Haftada 1 kere banyodan sonra 1 litre suya 2 çorba kaşığı tuzu döküp, bu suyu sağ tarafınızdan komple tüm vücuda dökün ve 1 gece böyle kalın. Tuzlu su, tuzun içerisindeki kristaller ve atomlar sayesinde vücuttaki negatif elektriği vücuttan uzaklaştırmaya ve vücudu dinlenmeye yaramaktadır.
Nasıl yapıldığına gelirsek; banyodan sonra haftada 1 defa 1 litre suya 2 kaşık tuz karışımını sağ taraftan başlayarak tüm vücuda dökmek gerekiyor. 1 gece sabaha kadar durulanmadan bu şekilde kalınırsa vücuda sağdan sola pozitif enerji yükleniyor.
'Sağ tarafınızdan başlayarak tüm vücudunuza tuzlu su dökün'
O yüzden haftada bir banyodan sonra 1 litre suya 2 kaşık tuzu ekleyip, karışımı banyodan sonra sağ tarafınızdan başlayarak tüm vücudunuza dökün. 1 gece öyle kalın. Ertesi gün kendinizi çok iyi hissediyor olacaksınız.
Tuzlu su kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. İşte onlarda şu şekilde sıralanmaktadır; Haftada 1 ya da 2 kez tuzlu su uygulaması ile başlayın. İz minerallerden yararlanmak için sofra tuzu yerine deniz tuzu kullanabilirsiniz.
Küvetinizi su ile doldurun. Banyo tuzundan yeteri kadar suya serpiştirin. Tuzunuz suyun içerisinde eridikten sonra eriyen tuz parçalarıyla kendinize masaj yaparak suyun keyfini çıkarabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Haftada 1 kere banyodan sonra 1 litre suya 2 çorba kaşığı tuzu döküp, bu suyu sağ tarafınızdan komple tüm vücuda dökün ve 1 gece böyle kalın. Tuzlu su, tuzun içerisindeki kristaller ve atomlar sayesinde vücuttaki negatif elektriği vücuttan uzaklaştırmaya ve vücudu dinlenmeye yaramaktadır.
Ağız hijyeni rutininize tuzlu su ilavesi ağız sağlığını artırabilir, diş eti iltihabına karşı savaşabilir ve nefesi temizleyebilir. Bu uygulamayı düzenli bir şekilde, haftada bir veya iki defa uygulayabilirsiniz. Ancak bir tuzlu su çözeltisini bundan daha sık kullanmayın.
Deniz tuzundaki magnezyum, vücudun su tutmasını ve ödem oluşumunu azaltmaya yardımcı olur. Hazırlanışı: Sıcak suyla doldurduğunuz küvete yarım bardak tuz ilave edin ve 15 ila 30 dakika kadar bu tuzlu suda cildinizi dinlendirin. Tuz, sağlıklı bir saç derisi için dolaşımı uyararak kepek oluşumunu azaltır.
Bir bardak ılık suyun içerisinde 1 dolu çay kaşığı tuzu çözündürün. Bu çözeltinin bir ağız dolusu miktarı ile 30 saniye süreyle gargara yapın.
“Deniz bizim için doğal antidepresandır ve beyni etkileyerek zihni sakinleştirdiği bilimsel açıdan da kanıtlanmıştır. Ayrıca deniz suyu içinde bulundurduğu minerallerle vücudumuza oldukça faydalıdır. Bu yüzden denizden çıktıktan birkaç saat sonra duş almalısınız.”
Banyo yaparken kullanılan tuzlu su gözenekleri açarak cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Yüzyıllardır kullanılan bu yöntem sayesinde vücut hızla toksin atar. Cilt hücrelerin bariyerini kirden arındıran tuzlu su yöntemi genellikle hamam ortamlarında tercih edilir.
Pembe Himalaya tuzu: Bu saf tuzla banyo yapmak kan dolaşımınızı uyarır, kas ağrılarınızı azaltır, toksinleri cildinizden söküp atar. Ölü deniz tuzu: Uzun süreli kullanımlarda cildinizi diğerlerine göre daha az kurutur. Sedef ve egzamaya da iyi gelir. Cildi besler, doğal kas gevşeticidir.
Bedenimizin %70'i sudan meydana gelmektedir. Su ve tuz bizim yapı taşımızın doğal maddeleridir. Onlardan faydalanarak auramızı temizleyebiliriz. Nazardan arınma yöntemi olarak tuzlu sudan faydalanılır.
Vücudumuzda yer alan toksinlerin dışarı atılmasını sağlıyor. Vücutta detoks etkisi yaratan sirke, tuz ve su ile birleşince bir ritüel haline geliyor.Ritüellere inanmıyor olabilirsiniz. Ancak nazardan korunmak için, 21 gün boyunca deneyebilirsiniz.
Tuz, vücutta peeling etkisi oluşturan bir maddedir. Ayrıca içindeki mineraller sayesinde cildi yeniler ve rahatlamasını sağlar. Uyuzdan dolayı yaşanan kaşıntı ve döküntüler için de iyi gelmektedir. Tuzlu su ya da tuzlu bitkisel karışımı deneyerek sizi rahatsız eden kaşıntılara son verebilirsiniz.
Tuzlu su, bağışıklığı güçlendirmenin yanı sıra üst solunum yollarına da iyi gelir. Bronşit ve astım gibi rahatsızlıklarda nefes alış verişini rahatlatır, öksürüğü hafifletir. Bunun yanında tiroitleri uyararak hormon dengesini korumaya yardım edebilir.
"Özellikle sonbahar-kış mevsimlerinde gün boyu kapalı ayakkabılar içerisinde kalan ayaklar, haftada bir ya da iki kez tuzlu suda bekletilebilir. Ayakların tamamını içine alacak miktarda suya eklenecek 2 kaşık kaya tuzu, sizi rahatlatacak aynı zamanda enfeksiyon risklerini azaltacaktır.
Tuzlu su ile yüz yıkamanın faydaları
Cildinizi parlatır ve pürüzsüzleştirir. Sivilceleri kurutur ve iltihap giderir. Gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar.
Esra Ezmeci Tuzlu Su Banyosu Tarifi
Suyun sıcaklığını kendi tercihinize göre ayarlayın. Tuzlar suyla karıştığında, suyun rengi değişecek ve hoş bir koku yayılacaktır. Hazırladığınız tuzlu suya girin ve rahatlayın. Vücudunuzun tamamını suya batırarak 15-20 dakika boyunca dinlenin.
İş dönüşü ayaklarınızı tuzlu suyla yıkamak tahmin ettiğinizin ötesinde bir yarar sağlar. Tuzlu su bedende birikmiş negatif elektriği iletkenliği sayesinde sizden alır götürür.
Tuzlu su, serotonin ve stres ile başa çıkmak için hormonlar için melatonin üreterek gece dinlenmeyi sağlar, bu aynı zamanda depresyondan korur. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr. Mesut Kaya, akut sinüzite karşı en iyi ilacın tuzlu su ile yapılan gargara olduğunu söyledi.
Dişil enerji kadınlarda ve erkeklerde eril enerji ile birlikte bulunuyor. Dişil enerjinin yüksek olduğu kişiler, sağ beynin daha yoğun çalıştığı yaratıcı, sanatçı, duygusal ve merhametli olan kişilerdir. Kişinin dişil enerjisi ne kadar yüksek olursa o kadar sevgi dolu, hayalperest, hoşgörülü, sabırlı ve nazik olur.
Öncelikle burçlardan bahsedecek olur isek; Eril Burçlar KOÇ, İKİZLER, ASLAN, TERAZİ, YAY, KOVA'dır. Dişil Burçlar ise; BOĞA, YENGEÇ, BAŞAK, AKREP, OĞLAK, BALIK burçlardır. Hava ve Ateş burçları eril, su ve toprak grupları ise dişil burçlardır.
Peki, dişil enerji nasıl yükseltilir? Bir şeylerle mücadele etmek, sertleşmek kadındaki eril enerjiyi güçlendirse de dişil enerjiyi zamanla zayıflatır. Ancak sevmek, üretmek ve hoşgörülü olmak dişil enerjiyi artırır. Bunun yanında cinsel dürtüleri reddetmek de dişil enerjiyi zayıflatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri