Plastik Borudaki Kireç Temizliğinde Kireç Sökücü Kullanımı Borulardaki kirecin çözülmesini sağlar. Boruda birkaç saat boyunca bırakılır. Sonra su ile durulanarak kirecin tamamen sökülmesi sağlanır. Borulardaki kireç tabakasını temizleyerek borulardaki su akışının hızlandırılmasına yardımcı olur.
Su borusu kireç çözücü kimyasal, asidik özelliğe sahip olan bir üründür. Kimyasal uygulamasını müteakip çözücü ile kireç reaksiyona girerek kirecin boru içerisinde akışkan hale gelmesi sağlanır. Gerçekleşen reaksiyon sayesinde su borusu içerisindeki kireç kalıntılarının etkin şekilde temizlenmesi mümkündür.
BEYAZ SİRKE
Klozetin her tarafını aldığınızdan emin olun. Ardından beyaz sirkenin tuvalete tutunduğundan emin olmak için bekleyin. Daha fazla beyaz sirke içeren bir tuvalet fırçası veya ovma süngeri kullanarak klozeti ovun. Tüm kalıntıları gidermek için yıkayın.
- En doğal yöntemlerden biri 1 çay bardağı karbonat ile 1 su bardağı sirke ve sıcak suyu tuvalete dökmektir. 2 ya da 3 saat içerisinde karışım tıkanıklık bölümünü açabilir. - Birtakım kimyasal çözeltiler ya da çözücüler kullanılabilir.
1 su bardağı sirke ile 1 paket karbonatı kireçlenen çaydanlık ya da kettle içine ekleyin. Çaydanlığın yarısını ise su ile doldurup kaynatma evresine başlayın. Siz çaydanlığın içindeki malzemeleri kaynatırken, kireçler de saniyeler içinde temizlenmeye başlayacaktır.
İlgili 33 soru bulundu
Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve kireç lekesine püskürtün. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika lekede bekletin. Daha sonra bir bez veya süngerle lekeyi ovun ve durulayın.
Yağlanmış gider borusu yıkatma ve pimaş yıkama yüksek basınçlı makine ile yapılır. Pimaş içi yıkama 120 bar basınçlı makine ile yapılır ise katmanlaşmış yağ tabakası tam olarak temizlenir. Pimaş içi yıkama, pimaş gider borusu yıkama işinin yüksek basınçlı cihazla yapılması gerektiğini her tesisatçı iyi bilir.
Sirke ve kabartma tozu kimyasal olarak denenen bir yöntemdir. Bu yöntemde yapılması gereken karbonat tıkanan tuvalete dökülülür ve sonrasında kimyasal tepkime sayesinde açılmasına sebep olur. Fırça ile tuvalet tıkanıklığı açma. Fırça yöntemi bastırma yaparak olmaktadır.
En sık karşılaşılan tıkanıklık türü; borunun içinde bulunan yabancı cismin boruyu tıkayarak suyun akışını engellemesidir. Bu gibi tıkanıklık türlerinde, kanal açma makinesi kullanılır. Kanal açma makinesinin ucuna özel bir aparat takılır. Bu aparat ile tıkanıklığa sebep olan cisim parçalanır ve ya çekip çıkarılır.
Bunlarla etkili bir şekilde mücadele etmek için Bref 10x Effect Kireç Çözücüyü öneriyoruz. Bu güçlü kireç çözücü, kireç birikintisi lekelerini hedef alır ve idrar lekelerini etkili bir şekilde çıkarır. Kireç çözücüyü kenar kısmın altına dökün ve lekelere işlemesi için gerektiği kadar bekletin, sonra güzelce ovalayın.
Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Tuvaleti yıkamayın. Sirke ve soda solüsyonunu leke gidene kadar bir veya iki kez daha çalkalayarak 30 dakika kadar bekletin. Leke kalırsa, tuvalet fırçası veya sert kıllı naylon bir fırça ile ovalayın. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
Plastik Borudaki Kireç Temizliğinde Kireç Sökücü Kullanımı
Boruda birkaç saat boyunca bırakılır. Sonra su ile durulanarak kirecin tamamen sökülmesi sağlanır. Borulardaki kireç tabakasını temizleyerek borulardaki su akışının hızlandırılmasına yardımcı olur.
Sirke, karbonat, kabartma tozu ve tuz gibi her evde bulunan malzemeler ile kırmadan tıkalı boru açma işlemi uygulanabilir.
Porçöz tuvalet açar mı sorusuna evet cevabı verilebilir.
Tuvalet tıkanıklığı çoğunlukla kullanım şeklinden kaynaklanan bir sorundur. Klozet içine atılan tuvalet kağıtları, ped, bebek bezleri veya başka cisimler tuvaletin tıkanmasına neden olabilir. Atılan bu maddeler tuvalet giderlerinde birikme yapar ve gider hattının çapını düşürerek su geçimini engeller.
Bu nedenle lavabo açıcı kimyasal ve kostikler tıkanan klozeti açmak için uygun değildir. Klozet açıcı kimyasallar özel olarak ayrı satılmaktadır. Bu kimyasallar çok güçlü etkiye sahip oldukları için kullanımı önerilmez.
Pimaş boru açma ilacı olarak da bilinen gider açıcı kimyasallar tıkalı boru açma yöntemleri arasında en etkili olanıdır. Gider açıcı asit denildiğinde akla ilk gelen kostik denilen asit bazlı kimyasallardır.
Boru ne zaman tıkanırsa, o zaman tıkanıklığı açmak için usta çağırılır. Tıkanıklık açıldıktan sonra yapılan kontrollerde, boru içinde bir kireç ya da yağ tabakası oluşmuş ise, bu boruları yüksek basınçlı yıkama makinemiz ile yıkayarak tertemiz hale getiriyoruz.
Bir su bardağı karbonat ve bir bardak sirke karıştırılarak gider alanına dökülür. Ardından eldiven takılmış bir elinizle ya da tıpa ile gider kapatıp 30 dakika kadar bekleyebilirsiniz. Tıpa çıkarıldıktan sonra yaklaşık bir litre kadar kaynar su dökülerek boru açılır.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
1 Litre Porçöz Pas ve Kireç Çözücü, ekstra güçlü formülü sayesinde her türlü kireç ve sarı pas lekelerini saniyeler içerisinde temizler. KULLANIM ALANLARI: Çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet ve küvetler, fayans ve seramik banyo yüzeyleri, cam eşya ve yüzeyler.
Çamaşır makinenizin deterjan bölmesini çıkarınız. 100 ml ürünü (bir çay bardağı), yarım kova (4 lt) su ile karıştırınız. Deterjan bölmesini karıştırdığınız suda 30 dakika kadar bekletiniz ve temizleyiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri