Değerli kardeşimiz, Evde veya camide güzel koksun diye tütsü yakılabilir. Tütsü yakıldığı takdirde şeytan veya cinlerin oraya toplandığı düşüncesi doğru değildir.
Çıkan Duman kokusunu kapı girişinden başlayarak, saat yönünde soldan başlayarak evin her yerinde dolaştırıp en sonunda da sokak dış kapısından tütsünün dumanını çıkartarak bitirilmesidir. 10 dakika sonra bütün pencere camları açılarak içerisi havalandırılır.
Tütsü kullanımı aynı zamanda bir tedavi yöntemi olarak da kullanılmıştır. Yapılan araştırmalarda tıbbın kökeninde büyü ve dini uygulamaların olduğunu açıklamaktadır.
Evde veya odada tütsü yakmanın birden fazla faydası sayılabilmektedir. En önemli etkilerinden biri gevşeme sağlama ve stres üzerinde gösterdiği etkidir. Rahatlama ve sakin kalma üzerinde oldukça etkili olur. Bunun dışında tütsü faydaları arasında hava temizliği sağlaması da yer almaktadır.
Tütsü yakmakla cinler musallat olmaz. Bu hurafedir. Nimet-i İslam kitabında da, cenazeyi tütsülemenin müstehab olduğu yazılıdır. Ebu Davud'daki bir hadis-i şerifte de, hazret-i Fatıma'nın tütsü yaptığı bildiriliyor.
İlgili 19 soru bulundu
Tütsü yakmak kötü kokuyu temizlediği için dinen bir sakıncası görülmemiştir.
Nazar tütsüsü kullanmak oldukça kolay bir işlemdir. Öncelikle küçük bir tava veya tencere çıkarıp içerisine üzerlik tohumunu veya bitkisini atmaya başlayın. Yeterince yandıktan ve dumanı çıktıktan sonra ateşin altını kapatın. Tütsü hazır hale geldikten sonra öncelikle evde yer alan insanlar tütsünün üzerinde atlar.
Amerikalıların eski geleneklerinden tütsü yakmak, arınma yöntemlerinden biri. Negatif enerjiden kurtulmak için otların yakılması sadece spiritüel değil aynı zamanda bilimsel bir gerçek. Yanan otlar içinden, serbest kalarak mekana yayılan oksijen atomları daha temiz bir hava solumamıza yardımcı olur.
Tütsü Kaç Dakika Yakılmalı? Tütsü, boyutuna ve türüne bağlı olarak genellikle 20-50 dakika içerisinde tamamen yanar ve bu süre, tütsü çeşidine göre farklılık gösterebilir. Bir çubuk tütsünün etkisi 24 saat sürer ve gün içerisinde bir adet çubuk tütsü yakmak yeterlidir.
Bu madde sadece havayolu, burun ve gözlerde tahriş yapmaz, aynı zamanda karaciğer bozukluğu ve kansere de neden olduğu gösterilmiştir. Kimi katı hava temizleyicilerde bulunan kamfor, nefes darlığı, halsizlik, baş dönmesi ve baş ağrısı gibi belirtilere yol açabilir.
Paçuli (Tefarik) Tütsüsü : Daha fazla bolluk
Tefarik, bolluğun ve doğurganlığın tütsüsüdür. Toprağın zenginlikleriyle ilişkili olduğu için dualarımızda ve yaşamımızda daha fazla zenginliğe sahip olmamız adına bize ilham verir.
Bir tütsü demeti yaktıktan sonra, dumanı savurmak için bir tüy veya yelpaze kullanabilirsiniz. Tütsü yaktığınızda, önce ellerinizi yıkıyormuş gibi dumanla ellerinizi temizleyin. Daha sonra, dumanı; başınızın, gözlerinizin, kulaklarınızın, ağzınızın ve vücudunuzun üzerine çekin.
Tütsülemek, tüm gruplar tarafından uygulanmasa da, bir Kızılderili kültürel veya kabile uygulaması olarak yerleşmiştir. Adaçayı yakmak olarak başlayan bu gelenek farklı kültürler ve farklı dinlerde bulunulan coğrafyaya göre değişik tütsü çeşitlerinin yakılmasıyla sürmüştür.
Klasik hepimizin yakından tanıdığı nazar ve kem göze karşı yakılan tütsüdür. Özellikle evde yakılıp karanlık köşeleri tütsülemek, evdeki kötü enerjilerin kovulması ve enerji temizliği için önemlidir.
Adaçayı ve Palo Santo, en bilinen nazar tütsüleridir.
Hangi formda üretilmiş olursa olsun, tüm buhurlar yakılarak kullanılıyor. Tütsüyü yakabilmek için öncelikle kibrit veya çakmakla uç kısmından tutuşturmak gerekiyor. Dumanın tütmeye başlamasının ardından buhur hafifçe üflenerek söndürülüyor. Böylece içten içe yanarak aromatik kokusunu yaymaya devam edebiliyor.
Tütsü yakımı, çeşitlerine göre değişiklik gösterse de oldukça kolaydır. Kapalı alanlarda yakılabileceği gibi açık alanlarda da kötü enerjiyi alması için yakılabilir.
Ortalama 6-8 defa kullanılabilir. Fakat bu durum palo santo ağaç tütsünün boyutuna, gramına veya şekline göre değişkenlik gösterebilir.
Medyum Memiş tütsü yakılan mekanlara cinlerin geldiğini iddia ederek, ' İnsanlar iyi niyetle evlerindeki kötü kokuların gitmesini veya nazarın gitmesini amaçlayarak tütsü yakıyorlar. Ancak yanlış yapıyorlar' dedi. Bugün gazetesinin haberi: Medyum Memiş Hoca'nın ünü Türkiye sınırlarını aştı.
Tütsülerin yakılmasıyla havaya karışan küçük parçacıklar, solunum yollarını tahriş edebilir, astımı tetikleyebilir, çeşitli cilt yakınmalarına neden olabilir hatta kansere yol açabilir. Gebelik ve emzirme döneminde evlerinde tütsü yakılan çocukların ileride lösemi risklerinin arttığı iddia edilmektedir.
Üzerlik tütsüsü (nazar otu tütsüsü olarak da bilinmekte) yüzyıllardır Anadolu'da düğünlerde, cenaze törenlerinde, kötü bir olaydan hemen sonra veya iyi bir olaydan sonra yakılarak kötü enerjiyi ve nazarı uzaklaştırmak için kullanılıyor.
Lavanta tütsü: Koruma ve sevgi için kullanılır. Pozitif bir enerji getirir, kalp çakrasını açar ve zihni sakinleştirir.
Yüksek titreşimli adaçayı, düşük titreşimleri uzaklaştırır, kötü enerjiyi temizler. Eskilerden günümüze kadar gelen en yaygın kullanılışı tütsü olarak adaçayı bitkisinin yakılmasıdır. Uygun bir kasede birkaç dalı yakın ve söndükten sonra çıkan dumanı evinizde gezdirin. Işık girmeyen bölümleri unutmayın.
Negatif Enerji yapılmış kişinin gece uykuları düzensizleşir, genellikle uyuyamama ya da uykudan ani uyanma gibi sıkıntılar yaşamaya başlar. Rüyasında anlamsız varlıklar, kedi, köpek, akrep, yılan gibi hayvanlar görür. Tıbben çözülemeyen boyun ve baş ağrıları olur. Zaman zaman arkasında biri varmış hissine kapılır.
-Negatif enerjiye düştüğünüzde hemen uyumamak önemlidir. Negatif durumda uyumak uyku ve sonrası için mayalama işlemi yapar; bu sebeple negatif enerjiyi atmak için duş almak, spor yapmak, hissettiklerinizi yazmak, bir tütsü yakmak, turunçgiller kolonyası koklamak katkı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri