Tavamıza fıstıklarımızı koyalım, sonra yarım su bardağı suyumuzun içerisine tuzumuzu katalım ve karıştıralım. Tavamızın altını açalım, biraz fıstıkları ısıtalım ,ama 1 dk geçmesin yoksa tuzlu suyumuzu koyduğumuzda tavamıza hemen suyunu çeker ve istediğimiz gibi olmaz .
Kabuksuz yer fıstığı için 15-20 dakika pişirin. Kabuklu fıstık için 20-25 dakika pişirin.
Tavada Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur? Tavada kavurma yönteminde de diğer fırın yöntemi olduğu gibi suda bekletme ve soslama aşamaları uygulanıyor. Ancak, tuzlu su karışımı, fıstıklar kavrulduktan sonra üzerine ekleniyor. Ardından bir süre daha kavurmaya devam ettikten sonra pişirme işlemine son veriliyor.
Kavrulmuş antep fıstığı, kendi başına lezzetli, sağlıklı bir atıştırmalıktır. Ağustos ayında hasat edilen antep fıstığı kavrulur ve salatalarda, tatlılarda ve daha birçok yemekte kullanılır.
İlgili 26 soru bulundu
Kabuklu fıstıklar kavrulmuş olursa daha kolay soyulurlar, içlerindeki fıstıklar yarı çiğ yarı kavrulmuş olur. Dilediğiniz her tarifte bu fıstıkların içlerini kullanabilirsiniz.
Fırında Kabuklu Fıstık Tarifi Nasıl Yapılır? Kabuklu fıstıkları suda yıkayıp tepsiye katıyoruz, üstüne tuzu ekleyip, 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
baklavalık antep fıstığı içi, kırmızı iç antep fıstığına göre daha yeşil renk tonuna sahiptir. Tadı ve aromatik lezzeti çok çok yoğun oluşundan dolayı baklava ustalarının tek tercihidir.
Fıstıkların kabuklarının uçlarını çıtlatıp düdüklüye dolduruyoruz. Üzerine tuzumuzu ekleyip fıstıkların üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Havası çıktıktan sonra 20 dakika haşlıyoruz. Afiyet olsun!
YER FISTIĞININ FAYDALARI
Kötü kolesterol seviyesini düşürür ve iyi kolesterol seviyesini yükseltir. Kolon ve mide kanserine karşı büyük bir savaş verir. Kan şekeri seviyesini dengelemeye yardım eder. E vitamini deposudur ve bundan dolayı da cilt sağlığına fazlasıyla yararlıdır.
Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayarak ısıtın. Fındıkları kabuklarını kırdıktan sonra fırın tepsisine alın. Tepsiyi fırına atın ve 5 dakikada bir çıkartarak tahta kaşıkla karıştırın. Ortalama 15-20 dakika sonra fındıklarınız kavrulmuş ve tüketilmeye hazır bir hale gelecektir.
Bunun için tüm çekirdekleri fırın tepsisine serpmek ve tepsiyi de fırına yerleştirip fırın ısısını 170-180 dereceye ayarlamanız yeterli. Ardından çekirdeklerin istediğiniz kadar kavrulduğuna karar verdiğiniz anda fırını kapatıp çekirdeklerinizi servis etmeden önce soğumaya bırakabilirsiniz.
Bunun için domates salçası, sarımsak tozu, çeşni, tuz, isteğe göre karabiber gibi baharatlar ile fıstıklar harmanlanır. Katılan soslar ile harmanlanan fıstıklar bir tencere içerisinde lezzeti içine çekmesi için bir süre bekletilir. Tüm bu baharatların özünü içine çeken fıstıklar soğumaya bırakılır.
Tuz, nemi çektiğinden evde yağlı tohumları saklarken iri tuz kullanılmalıdır. Yer fıstığı, fındık, diğer fıstıklar, ceviz, nemli ve sıcak yerlerde saklandıklarında küflenirler. Bu nedenle yağlı tohumlar, serin yerde saklanmalıdır."
fıstık ağaçlarının dallarının ucundaki meyveler olgunlaştığında ağaç altına dökülürler. Ve ağaç altında kuruyan meyveler toplanır. Bu sebeple bu fıstık çeşidine gaziantep yöresinde ağaç altı fıstığı da denir. Taze fıstık olarak da bilinen çiğ antep fıstığı en lezzetli fıstık çeşitlerinden biridir.
ANTEP FISTIĞININ FAYDALARI NELERDİR? - Damarları genişleterek kanın vücutta daha rahat dolaşmasını sağlarken, kolesterol seviyesini düşürür ve kalp sağlığını korur. İçerdiği faydalı yağ sayesinde vücudun kilo almasını önler beraberinde ise enerji oranını artırır. - Kandaki şeker miktarını dengeler.
"Baklavaya lezzeti Antep fıstığı ile sade yağ veriyor. Fıstıklı baklavanın lezzetini anlatmaya gerek yok, herkes biliyor. Bizim bu coğrafyada Şanlıurfa ve Gaziantep bölgesinde yetişen fıstığın benzeri yok.
“Baklavaya lezzet katan Antep fıstığıdır”
Baklavada kullanılan fıstığın, rengi, tadı ve aromasından dolayı “boz” olarak hasat edilen fıstığın içini kullandıklarını belirten Deniz, “Antep baklavasının en baştaki özelliği 'boz' fıstıktır. 'Boz' fıstık ilk hasat döneminde toplanır. Yani temmuz ayında hasadı yapılır.
Bu nedenle küspesi, karma hayvan yemi üretiminde sıklıkla kullanılıyor. Dış kabuğunda bile yüzde 66 selüloz var. Bu nedenle hem hayvan yemi olarak, hem sunta yapımında hem de kanatlı hayvanlara altlık olarak değerlendirilebiliyor. Ayrıca kömür yapımında da yer fıstığı kabuğu kullanılıyor." dedi.
Sarsakta mevcut olan elekte ürünün içindeki kırıklarve tozlar dışarı alınır. Soyulan fıstık zarı bir vakım sayesinde sarsağın sonçıkış ucundan emilerek siklona basılır. Siklona basılan kabuklar ürün kilidisayesinde dışarı atılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri