Emniyet Genel Müdürlüğü'nün e-devlet üzerinden başlattığı yeni uygulama ile sürücüler, araçlarının çekildiği otopark ve ceza bilgisini e-devlet kapısında kayıtlı e-posta ve mobil uygulama üzerinden anlık bildirim ile öğrenebilecek.
K Belgesi Sorgulama Nerden Yapılır? İnternet vasıtasıyla K Belgesi sorgulaması yapılamamaktadır. K Belgenizi aldığınız Bölge Müdürlüğü veya Ticaret Odasında sorgulamanız gerekmektedir. K2 Yetki belgesi başvurusu ve detaylar için 0212 641 13 13 (pbx) nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.
Ödeme yaptıktan sonra Yetki Belgesi ve Taşıt Kartı Yazdırmak için; 1. E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır. 2. Kurumlar sayfasından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sayfası seçilir.
TRAMER sorgusunu SMS ile yapmak için aracın öğrenmek istenilen detayının ve plakasının 5664'e kısa mesaj olarak yollanması gerekir. Sigorta Birliği ve Gözetim Merkezi tarafından kurulan 5664 SMS hattına yollanan mesajlar, tüm operatörler tarafından aynı şekilde fiyatlandırılır.
Belgenize kayıtlı aracınızın fenni muayenesini 30 gün geçirmeniz halinde, yetki belgenizden aracınız resen düşülür. Tekrar fenni muayenesini yaptırmanız halinde, araç ruhsat fotokopisi ile odamıza müracaat ederek yetki belgenize aracınızı kaydettirmeniz gerekmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Yeni alınan aracın K belgesine müracaatı hemen yapılmalıdır. K belgesine kaydı yapılmadan Trafiğe Çıkan aracın Cezası 1.000,00 TL dir. K belgesi işlemleri için verilen vekâlet Vekâletnamede T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bölge Müdürlüğünde K belgesi işlemlerini yaptırma yetkisi ibaresi yazması gerekir.
*MİTSO'dan yapılan açıklamaya göre, karayolu taşıma yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, bir nedenle “K” türü yetki belgesi iptal edilmiş olanlar, 01/08/2017 tarihine dek başvurmaları ve yetki belgesi geçerli tam ücretinin %15'ini yatırmaları halinde belgelerini yeniden alabilecekler.
Adınıza kayıtlı eski araçları, e-Devlet Adıma Tescilli Araç Sorgulama sayfası ve araçlarım sayfası üzerinden sorgulayabilirsiniz.
Satılmış Bir Taşıtın Yerinin Tespit Edilmesi Nasıl Gerçekleşir? Satışı gerçekleşmiş bir aracın yerinin tespit edilmesi, satış üzerinden ne kadar vakit geçmiş olduğu fark etmeksizin, söz konusu taşıtın plakasını E-Devlet Kapısı üzerinden sorgulatarak gerçekleştirilir.
Araç Detay Sorgulama Servisi Nedir? Aracın markası, modeli, trafiğe çıkış tarihi, kaskolu ve kaskosuz dönemi, yürürlükte kaskosu olup olmadığı, plaka veya araç türü değişimi olup olmadığı, hangi illerde tescil kaydının olduğu, son sahiplik süresi bilgilerini öğrenebileceğiniz bir servistir.
1) E-devlet şifresiyle giriş yapın. 2) Kurumlar arasından “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını” bulup-tıklayın, 3) “Yetki Belgesi İşlemleri” bölümünden “Yetki Belgesi İlk Başvuru/Yenileme” kısmına giriş yaptıktan sonra açılan sayfanın sağ üstündeki “Yeni başvuru” butonuna basın ve almak istediğiniz yetki belgesini seçin.
Hususi-Yük Nakli , Ticari-YÜK Nakli ibarelerini taşıyan araçlar şahsi (aile için) kullanım dışında kullanıyor ise K belgesi alması zorunludur. Kendi öz mal araçları ile hususi veya ticari olarak alınmış olsun şayet araç yük taşımaya haiz bir araç ise yapılan işe uygun K Belgesi mutlaka alınması gereklidir.
Eğer aracınızla yük taşıyorsanız ve bunu ticari sebeplerle yapıyorsanız yasa gereğince bazı yetki belgelerinizin olması gerekiyor. Tescil belgesinde kamyon ya da kamyonet olarak geçen ve ticari yük taşıyan tüm araçların K Yetki Belgesi'ne sahip olması zorunludur.
Karayolu taşıma yönetmeliği gereğince, muayenesi biten veya sigortası bulunmayan taşıtlar K yetki belgesinden Bakanlık tarafından resen düşülecektir.
Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre alınan yetki belgelerinin süresi 5 yıldır. MADDE 19 – (1) Yetki belgesi sahipleri, yetki belgelerinin yenilenmesi için, yetki belgesinin geçerlilik süresinin bitim tarihinin doksan gün öncesinden itibaren Bakanlığa yazılı olarak müracaat edebilirler.
- K1 Yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, - K2 Yetki belgesi: Hususi taşımacılık yapacaklara, - K3 Yetki belgesi: Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.
Gelişen teknoloji sayesinde plaka bilgilerini sorgulamak artık çok kolay ve pratiktir. Plaka bilgi sorgulama işlemi için birkaç farklı yöntem mevcuttur. SMS ile plaka bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bunun için DETAY boşluk plaka numarasını yazıp 5664'e kısa mesaj göndermeniz yeterlidir.
Araç ruhsat seri no öğrenmek için ruhsatın sağ alt kısmına bakılması gerekmektedir. Ruhsat seri no, e-Devlet sistemi üzerinden de kolaylıkla öğrenilebilmektedir.
Plakadan Aracın Kaç El Değiştirdiği Sorgulama
Bir aracın kaç el değiştirdiğini sorgulamak için “DETAY" boşluk PLAKA” yazarak 5664'e SMS atman yeterli olacaktır.
1. E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır. 2. KURUMLAR sayfasından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sayfası seçilir. 3. Yetki belgesi işlemlerinden, yapmak istediğiniz işleme göre “Özmal/Sözleşmeli taşıt ekleme” yada “Özmal / Sözleşmeli taşıt düşme” işlemi seçilir.
kimlik kartı, edevlet şifresi ya da internet bankacılığı yolu ile giriş yapılabilir. Sayfaya girdikten sonra eHizmetler bölümünden Emniyet Genel Müdürlüğü seçilir ve "Araç Plaka Sorgulama" bölümünden sorgulama işlemi başlatılır.
Araç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? E-devlet sistemine giriş yapılır, Araç Plaka Sorgulama sekmesine tıklanır. Eğer sekmeyi bulamazsanız sağ üstte yer alan butona Araç Plaka Sorgulama yazarsanız sekme çıkacaktır. Açılan sayfadaki forma araç plakası yazılır ve işlem başlatılır.
K Belgesi Araç Düşüm Nedir? K yetki belgesi sahibi olan firmaların sattıkları ticari taşıtı satışı takip ederek en geç 2 ay içerisinde yetki belgesi taşıt belgesinde düşümü yapmak zorundadırlar. Bu sürede düşümü yapılmayan araçlara yenileme işlemi yapılırken işlem başına 370 TL idari para cezası uygulanır.
K2 Yetki belgesi: Kendi adına kayıtlı araçlarla sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen belgedir. K YETKİ BELGESİ OLMADAN TAŞIMA YAPMANIN CEZASI 1207 TL DİR.
Geçerlilik tarihinin bitiminden itibaren 541 gün geçtiği zaman ise K belgeleri iptal olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri