Ancak soyulma süresini beklemek istemeyenler için hint kınasını çabuk çıkarabileceği bazı yöntemler de bulunmaktadır. Zeytinyağı, diş macunu, tuzlu su, saç kremi, limonlu karbonat ve hidrojen peroksit; Hint kınasını çıkarmaya yardımcı olabilecek seçenekler arasında yer almaktadır.
Zeytinyağı ve tuz karışımını kına üzerine sürerek yaklaşık olarak 15 dakika bekleyin ve ellerinizi yıkayın. İşlemi tekrarladıkça kınanın elinizden silindiğini görebilirsiniz. Kına Ne Kadar Sürede Çıkar? Kınanın elden çıkma süresi kınanın yoğunluğuna bağlı olarak değişim gösterebilmektedir.
Lekenin üzerine birkaç damla deterjan veya bulaşık deterjanı damlatın. Ovalayarak lekeye yedirin. Deterjanlı bölgeyi soğuk ya da ılık suda durulayın. Lekeyi tamamen uzaklaştırmak için çamaşır makinesine atarak giysiyi yıkayın.
Asidik bir yapıda olan tuzlu suya ellerinizi koyun ve bir süre bekletin. Kınanız akıp gidecektir. İçerdiği katkı maddelerinden dolayı saç kremleride kınanızı çıkarmak için etkili bir yöntemdir. İçeriğinedki asidik temizleme özelliği ile leke çıkarmada etkili bir yöntemdir.
İlgili 37 soru bulundu
Kına saç rengini koyulaştırır bu nedenle daha açık tonlar için, kınanın içerisine mutlaka birkaç sirke damla ya da limon suyu damlatın. Kıvamı çok koyu olan kınayı bitki çayı ile açılabilir. Aynı zamanda bu uygulama sonrası daha kızıl bir renk sağlayarak saçları daha parlak bir görünüme kavuşturacaktır.
KINA İLE KIZI RENK NASIL ELDE EDİLİR? Satın aldığınız doğal kınayı hazırlayarak bir miktar pancar suyu ilave edip saçlarınıza kızıl bir renk verebilirsiniz.
Elinizde yoksa, bir miktar beyaz sirkeyi bir parça pamuğa dökün ve lekenin üzerine uygulayın. Sirke, kınanın çıkmasına yardımcı olabilir. Sirke ve limon suyu kullanmaktan kaçınmak isterseniz, biraz tuzlu su hazırlayarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Bu da kına lekesinin çıkarılmasına yardımcı olabilir.
Beyaz Hint Kınası Kaç Günde Çıkar? Ellerinize dantelin zarafetini getiren beyaz Hint kınasının kendi kendine çıkması için belirli bir süre geçmesi gerekir. Bu süre, genellikle bir aydır.
Hint Kınası Dövme Ne Kadar Kalır? Hint kınası dövmesi bir hafta kadar kalıcıdır. Bu uygulama genel olarak su ile çıkmaz ve görünümünü korur. Su ile en çok temas eden eller dışında kalan bölgelerde daha kalıcı olabilir.
Özellikle dudak gibi ince ve hassas deriye uygulandığında kötü ve riskli sonuçlara yol açabiliyor. Dermotoloji Uzmanı Doktor Sertaç Sever, kınayı asla dudak gibi ince ve hassas bir bölgeye sürmemeniz gerektiğini, sürdüğünüzde alerjik reaksiyona neden olacağını söylüyor.
Bazı inanışlara göre; Sabah uyanınca elde kına lekesi görmek Allah'ın varlığının delillerindendir. Ruh uyurken vücuttan ayrılır ve farklı alemlerde gezer oralardan bu lekeleri alır. Bu durumda kişi sevinmelidir. Dolaşan ruh dönerken o gezdiği yerlerden bazı ilerin vücutta çıkmasına neden olur.
Tatuajlar kahverengi oldukları gibi daha çok turuncumsu, kırmızımsı olabiliyor ve Tinea Nigra'dan yüzde yüz olmasa da bu şekilde ayırt edilebiliyor. Bu rahatsız mantar kremiyle 2-3 haftada tedavi edilebilir. Bazen mantarın yapısı çok kalın olabiliyor. O zaman da bir miktar kazıma işlemi yaparak tedavi ediyoruz."
Kınayı uyguladıktan sonra saçınızı saç bonesi ile kapatıp 4 saat kadar beklemelisiniz. Bekleme süresinin sonunda saçınızı ılık su ve şampuan ile kınadan arındırın.
NOT: Doğal renk kınanın özelliği, uygulandıktan 3 gün sonra rengi ciltte belirginleşir. Simli gri ve simli beyaz kına özel günler için günlük kullanıma uygundur ve uygulandıktan sonra yıkanmamalıdır. Siyah,kırmızı,mavi,yeşil ve turuncu kınaların kalıcılığı 8-10 gün arasıdır.
Zeytinyağı, diş macunu, tuzlu su, saç kremi, limonlu karbonat ve hidrojen peroksit; Hint kınasını çıkarmaya yardımcı olabilecek seçenekler arasında yer almaktadır. Zeytinyağı ve diş macunu hem ulaşımı kolay hem de hızlı bir sonuç verdiği için Hint kınası çıkarmada en çok kullanılan yöntemlerdir.
Kına bitkisinin doğal yetişme alanları kuzey Afrika, batı ve güneybatı Asya ve kuzey Avustralasya'da yarı kurak iklim ve tropikal bölgelerdir.
Beyaz kına, tarih öncesi zamanlarda Mezapotamya, Nil Nehri çevresi ve Arap Yarım Adası gibi bölgelerde, güzellik ve cilt bakımında kullanılmış. İçinde mineral ve antioksidan özelliği bulunan beyaz kına, eski çağlardan bugüne gelmiş en önemli doğal bakımdır. Beyaz kına, cildi ölü hücrelerden arındırır.
İçeriğindeki zengin minerallerin yardımıyla saça ve saç derisine doğal terapi uygulayan beyaz kına ayrıca; sivilce, ağrı, açık yara gibi birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmaktadır. Cildin üst tabakasını nazikçe soyar, çatlak ve çizik görünümü azaltır.
Kolay çıkarılır, dövmeyi temizleme alkolü veya bebek yağı ile uygulayın. 10 saniye bekleyin ve ardından çıkarmak için hafifçe masaj yapın.
bir çeşit mantarın sebep olduğu geçici bir durum. genellikle nemli alanlarda ortaya çıkar. el ve ayaklarda kınaya benzer lekeler şeklinde görülür, bulaşıcıdır. bir dermatoloğa giderseniz ilaç tedavisi ile 1 hafta içerisinde geçecektir.
Uygulama ardından çok fazla beklemek istemiyor ve Hint kınası kaç dakika bekletilir diye merak ediyorsanız Hint kınası için 2 saat kadar bir süre yeterli olabiliyor. Daha sonrasında durulayarak, dilediğiniz sonuca kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.
Soğan kabuğu ilave edilen karışım saçlarınızda bakır renk verecektir.
Kuru kınanızı genişçe bir kaba koyun. Üstüne yavaşça sıvı yağı (tercihen zeytinyağı), ardından yaklaşık 3 çorba kaşığı soğutulmuş çay demi ekleyin ve bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Karıştırırken kurudukça biraz daha çay demi ekleyin. Kına biraz kıvamını almaya başlayınca karıştırmaya elinizle devam edin.
Kınanın kırmızı kızıllığını alma veya daha soğuk bir kahve elde edilmesinde kullanılır. Bu tozlar, bitki yapraklarının kurutulup öğütülmesinden elde edilir. Görünüşleri aynı olsa da sahip oldukları renk molekülleri farklıdır. Kına kırmızımsı-turuncu, cassia sarı, indigo ise mavi renk molekülüne sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri