Yarım bardak karbonat ve yarım bardak sirkeyi lavabo giderine dökün. 15 dakika bekledikten sonra kaynar suyu lavaboya dökerek, giderlerin açılmasını sağlayabilirsiniz. Yüzey temizliği için hazırlanan suyun içerisine sirke eklemek, bakterilerin ölmesini sağlar.
Evde bulunan eşyaların temizliği de dâhil olmak üzere hemen hemen her alanda etkili olan ve sağlığa faydaları ile ön plana çıkan Torku Beyaz Sirke' yi, tuvalet ve lavabo temizliği dahil genel temizliğinizde etkili ve doğal dezenfektan özelliği ile güvenle kullanabilirsiniz.
Beyaz Sirke Kullanın
Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin. Ertesi gün lekelerden kolaylıkla kurtulduğunuzu göreceksiniz.
Sirke ve Karbonat Karışımı: Kötü kokuları gidermek için tuvalet kabının içine bir miktar karbonat ve beyaz sirke ekleyin. Kabarcıklar oluştuğunda, kokuyu azaltmak için bir süre beklettikten sonra fırça ile temizleyin.
Evlerde yüzey temizliklerinde, camların temizliği ve parlatılmasında, banyo ve mutfaklardaki pas, kireç temizliğinde de tercih edilebilir. Beyaz sirke ayrıca, giysilerdeki ve kumaşlardaki lekelerin çıkarılmasında da yardımcı olabilir.
İlgili 38 soru bulundu
Doğal bir dezenfektan olup banyo ve mutfak fark etmeksizin her alanda kullanılır. Tencere, tava ve tabak gibi makineden lekeli çıkan eşyaları temizleyebilirsiniz. Çeşitli şekillerde hazırlanarak çamaşırlarınızı kimyasal etkilerden korur. Yumuşatıcı olarak kimyasal ürünler yerine tercih edilebilir.
Sirke kullanmak için klozetteki suyu boşaltmanız gerekir. Hiç su kalmayana kadar küçük bir kap yardımıyla klozetin alt kısmındaki suyu boşaltmalısınız. Sonra sertleşmiş lekelerin olduğu her yeri kaplayacak şekilde klozete beyaz sirkeyi dökün.
Tuvalet temizliğinde en çok tercih edilen ürünlerin başında çamaşır suyu gelir. Çamaşır suları hem lekeleri yok ettiği hem de mikroplar üzerinde etkili olduğu için daha sık kullanılır. Bunun yanı sıra kireç sökücü, sprey ve krem formunda olan tuvalet ve banyo temizliği ürünleri farklı yüzeylerde kullanılır.
Klozet içi temizliğinde çamaşır suyu, kireç sökücü ve amonyaklı krem gibi ürünlerden faydalanarak söz konusu ürünlerin sünger yardımıyla yüzeylere yayılmasını sağlayabilirsiniz. Güçlü lekeler söz konusu olduğunda tuvalet fırçasından faydalanarak ovma işlemini çok daha kolay bir hâle getirebilirsiniz.
1/4 fincan Boraks'ı klozete dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. 1 bardak sirke ekleyin ve karışımın yaklaşık 20 dakika klozete oturmasına izin verin. Lekeleri çıkarmak için kaseyi tuvalet fırçasıyla ovarak bitirin. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
Klozete veya tuvalet taşlarına dökülen sirke sayesinde tüm inatçı lekeleri yok etmek mümkün oluyor. Peki sirke ile yapılan başka temizlik yöntemleri neler? - Banyo ve mutfak lavabolarını temizlemek için: 1/2 bardak sirke ve 1/2 bardak kabartma tozu karıştırın.
Elma sirkesi ve beyaz sirke içindeki asit sayesinde mikrop öldürücü özelliğe sahiptir. Ayrıca, içeriğinde kimyasal ürün barındırmaması bakımından da uzmanlar tarafından önerilmektedir.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
· Deri koltuk, beyaz sirke ve su karışımıyla da temizlenebilir. · Aynı zamanda arap sabunu ve su karışımından elde ettiğiniz solüsyon ile deri koltukta oluşan leke çıkarılabilir.
Beyaz sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir. Doğal bir dezenfektan olan ve asit içeren beyaz sirke ile banyo temizliği yapılabilir. Zararlı mikroorganizmaların ortadan kalkmasını sağlayan beyaz sirke ütü temizliği konusunda da oldukça faydalıdır.
Sirke ve Karbonat:
Bir bardak sirkeyi klozete dökün. Üzerine yarım bardak karbonat ekleyin. Karışımın bir süre köpürmesini bekleyin. Fırça yardımıyla klozetin içini ovalayarak temizleyin.
1. Sirke ve karbonat: Bir bardak sirke ve birkaç yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Karışımı tuvaletin içine dökün ve birkaç saat bekletin. Daha sonra, fırça veya sünger yardımıyla lekeleri giderin.
Klozetin genel olarak kir ve pislikten arınması için sifon çekilir. Klozetinin içinde yavaş yavaş kaynar su dökerek sararan yerlerin renginin açılması sağlanabilir. Kaynar su ile kirleri yumuşattıktan sonra çamaşır suyu ile dökülür ve 3-5 dakika beklettikten sonra tuvalet fırçası ile temizlenir.
Paslı klozetlerin haftalık temizliği için klozete 1-2 bardak sirke ekleyin ve klozet fırçası ile ovun. Eskiden kalan lekeler için, klozetin suyunu boşaltın ve klozetin içine seyreltilmemiş sirke dökün ve en az iki saat bekletin (gece boyunca bekletmek daha iyi olacaktır). İyice ovalayın ve su ile durulayın.
Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir. Bu yüzden klozet temizliğini haftalık rutininize eklemek en iyi yöntemdir. Bunu haftalık bir temizlik işine dönüştürün, böylece klozetiniz, temizlemeye zorlanacağınız kadar kirlenmesin ve kokmasın!
Tuvalet taşındaki sarı lekeler nasıl çıkar sorusu için yapabilecekleriniz arasında: Tuvalet taşına maden suyu, gazoz ya da kola dökerek 5 dk içinde fırça ile temizleme. Üzerinize sıçratmadan çamaşır suyu dökerek fırça ile temizleme. Tuz ruhu dökerek 5 dk içinde fırça ile temizleme.
Sirke Karbonat ile Temizlik
Bu karışım ile fayansların arasındaki sararmış alanları kolayca temizleyebilir, fayans aralarının kirli görünümünden kurtulabilirsiniz. Ayrıca dibi tutan tava ve tencerelerinizi de bu karışımla temizleyebilirsiniz.
Sebze ve meyvelerde, buzdolabı, çamaşır - bulaşık makinesi, kristal, cam eşya, kesme tahtası, banyo, yer ve fayans temizliğinde kullanabilirsiniz. Gümüşleri parlatmada da kullanılabilir.
Ev temizliğinde genellikle beyaz sirke kullanılır. Bunun dışında yüzeyleri, camları, aynaları sirke ve su karışımıyla silebilirsiniz. Ayrıca sirke, su ve sabun karışımıyla zeminleri temizlemeniz de mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri