Kurabiyelerinizi buzdolabı poşetine koyup, buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz.
Ekmek, kurabiyeler yerine kuru havayı emecek ve bayatlamalarını önlemeye yardımcı olacaktır. Düzgün yapıldığında, yumuşak kurabiyeler buzdolabında üç gün ve dondurucuda üç aya kadar dayanır.
Pişmiş kurabiyeleri 3-4 aya kadar kilitli buzdolabı poşetinin içerisinde, buzlukta bekletebilirsiniz. Yemeden önce çıkarıp fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında bir süre ısıtın. Ardından afiyetle tüketin.
Kurabiye tarifinin bayatlamaması için ne yapılır? Kurabiyelerinizin bayatlamaması için her derde deva, nereye gitsek karşımıza çıkan iki malzemeden destek alıyoruz. Biri tuz, diğeri de sirke. Kurabiye hamurunun lezzetini ön plana çıkarmak ve daha uzun süre dayanmasını sağlamak için biraz tuza ihtiyacınız olacak.
Bu şekilde muhafaza edildiğinde yumuşak kurabiye ve kuru pastaların buzdolabında üç gün, derin dondurucuda ise üç ay boyunca tazeliğini koruyabileceğini söylemek mümkün.
İlgili 38 soru bulundu
Elmanın yayacağı nem sayesinde kurabiyeleriniz 2 hafta boyunca taze kalacaktır. Kurabiyelerinizi buzdolabı poşetine koyup, buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz.
Tepsiyi derin dondurucuya kaldırıp, kurabiyelerin birbirine dokunmadan donması için en az 6 saat bekletmek gerekiyor. Ardından donmuş parçaları buzdolabı poşetlerine ya da dondurulmaya uygun kaplara koyarak derin dondurucuya kaldırabilir, kurabiyelerinizi 3 aya kadar dondurucuda saklayabilirsiniz.
Kurabiye pişirdikten bir gün sonra bayatlar ve günler geçtikçe yenemez hale gelir. Kurabiyenin çabuk bayatlamasının sebebi içeriğindeki yoğurt, süt gibi ana malzemelerdir. Doğru malzemeleri kullanarak hazırladığınız tatlı ya da tuzlu kurabiyeleri cam kavanozda günlerce saklayıp, taze şekilde tüketebilirsiniz.
Daha ince şekillendirilen kurabiyeler 7-8 dakikada, biraz daha kalın şekillendirdiğiniz kurabiyeleriniz ise 10-12 dakika içinde pişmiş olacaktır. Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi 10 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine dilediğiniz süslemeyi yapıp servis edebilirsiniz.
KURABİYE HAMURUNA SOĞUK SU EKLEYİN
Bu lezzetli unlu mamullerin kısa sürede yumuşamaması için hamuru hazırlarken soğuk su ekleyebilirsiniz. Hamurun tamamı için 3-4 yemek kaşığı su ilave etmek, kurabiyelerin tazeliğini korumak için yeterli olur.
Sadece fırından çıktığı anda değil, sonuna kadar taze olarak yenmesi için kurabiyelerin yeneceği kadarı yeniden fırınlanarak tekrar eski tazeliği kazandırılabilir. Bu işlemi mikrodalga fırında birkaç dakika ısıtarak da gerçekleştirmek mümkündür.
Pişen kurabiyeleri sıcakken soğuk süt şerbetine batırın ve bir saklama kabına dizin. Kalan şerbetinizi de kurabiyelerin üzerine dökün. Ilınınca servis yapın. Bu şekilde saklama kabı ile buzdolabına kaldırıp saklayabilirsiniz.
Birkaç dilim elmayı kavanozun içerisine atıp yine 1 gün bekletin. İşin sonunda kurabiyelerinizin yumuşadığını gözlemleyeceksiniz. Kurabiyeleriniz çok sert olduğunda rondodan geçirerek ve eritilmiş tereyağı ile karıştırarak cheesecake tabanı olarak da değerlendirebilirsiniz.
Tatlı yada tuzlu istediğiniz kurabiye hamurunu yapın. Hamurun yarısını dilerseniz pişirin yarısını da buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın. Bir kaç gün içinde istediğiniz zaman çıkarıp çözülünce top top yapıp pişirin. Tadında hiç bozulma olmuyor.
Örnek vermemiz gerekirse; dışının çıtır içinin ise yumuşak olmasını istediğiniz yemekler için fırınınızı turbo, bir başka deyişle fanlı programda çalıştırmalısınız.
Şöyle ağızda dağılsın isteyenlere: Sirke
Sirke; börek, kurabiye, poğaça gibi hamurların gizli kahramanı bizce. İşte o bütün ağızda dağılma hareketini, o kıyır kıyır dokuyu bir-iki damla sirkeyle çözebilirsiniz.
Kurabiyeye Yoğurt Yerine Süt Konur mu? Kurabiye sütle mi yoğurtla mı? Kıvam, ölçü, lezzet farkıyla yoğurt da konulabilir. Sütün yağlı yapısı sudan daha iyi bir karışma temin eder ki esnekliğini arttırdığı hamura fazladan bir çıtırlık verir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörekotu serpilir. 170 derecede içi pişene kadar pişirilir.
Yapılan hatalardan biri de soğuk fırına ya da çok sıcak fırına kurabiyeleri vermek. Her ikisinde de kurabiyelerin formlarının bozulması ve dağılmaması için 165-180 derece arasında pişirmek önemli. Bu noktalara dikkat ettiğiniz sürece kurabiyeleriniz pişerken yayılmayacak ve dağılmayacaktır.
Pratik Tuzlu Kurabiye Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? Oda sıcaklığındaki margarini, yumurtayı, yağı, sirkeyi, tuzu, şekeri, yoğurdu harmanlayıp unu azar azar ilave ederek ve kabartma tozu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Şekiller verip 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.
Kurabiye hamurunun sert olmasının nedenleri malzemeleri çok soğuk bir şekilde kullanmaktır. Özellikle süt ve tereyağı gibi malzemeler oda sıcaklığında kullanılmalıdır. Aynı şekilde tereyağını eritip çok sıcakken hamura katarsanız, hamurun yapısı sertleşir.
Fırını önceden ısıtmıyorsunuz
Fırın önceden ısıtılmış olacak, başka çareniz yok. Yoksa fırın dolaptan çıkan kurabiyeleri ısıtmak için gereğinden fazla efor harcayacak ve kurabiyelerin yanmasına, taş gibi olmasına sebep olacaktır. Yani 180 derecelik ısı fazladır kurabiyeler için, 160 derece fırın ise idealdir.
Sadece fırından çıktığı anda değil, sonuna kadar taze olarak yenmesi için kurabiyelerin yeneceği kadarı yeniden fırınlanarak tekrar eski tazeliği kazandırılabilir. Bu işlemi mikrodalga fırında birkaç dakika ısıtarak da gerçekleştirmek mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri