Ağda tüylerle beraber derinin bir kısmını da alır. Bu da gözeneklerinizi dışarıdan girecek maddelere açık hale getirir. Cımbızda da benzer bir durum olabilir, kıl kökleri bir anda toz ve bakterilere karşı savunmasız kalır. Eğer bu aşamada yabancı maddeler gözeneklere dolarsa sivilce oluşabilir.
Ağda sonrası ağda yapılan bölgeye aloe vera sürülerek sivilcelerin geçmesi sağlanır. Ağda Sonrası Oluşan Sivilcelere Ne İyi Gelir? Ağda sonrasında sivilcelere soğuk uygulama yapmak iyi gelir. Yaklaşık 2 ve 3 gün boyunca ağda yapılan bölgeden ölü deriler uzaklaştırılmalıdır.
Sivilce ve kıl dönmelerini önlemek için tıraş ve ağdanın ardından 2-3 gün boyunca bölgeyi ölü derileri uzaklaştıran narin bir ürünle yıkayın. Ağda sonrası sivilcelenme sorunundan rahatça kurtulabilmeniz için yapabileceğiniz en etkili şey epilasyon yönteminizi değiştirmek olabilir.
Ilık, nemli bir bez kullanarak rahatsızlığınızın olduğu bölgeye kompres yapabilirsiniz. Tıraştan sonra cildinizi rahatlatmak için doğal içerikli, serinletici, hipoalerjenik bir nemlendirici sürün. Daha doğal bir yöntem olarak çay poşetlerini deneyebilirsiniz.
Kullanılan jiletler, sık sık değiştirilmelidir. Aksi takdirde bıçak yüzeyinde biriken bakteriler de cilt sağlığını olumsuz etkiler ve sivilce oluşumuna sebep olabilir. Sakal tıraşı olurken, cilt tipine uygun bir tıraş jeli ya da kremi kullanmak gerekir.
İlgili 27 soru bulundu
Jiletin çok keskin bıçakları yüzünden sık sık kazalar yaşanabilir. Bu kesikler, özellikle kasıklara doğru bilinçsizce uygulanan traşlar sonucunda; genital bölge yaralanmaları, kesiklere bağlı enfeksiyonlar ve hastalıklar, kıl köklerinin kuvvetlenmesi, kıl dönmesi, kılların sert çıkması olarak sayabiliriz.
Sivilce (akne) patlatmak, şişmiş bir gözenek veya kabuk tutmuş bir durumdan çok daha ciddi ve uzun vadeli etkilere neden olabilir. Ayrıca, sivilce (akne) izi oluşma olasılığını artırmanın en kesin yoludur. Her cilt zedelenmesinde, cilt iyileşirken doku kaybetme olasılığı yaşar.
Kalçada sivilce genellikle çok fazla hareket eden ve terleyen insanlarda kendini gösterebilmektedir. Terleme sonucunda kıl köklerinin nemli kalması ve tıkanması sonucunda kalçada sivilce sorunu meydana gelebilmektedir.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır.
Su içmek sivilce/akne oluşumunun önüne geçer ve cilt sağlığının korunmasına yardımcı olur) Yağlı beslenmemek, düzenli ve sağlıklı beslenmeye özen göstermek. Uyku esnasında cilt beslenmekte ve kendini yenilemekte olduğundan uykuyu iyi almış olmak. Cildi yeterli miktarda düzenli bir şekilde günlük olarak temizlemek.
Taze aloe vera jeli, hindistan cevizi veya badem yağı ile cildi yatıştırabilirsiniz. Doğal ürünler oldukları için ağda sonrasındaki günlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Antiseptik içerikli kremlerle ciltte oluşan tahrişleri en aza indirmeniz mümkün.
Yanaklarda çıkan sivilcelerin en büyük sebebi günlük alınması gereken şeker miktarından daha fazla alınmasıdır. Bunun yanı sıra akciğer ve solunum yoluyla ilgili rahatsızlıklardan da kaynaklanmaktadır. Kaşların arasında çıkan sivilceler yüksek ihtimalle karaciğer de meydana gelen bir rahatsızlığı işaret etmektedir.
Sivilce (akne) izleri temelde iki çeşittir: Hipertrofik ve atrofik izler. Cilt, sivilcenin (aknenin) deride oluşturduğu hasarı iyileştirirken bu süreçte bazen çok fazla kolajen üretir. Bu da cildin yüzeyinde sert, kabarık, yığın benzeri bir dokuya, yani izlere sebep olur.
Ağda sonrası sivilce oluşumunu önlemek için alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır.
Bu alerji, ağda içinde bulunan kimyasallara, ağda sonrasında vücudun tepki gösterdiği anlamına gelir. Bu durum vücudun herhangi bir yerini bir yere çarptığında iyileşme aşamasında iken kaşınma meydana gelir. Ağda alerjisi sonucunda da bu şekilde kaşıntı ve kabarıklar oluştuğu bilinir.
Pembe renkli akıntılar dönemden önce lekelenme sonucunda belirir. Ayrıca erken gebelik durumunda implantasyon kanaması anlamını da taşıyabilir. Kadınların bazılarında yumurtlama aşamasından sonra hafif lekelenmeler görülebilir. Böylece pembe renkli akıntılar ortaya çıkar.
Özellikle ergenlik dönemiyle salınımı artış gösteren östrojen hormonu, vajina kararmasına neden oluyor. Hamilelik, doğum sayısı, gebelik tedavileri, doğum kontrol hapı ve yanlış iç çamaşırı kullanımı gibi faktörler de vajinanın koyu renk almasını sağlıyor.
Hemen hemen her kadının sıkça yaşadığı bir sorun olarak bikini bölgesi kararması için ne yapılmalı? Epilasyon, ağda ya da jilet kullanımı genital bölgenin kararmasına neden olur.
Özellikle sıcak tampon ile kör sivilceler giderilebilir. Pamuk ve ya sargı bezi sıcak suya batırılıp iyice sıkılmalıdır. Bu şekilde kör sivilcenin üzerine sıcak tampon uygulanır. Antiseptik özelliği olan elma sirkesi tonik gibi kullanıldığında sivilceli bölgedeki enfeksiyonu ortadan kaldırır.
Sırtta çıkan sivilcelerin nedeni bakterilerden ve cildin gözeneklerinin tıkanmasından kaynaklanır. Yüz bölgesinde çıkan sivilceler gibi sırt bölgesinde çıkan sivilcelerin sebebi de yağlanmadır. Cildin yağlanması sivilce oluşumunu da arttırmaktadır.
Kalçada sivilce
Kalça bölgesinde görülen sivilceler, yine B vitaminleri. E vitamini ve yağ asitleri azlığını gösterir.
Beyaz noktalı ya da iltihaplı bir sivilce sıkıldığında bir miktar seröz sıvı ile ortaya çıkan madde içerisinde; ölü deri hücreleri, sebum adlı yağı, bakterileri ve inflamatuvar hücreleri barındırır. Seröz madde; vücudun dokuları tarafından üretilen, çeşitli proteinlerden ve sudan oluşan bir sıvıdır.
Bundan dolayı, yüzün orta hattındaki özellikle ağız kenarlarınızdan burun köprünüze kadar olan bölgeyi kapsayan 'ölümcül üçgen' olarak bilinen bölgeye yerleşen sivilceler asla sıkılmamalıdır.
Dermatologlar burun, ağız ve gözler arasındaki bölgeye 'ölüm üçgeni' adını veriyor. Bu alanda sivilce sıkmanın körlüğe, menenjite hatta felce bile neden olabileceğini söyleyen uzmanlar, ölümlere bile sebep olan vakalara rastlandığını ifade ederek ciddi sonuçlara karşı uyarıyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri