Tuzlu su gözdeki mikropları kırmaz Bilinenin aksine tuzlu deniz suyunun gözleri yakması mikropları öldürdüğü anlamına gelmemektedir. Tuzun kimyasal reaksiyonu gözde doğal yanmaya sebep olur. Kızarıklık meydana gelir ancak bunun enfeksiyon gibi bir zararı olmamaktadır.
Deniz tuzu cilt sağlığını destekler. Deniz suyunun içerisinde bulunan magnezyum hidrat, cildin genç görünmesi için önemli bir mineraldir. İçeriğinde bulunan tuz çözeltisi cildin nemini teşvik eder. Bunun yanı sıra; ciltte bulunan kızarıklık, pürüzlülük, iltihaplı durumlar için iyileştirici etkiye sahiptir.
Rahatlatıcı tuz banyosu
Tuz; cildinizdeki gözeneklere giren kiri ve toksinleri temizler. Tuzun içerdiği mineraller, ciltte koruyucu bariyer oluşturmayı sağlar ve cildin nemini korumasını sağlar. Deniz tuzundaki magnezyum, vücudun su tutmasını ve ödem oluşumunu azaltmaya yardımcı olur.
Cildinize düzenli olarak para döküyorsanız ve umduğunuzu bulamıyorsanız, tuzlu su yöntemi size iyi gelebilir. Neredeyse her alanda aktif olarak kullanılan tuzlu su, cildin kaybettiği birçok şeyi geri kazandırmaya da yardımcı oluyor.
Yüzünüz çok yağlı ya da aşırı kuruysa Çankırı tuzu kullanarak cildinizin nem ve yağ dengesini koruyabilirsiniz. Kaya tuzunu bir miktar suya karıştırıp, pamukla temiz cildinize yedirerek etkili cilt bakımı yapabilirsiniz. Tuz maskesinin ardından cildinizi bol suyla yıkamalı ve hiçbir şey sürmemelisiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Haftada iki kere sole içerikli maske uyguladığınız zaman cildinizin yeniden dinçleşmeye başladığını fark edeceksiniz. Tuzlu suyu yüzünüze, boynunuza ve dekolte bölgenize maske şeklinde uygulayın, kurumaya bırakın. Duru suyla yıkadıktan sonra bir süre cildinize krem sürmeyin.
Tuzlu su hipertonik bir çözelti olduğu için çoğunlukla iltihaplanmayı gidermek için kullanılır. Bu, iltihaplı hücrelerin içindeki tuzdan daha yüksek bir tuz konsantrasyonu içerdiği anlamına gelir. Enfeksiyon veya ameliyattan kaynaklanan ödem (iltihap) içerisinde su bulunur.
Ciltteki sivilcelerin azalmasına yardımcı olur. Tuz, ciltte meydana gelen enfeksiyonlara ve bakterilere karşı da oldukça etkilidir. Tuz, cilt beyazlatma etkisi gösterir. Deniz tuzu, cilt lekelerinin oluşumunu önemli ölçüde engeller.
Tuzlu su ciltte oluşan yaralar için iyi bir çözüm olmasa da ağız yaraları ve boğaz enfeksiyonlarına karşı oldukça faydalıdır.
Haftada 1 kere banyodan sonra 1 litre suya 2 çorba kaşığı tuzu döküp, bu suyu sağ tarafınızdan komple tüm vücuda dökün ve 1 gece böyle kalın. Tuzlu su, tuzun içerisindeki kristaller ve atomlar sayesinde vücuttaki negatif elektriği vücuttan uzaklaştırmaya ve vücudu dinlenmeye yaramaktadır.
TUZ. Tuz sivilce oluşumu için oldukça risk taşıyan bir yiyecektir. Çünkü çok fazla sodyum alımı cildinizi kurutur ve ayrıca teninizde şişmelere neden olabilir.
Cildi sakinleştirme, yatıştırma, renk tonunu eşitleme özelliklerine sahiptir. Kırışıklığı engelleyerek yaşlanma karşıtı etkisi oldukça fazladır. Nemlendirme etkisi ile besleyici mineraller içermesi sayesinde cildin uzun süre nemli kalmasını sağlar.
Banyo yaparken kullanılan tuzlu su gözenekleri açarak cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Yüzyıllardır kullanılan bu yöntem sayesinde vücut hızla toksin atar. Cilt hücrelerin bariyerini kirden arındıran tuzlu su yöntemi genellikle hamam ortamlarında tercih edilir.
Demir ve oksijen molekülleri arasındaki reaksiyona bağlı olarak demir oksit oluşturan paslanma harika bir örnektir. Tuzlu ortamlar, çevresinde bir elektrolit solüsyonu oluşturarak süreci katalize eder. Korozyona maruz kalması için metalin tamamen suya batırılması gerekmez.
Tuzlu su ile hazırlayacağınız gargara sayesinde boğazda oluşan iltihapları temizleyerek tahrişi yok edebilirsiniz.
Yeşil çay, antienflamatuar maddeler içerir. Ciltteki kan damarlarının büzüşmesine yardım eder. Bu da yüzde oluşan kızarıklık ile tahrişin azalmasını ve kan damarlarının büzüşmesini sağlar. 1 – 2 poşet yeşil çayı ya da 1 – 2 yemek kaşığı yeşil çayı kaynayan suya koyun ve ocağın altını kapatın.
Günlük olarak yüzünüze tuzlu su kullanabilirsiniz. Ancak aşındırıcı etkisi olabilir, bu nedenle sonrasında cildi iyice durulamaya özen gösterin. İlave olarak da tuzlu su kuru cildi daha da kurutabilir, bu yüzden de doğal olarak kuru cilde sahip olanlar dikkatli ve daha az kullanılmalıdır.
Tuz ölü cildin uzaklaştırılmasına ve cildin yumuşamasına yardımcı olur. Çeyrek fincan tuz, yarım fincan zeytinyağı ve kokusunu sevdiğiniz herhangi bir yağdan on damla, bu karışıma karıştırın. Bir bez, sünger veya avuç içi ile duşta nazikçe dairesel hareketlerle cildinizi ovmanız yeterli olacaktır.
Aydın, “Tuz ve suyun birlikte özel düzeneklerle elektrolize edilmesi ve elde edilen çözeltinin içerisindeki yoğunlukla olan bileşen hipokloröz asittir. Bu; bakterileri, virüsleri öldüren etkin bir dezenfektan ya da antiseptik bir madde olarak yer alır” dedi.
Tuz ve baharatın akneyi artırdığını gösteren çalışmalar mevcut değildir.
CİLDİ CANLI VE GENÇ TUTUYOR
“Araştırmalar gösteriyor ki deniz suyunun içerisinde 90'a yakın faydalı hatta şifalı diyebileceğimiz madde mevcut. Bunların içinde en önemlisi potasyum klorürdür. Potasyum klorür, cildin elastikiyet derecesini artırır ve cilt dış yüzeyini pürüzsüz, canlı ve genç hale getirir.
İdeal olan yüzü günde 2 kez yıkamaktır
Gece uyuduğunuzda cildinizde bakteri birikir, bu yüzden sabahları cildinizi yıkamanız gerekir. Sabah yıkamak isesadece canlandırıcı bir etki oluşturmaz, aynı zamanda sabah cilt bakım rutininiz için yüzünüzü hazırlar.
Tuzlu su, burunda ve solunum yollarında biriken mukusun atılmasına yardımcı olur ve kişiyi rahatlatır. Tuzlu su ayrıca iltihabı ve tıkanıklığı azaltarak boğazı rahatlatır.
Nem dengesini sağlar. Kas ağrılarını azaltır. Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Uyku kalitesini artırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri