Uber, bir mobil uygulama aracılığıyla kullanıcıların, araç sahipleri tarafından sunulan şoförlü araç kiralama hizmeti almalarına olanak sağlayan bir şirkettir. Bu hizmet sayesinde kullanıcılar, belirli bir konumdan başka bir konuma kolayca ve rahat bir şekilde seyahat edebilirler. Uber kullanmak oldukça kolaydır.
Yolcu uygulamayı açar
Yolcu, “Nereye?” kutucuğuna varış noktasını girer; aracın büyüklüğü, yolculuk ücreti ve tahmini varış süresi için her yolculuk seçeneğini gözden geçirir; istediği seçeneği tercih eder ve alımı onaylar.
Hizmetlerine, araç çağırma, yemek teslimi (Uber Eats), paket teslimi, kuryecilik, yük taşımacılığı dahildir. Uber mobil uygulaması geliştirir, pazarlar ve işletir. 28 Mayıs 2015 itibarıyla, bu hizmet dünya çapında 58 ülkede ve 300 şehirde kullanılmaktadır.
Uber şoförü olmak isteyen kullanıcıların bazı gereksinimleri karşılaması gerekiyor. Bunların 21 yaşından büyük olmak, adli sicil kaydının temiz olması ve araç ruhsatı dahil birçok belgeyi bünyesinde barındırması isteniyor.
İlgili 34 soru bulundu
İstinaf mahkemesi ise kararı bozarak erişim engelini kaldırdı ve Uber'in taksi ürünüyle Türkiye genelinde faaliyet göstermesinin önündeki hukuki engel kalkmış oldu.
Video'nun haricinde, ayrıca en az 21 yaş zorunlulugu ve 1 senelik California ehliyeti olması gerekiyor.
Uber'de çevrimiçi olduğunuz ve yolculuk yaptığınız her süre, 12 saatlik araç kullanma süresine dahil edilir. Bu süreye, yolculukta geçirdiğiniz ya da yolcuyu almaya giderken yolda harcadığınız süre de dahildir.
Uber Taksi İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana'dan sonra şimdi de Bursa, Mersin ve Kayseri'de! .
Şu anda Türkiye'de toplam 9 şehirde Uber Taksi hizmeti ile faaliyet gösteriliyor. Uber Sarı Taksi hizmeti İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Bursa, Mersin, Kayseri ve Hatay'da; Uber Sarı Taksi ile birlikte Turkuaz Taksi, Siyah Taksi ve Uber Kurye hizmetleri İstanbul'da aktif olarak kullanılabiliyor.
Uber'in Türkiye organizasyonunun kurucusundan yeni girişim: GelGit [Röportaj] Uber'in Türkiye organizasyonunu kuran Austin Kim, yeni ve bu kez baştan sona yerli bir araç çağırma uygulamasıyla karşımızda.
Her yolculuk sonunda yolculuk bedelinin %75'i Uber sürücüsüne ödenir. Uber yolculardan %20 oranında daha fazla yol ücreti tahsil ettiği için sürücüler de ticari taksiye kıyasla daha fazla kazanır.
Nasıl araç çağırabilirim? Yola çıkmaya hazır olduğunuzda uygulamayı açın ve varış noktanızı girin. Ardından ihtiyacınıza en uygun araç seçeneğini tercih edin. Alımı Onaylayın'a dokunarak alımınızı onaylayın.
UBER TÜRKİYE'DE NEREDEYSE YASAKLANDI
Uber sisteminin Türkiye'de vergi ödemediği, bunun da haksız kazanç olduğu dile getiriliyor. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, taksicilerin bu uygulamadan rahatsız olduğunu belirterek şu bilgileri verdi: "Taksiciler plaka alıp vergi ödüyor.
Uber'in sistemine dahil olan lüks taksilerin fiyatı hesaplaması da sarı taksilere göre yüzde 40 oranında fazla çıkıyor. Açılış ücreti 11.90 TL olan siyah taksilerin kilometre başına ücreti 7.65 TL. Siyah taksilerde miminum ücret ise 34 lira.
8 yolcuya kadar kapasitesi olan ve daha geniş oturma alanına sahip Siyah Taksiler, aileler, arkadaş grupları veya bagajlı havalimanı yolculukları için ekstra konfor alanı sunuyor.
Uber uygulamanızdan varış noktanızı kolayca değiştirebilirsiniz. Varış noktanızı değiştirdiğinizde, yolculuğunuzun ücretlendirmesi değişebilir. Köprü ve otoban ücretleri nedir? Bunlar köprü, otoban gibi yol geçiş ücretleri olan yolculuklara uygulanan ek tutarlardır.
* Taksi yolculuklarınızın fişini her zamanki gibi taksi sürücünüzden araç içinde alabilirsiniz. 4. e-Faturanız Uber hesabınıza tanımlı e-posta adresinize gönderilecektir. * Diğer UberXL yolculuklarınızın e-Faturasını talep etmek için, yolculuğu tamamladıktan itibaren 7 gün içerisinde aynı süreci tekrarlayınız.
Ulaşım ağı şirketi Uber, Türkiye'de 8 yolcu kapasiteli sarı-siyah geniş taksi hizmetini bugün itibariyle başlattığını açıkladı. ABD merkezli uluslararası ulaşım ağı şirketi Uber, Türkiye'de sarı-siyah geniş taksi uygulamasını başlattı.
Sınıf sınıf değişen yıl zorunluluğu; E sınıfı ehliyet sahibi olanlar için 3 yıl, B sınıfı ehliyet sahibi olanlar için de en az 5 yıllık bir süreçtir. Bu şartlar sağladıktan sonra Şoför kartı alabilmek için neredeyse her belge için aranılan psikoteknik belgesine sahip olmanız gerekir.
Maksimum olarak 1 hafta içerisinde sertifika teslim alınır ve gerekli belgelerin hazırlanarak ehliyet için randevu başvurusu yapılır. Sertifika alınmasıyla ehliyete başvuru arasında ortalama 1 haftalık süreç vardır ve başvuru sonucunda ehliyetiniz en geç 2 hafta içerisinde elinizde olacaktır.
Uber, bir mobil uygulama aracılığıyla kullanıcıların, araç sahipleri tarafından sunulan şoförlü araç kiralama hizmeti almalarına olanak sağlayan bir şirkettir. Bu hizmet sayesinde kullanıcılar, belirli bir konumdan başka bir konuma kolayca ve rahat bir şekilde seyahat edebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri