Tuz, karbonat ve limon suyu: 2 ayda bir Bir yemek kaşığı diş macunu, bir tutam tuz, karbonat ve dört-beş damla limon suyunu bir kase içinde karıştırdıktan sonra dişlerinizi bu karışımla beş dakika boyunca fırçalayın. Tek seferden sonra bile değişikliği hemen fark edeceksiniz.
Kolaylıkla yapabileceğiniz bir diğer diş beyazlatma işlemi de sofra tuzu kullanılarak yapılabilir. Diş fırçasını, ıslattıktan sonra sofra tuzuna banarak fırçalayın. Sofra tuzu, dişlerinizi sadece beyazlatmakla kalmayacak, gün içerisinde dişlerinizde birikmiş olan zararlı bakterilerin de temizlenmesini sağlayacaktır.
Evde dişleri beyazlatmak için karbonat ve limon gibi dişleri aşındırıcı yöntemler uygulanmamalı. Çünkü aşınmış dişlerin zamanla beyaz rengi geri dönülmez bir şekilde kaybedilir. '
Tuz kullanarak diş fırçalamak da doğal diş beyazlatma yöntemleri konusunda sık tercih ediliyor. Dişlerde etkin bir beyazlatma yöntemi olmadığını belirtelim. Ayrıca çok sık uygulanması durumunda diş etleri ve dişler zarar görebilir.
Eğer diş renginin beyaza yakın ve birkaç ton açılması isteniyorsa sadece lazer tipi veya ev tipi beyazlatma yeterli olabilir. Ancak dişlerde sigara, kahve veya çaydan dolayı çok fazla renklenme varsa kombine diş beyazlatma yöntemi daha etkili olur.
İlgili 32 soru bulundu
Bir bardağa 1 çay kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı tuz eklenip iyice karıştırılır. Macun kıvamına gelen karışıma diş fırçası batırılarak dişler fırçalanır. Bir hafta süreyle günde bir kez yapılan uygulama dişlerin daha beyaz görünmesini sağlayacaktır.
Dişleri her seferinde iki dakika boyunca günde en az iki kez düzgün bir şekilde fırçalamak, diş ipi veya diş ipi alternatifleriyle dişlerin arasını temizlemek ve antiseptik veya beyazlatıcı bir gargara kullanmak ağzınızı sağlıklı tutmak için iyi bir uygulamadır.
Son zamanlarda özellikle zayıflamak için bol bol tüketilen limonlu su diş için bir kabustur. Limonun asitli yapısından dolayı diş minesine zarar verdiği için hem dişlerde çürümeye hem de diş tabakasının altında kalan sarı tabakanın ortaya çıkmasına neden oluyor.
Kendin yap fikirlerinden yola çıkıp lekeleri yok etmek için dişlerinizde doğrudan tuz kullanmak da, tuzun aşındırıcı özelliğinin dişlere kalıcı zarar verme olasılığı sebebiyle hiç tavsiye edilmeyen bir yoldur.
Limon ve tuz karışımı ağız içerisindeki bakterileri yok ederek diş taşlarının giderilmesini sağlar.
Limon Tuzu Bozulur mu? Limon tuzu koruyucu bir katkı maddesi olarak da kullanıldığından bozulmaz. Ev ortamında limon tuzunu muhafaza etmek istediğinizde, cam kavanoz içinde nemden uzak şekilde saklayabilirsiniz.
Kahve, siyah çay ve kırmızı şarap diş minesinde renk değişikliğine neden olabilir. Neyse ki, diş beyazlatma teknolojisi hiç olmadığı kadar iyi. Sizi gülümsetmek için ofis tipi ve reçetesiz satılan etkili tedavi seçenekleri mevcuttur.
Ev Tipi Beyazlatma Nedir? Evde diş beyazlatma, dişlerin evde kullanılan özel beyazlatma kitleri ve jel ürünler yardımıyla beyazlatılması işlemidir. Bu yöntem, ofis tipi beyazlatma yöntemi kadar etkili olmayabilmektedir. Ancak daha uygun maliyetlidir ve evde rahatlıkla uygulanabilir.
Karbonat, elma sirkesi ve tuz karışımı ile dişleri beyazlatmak mümkündür. Bardak içine; 1 çay kaşığı elma sirkesi, yarım çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek karışımı hazır hale getirebilirsiniz. Diş macunu olarak bu karışımı hafta bir defa kullanmanız yeterlidir.
Yarım kaşık elma sirkesini bir bardak su ile seyreltin. O elma sirkeli su ile 30 saniye ağzınızı çalkalayıp tükürün. Hemen arkasından florürsüz bir diş macunu ile dişlerinizi 3 dakika boyunca fırçalayın. Bu işlemi her gece 2 hafta boyunca yapmanız sonrasında dişlerinizin beyazladığını göreceksiniz.
Diş temizliğinde sıkça kullanılan limon ve tuz, dişlere zarar veriyor. Diş hekimi Aslı Ercanlı Ünal, limonun asitli, tuzun ise iri granüllü olduğu için diş minesine zarar verdiğini ve aşındırdığını belirtti. Ünal; "Diş temizliğinde kullanılan iri granüllü maddeler; dişin parlaklığını yok ediyor.
1 çay kaşığı tuz (mümkünse himalaya), 1 tatlı kaşığı elma sirkesini tuz eriyinceye kadar karıştır. Dilersen içine az miktar karbonat da ekleyebilirsin. Dişlerini bu karışımla her gün fırçaladığında bir hafta sonra renginin açılmaya başladığını görebilirsin.
“Muz Kabuğu ile Diş Beyazlatma” Sadece Bir Efsanedir
Muz kabuğu beyazlatmanın savunucuları, günde birkaç dakika küçük bir muz kabuğunu dişlerinize sürerseniz, yüksek potasyum ve magnezyum seviyelerinin “dişlerinize emildiğini” söylerler. Ancak, bunun işe yaradığına dair kesinlikle hiçbir kanıt yok.
Dişlerinizi genellikle iki şekilde beyazlatabilirsiniz: ya peroksitlerle dişleri beyazlatarak ya da lekeleri çıkarmak için bir aşındırıcı kullanarak. Karbonat, dişlerinizin mine olarak bilinen sert dış tabakasına sürüldüğünde lekelerin çıkarılmasına yardımcı olabilen bir aşındırıcıdır.
Asitli ve Enerji içecekleri
Asit diş çürümesine neden olan en büyük tehlikedir. Asitli yiyecek ve içecekler şekerle birleşme olduğunda ortaya diş çürümesine sebep olan koşullar gerçekleşir. Kola, limon, soda, meyve suları ve benzeri türevler asit içerdiği için diş çürüten gıdaların arasında yer alır.
Örneğin; asidik içecekler dişlerin sararmasını sağlar. Ayrıca diş gelişimin esnasında alınan antibiyotikler de renklenmeye olabilir. Bunların dışında sigara, çay ve kahve tüketimine bağlı olarak da dişte renklenmeler görülebilir. Bu yüzden ağız ve diş bakımına dikkat edilmeli ve özen gösterilmelidir.
-Hayır, karbonat cif gibi iri partikülleri olan bir maddedir ve bununla mine üzerini fırçaladığımız zaman sert mine yüzeyi çizilir, aşınır ve leke tutmaya daha müsait bir hale gelir. Bu nedenle karbonat, tuz gibi partikülleri olan maddelerle diş fırçalamak doğru değildir.
Sararan dişlerinizden şikayetiniz varsa, dişlerinizin daha beyaz görünmesini istiyorsanız diş beyazlatma yöntemi ile bu soruna çözüm bulmak çok kolay. Bembeyaz dişlere sahip olmak için uygulanan diş beyazlatma işlemi (bleaching) özellikle son zamanlarda birçok kişinin tercihidir.
Siz de “diş bakımımı düzenli olarak yapıyorum ancak yine de dişlerim beyazlamıyor” diyenlerdenseniz bu noktada bunun çeşitli sebepleri olabilir. Dişlerinizin ana rengi sarı olabileceği gibi kullandığınız ilaçlar, sistemik bir hastalığınız varsa bu durumlar da dişlerinizin renklenmesine sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri