan hemen sonra işe koyulursanız; yapıştırıcıyı temizlemeniz çok kolay olacaktır. Eğer sert yüzeylerde yapıştırıcı kaldıysa; keskin olmayan bir cisim yardımıyla kazıyarak temizleyebilirsiniz.
Parmaklarınızla yapıştırıcıyı çıkarmaya çalışın. Eğer çıkmazsa, birkaç dakika daha asetonda ıslatın. Tutkal yeterince gevşek olduğunda cildinizi temizleyin. Cildinizi sabun ve ılık su ile iyice yıkayınız.
İç ve dış mekanlarda yer alan ürünlerde kuruyunca şeffaflaşan beyaz tutkalı hiç tereddüt etmeden kullanabilirsiniz. Masif ahşap, sunta ve MDF gibi malzemelerde soğuk pres ve işkence ile birbirine yapıştırılmasında işlevsel yapıştırma performansı gösterir.
İlgili 17 soru bulundu
İşlemden iyi netice alınması isteniyorsa yapıştırcının sulandırılmaması, sulandırmak gerekiyorsa kullanılacak miktar kadar tutkal ana ambalajından alınmalı ve azami %10 oranında su ilave olunarak kullanılmalıdır.
Aşırı nemli ya da rutubetli ortamların dışında, normal bir alan sıcaklığında ortalama 40 veya 50 dakika gibi bir sürede kurur.
Bunun için sıcak suyu elin sığacağı kadar küçük bir kaba doldurup içerisinde bir süre tutkalın yapıştığı bölgeyi bekletmek gerekir. Suyun içerisine bir miktar zeytinyağı damlatılarak yumuşatma işlemi hızlandırılabilir. Yumuşatma işleminden sonra çoğu ev tipi tutkal biraz katı sabun yardımıyla ovalanarak çıkar.
- İlk olarak aseton kullanabilir ve ilgili bölgeye uygulayarak çıkarabilirsiniz. - Eğer cildinizde aseton kullanmayı istemiyorsanız tuz ile suyu birbirine karıştırarak ilgili bölgeye uygulayabilirsiniz.
Aseton, japon yapıştırıcıyı çözer. Yani hem elinizi temizlemek hem de parça sökmek için aseton yardımcı olabilir.
Tutkal ağaç, mobilya, tekstil, kâğıt ambalaj, plastik, kırtasiye ve dekorasyon işlerinde kullanılan yapıştırıcı maddedir. Çeşitli gereçlerin birbirine yapıştırılmasında kullanılan maddeye tutkal, yapıştırma işlemine tutkallama denir. Merdane, sprey, rulo ile sıcak ve soğuk uygulanabilir.
4. Poliüretan Bazlı Yapıştırıcılar; Ahşap Tutkalı, Deniz Tutkalı, Marin Adhesive, Pedestal Adhesive; Hemen hemen her türlü malzemeyi ahşap ile yapıştırmak için kullanılabilirler. (seramik, kumaş, cam, metal, taş, metal ve ahşap.
Beyaz tutkal çeşitleri montajı yapılan mobilyaları desteklemek için kullanılır. İskelet tutkalı, beyaz tutkal gibi ahşap için tasarlanan ürünler ise orta büyüklükte ahşaplar için kullanılır.
Her Türlü Ahşap, Kağıt Karton, Keçe Kumaş ve Marangozluk İşlerinde Kullanılabilir.
Öyleyse öncelikle ''Tutkal ne demek?'' sorusunu detaylı olarak yanıtlayalım. Tutkal; hayvansal maddelerden ya da yapay olarak elde edilen, katılaşıp sertleşme özelliğine sahip bir yapıştırıcı. Kâğıt, ahşap ve duvar kâğıdı gibi alanlarda kullanmak için farklı tutkal çeşitleri bulunuyor.
Mobilya ve sandalyeler için en iyi ahşap yapıştırıcılarından biri olan APEL D3/D4 Ahşap Uygulama & Sandalye Tutkalı, yüksek yapışma gücüne sahip ve DIN EN 204 standartlarına göre D3 normunda su bazlı ahşap tutkalıdır. %5 oranında APEL sertleştirici ile kullanıldığında D4 normundadır.
Aseton, Japon yapıştırıcısının yapısını bozarak kumaş üzerinden kolay bir şekilde temizlenmesini sağlar. Ayrıca elinize bulaşan yapıştırıcı kalıntılarını da yine aseton yardımı ile kolayca temizleyebilirsiniz. Uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise sıcak tuzlu su karışımıdır.
Japon yapıştırıcısı bulaştığı andan itibaren, müdahale etmek gerekir. Japon yapıştırıcısının karşı koyamadığı ürünlerden biri de, asetondur. Aseton yardımıyla yapışan yapışkanlar kolayca kumaş üzerinden çıkarılabilir. Tuz ve sıcak su karışımları, Japon yapıştırıcısını ortadan kaldıran bir karışımdır.
Bu kuvvetli bağlanmanın en kolay çözümü asetondur. Aseton malzemesinin kullanılmasıyla kolaylıkla temizlenebilen hızlı yapıştırıcı bulunduğu ortama zarar vermeden ayrılma sağlayabilir.
Sirkeli bez, kumaştaki lekenin üzerinde gezdirilmeli, hatta ovalanmalıdır. İyice ovaladıktan sonra kumaş bol suyla durulanmalıdır. Eğer tutkal pamuklu ya da yünlü bir kumaşa bulaştıysa metal bir kaşık ya da bıçağa ihtiyacınız olabilir. Kaşık ya da bıçağın kenarıyla önce kumaştaki lekeli kısmı kazımanız gerekir.
Bilinen en güçlü ve etkili yapıştırıcı olan Evobond Glue Süper Hızlı 502 Japon Yapıştırıcısı, hızlı ve etkili bir çözüm sunuyor. Az gramajlı olmasına rağmen ürünün ufacık bir damlası bile yapıştırmaya yetiyor. Yapıştırıcıyı kullanırken yüzeyin pürüzsüz ve kuru olması gerekiyor.
Boncuk tutkalı, deri ve kemiklerde bulunan yumurta akı benzeri bir maddeden elde edilir. Suya direnç için alüminyum sülfat eklenebilir. Esneklik için gliserin katılabilir. Ağaca sıcak olarak sürülür ve soğuduğunda üstün bir yapışma gücü ile ağaca bağlanır.
İlk olarak yapıştırıcıyı ince bir tabaka halinde uygulamak gerekir. Ayrıca, ortamın sıcak ve kuru olmasını sağlayarak kuruma sürecini hızlandırabilirsiniz.
Yapıştırıcı bulunan bölgeye 2 ya da 3 damla aseton dökün. 1 veya 2 dakika boyunca bölgeyi yavaşça ovalayın. Yapışkanlık özelliğini kaybetmeye başlayınca yapıştırıcıyı cildinizden yavaşça çekin. İşlem tamamlandığında elinizi bol su ve sabun ile yıkayın.
Epoksi yapıştırıcılar pek çok farklı yüzey birbirine yapıştırabilirler fakat elinizdeki yüzeylerden biri sert ya da yumuşak plastiklerden yapıldıysa farklı ve bu iş için özel hazırlanmış bir yapıştırıcı tercih etmelisiniz. Selsil'in Plastic Welding isimli yapıştırıcısı bu işler için özel olarak üretilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri