Sonuç olarak yolculuklarda telefonu uçak moduna almamak uçağın düşmesine sebep olmayabilir ancak kokpitte radyo kesintileri yaşanmasına, pilotun rahatsız edici sesler duymasına ve kule ile sağlıklı iletişim kuramamasına sebep oluyor.
Uçağın kalkış anında elektronik cihazlar tamamen kapatılmalıdır. Uçak yolculukları sırasında telefon ile konuşmak yasak olsa da uçak modu denilen modda telefonunuzu fotoğraf çekmek, müzik dinlemek ve oyun oynamak için kullanabiliyorsunuz.
Eski Boeing Mühendisi Kenny Kirchoff durumu şöyle özetliyor: “Olay bir cep telefonunun uçağı düşürmesi değil. Gelen sinyaller özellikle iniş ve kalkış gibi karmaşık işlemler sırasında pilotun dikkatinin dağılmasına sebep olabilir. Bu işlemler, pilotun tam konsantrasyonunu gerektiriyor.
Uçak modunda ise telefonunuz baz istasyonuyla iletişim kurmaya çalışmayarak, uçuş emniyetini tehlikeye atacak herhangi bir sorun oluşturmayacaktır. Bu nedenle, uçaklarda telefon kullanımı kısıtlanmıştır ve uçuş sırasında telefonunuzu uçak moduna almanız veya kapatmanız istenmektedir.
Android telefonunuzun uçak modunu ilk kez açtığınızda kablosuz ağ bağlantısı ve Bluetooth kapatılır. Bu ayarı değiştirerek kablosuz bağlantılarınızı açık tutabilir, böylece akıllı saat veya Bluetooth kulaklık gibi cihazlarınıza bağlı kalabilirsiniz. İsterseniz kablosuz bağlantılarınızı tekrar kapatabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Uçak modu, mobil cihazlarda bulunan bir özelliktir ve adından da anlaşılacağı gibi, uçuş sırasında elektronik cihazların potansiyel radyo frekansı yayını yapmasını engellemek amacıyla tasarlanmıştır. Aktif hale getirildiğinde, cihaz tüm kablosuz iletişimi durdurur.
İnternet servisi hangi uçaklarda aktif? Türk Hava Yolları'nın filosunda yer alan tüm Boeing 777-300ER, Boeing 787, Boeing 737 MAX, Airbus 330-300, Airbus 350 ve Airbus 321 NEO uçaklarında internet servisi aktiftir. 2023 yılı itibariyle 170 uçakta internet hizmeti aktif bulunmaktadır.
Herhangi Taşınabilir Elektronik Cihaz veya benzeri cihaz açık olduğunda etrafa düşük miktarda elektromanyetik dalga yayar, bu tür cihazların aynı anda açık olması ve birden çok kişi tarafından kullanımının artık uçak sistemlerinde risk oluşturacak zarar vermediği kabul edilmektedir.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Cep telefonları baz istasyonlarından uzaklaştıkça yani havalandıkça, çekebilmek için sinyal gücünü arttırıyor, bu da uçağın cihazlarına zarar verebiliyor. Aslında durduğu yerde değilde havada olduğundan ve baz istasyonundan uzaklaştığı için, cep telefonları uçuş cihazlarına zarar verebiliyor.
Günümüzde uçuş kontrol sistemleri eskisine oranla çok daha sofistike ve güvenli. Yani açık unuttuğunuz telefonunuza gelen bir SMS'in uçağın motorlarını devre dışı bırakması gibi bir ihtimal söz konusu değil.
Uçakta Whatsapp, İnstagram kullanılır mı? Türk Hava Yolları uçakta kesintisiz internet projesi kapsamında istediğiniz şekilde interneti özgürce kullanabilirsiniz. Uçakta whatsapp kullanımı ya da uçakta instagram kullanımı uçakta internetin kesintisiz olmasıyla mümkün!
Yolculuk sırasında uçak modu olmadan telefon kullanmak, sanılanın aksine uçağın motorlarının durmasına, düşmesine ya da patlamasına neden olmaz. Ancak görüş mesafesinin büyük ölçüde azaldığı sisli bir havada sadece navigasyon sistemini baz alarak giden bir uçak için ciddi bir tehlike oluşturabilir.
Airplane Mode (Uçak modu), bütün akıllı telefonlarda bulunuyor. Yolculuk esnasında telefonu kapatöaya gerek kalmadan bütün bağlantıları kesmek için kullanılıyor. Eğer telefonunuzu uçak moduna alırsanız şebeke bağlantısı, wifi, mobil veri, bluetooth gibi özellikler kapanıyor.
Öncelikle belirtmekte fayda var, uçağınızın kalkışı ve inişi süresince elektronik saat, kalp ve işitme cihazları dışında kalan tüm elektronik cihazların kullanımı yasaktır. Öte yandan uçak normal uçuşa geçtikten sonra kullanımına izin verilen elektronik cihazlar da vardır.
Basitçe kulak, beyne “Biz gidiyoruz” derken göz ise “Sabit duruyoruz” sinyali yollar. Bu durum beyinde bir karışıklığa neden olur ve bunun sonucunda baş dönmesi, mide bulantısı, terleme, esneme, titreme, yorgunluk ve kusma gibi durumlar ortaya çıkar.
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor. Birden fazla çakmağınız varsa direk alıp atabilirler.
Tüm uçakta yayın yapılmaktadır. İnternet servisi uçakların sadece belli bir bölümünde mi verilecek? Hayır, uçak içinde her yerden internet servisine erişim olacak.
Evet. Telefonunuz uçuş modunda olsa bile uçaktaki "Etihad Wi-Fly" ağına bağlanabilirsiniz.
İnternet servisi hangi uçaklarda aktif? Türk Hava Yolları'nın filosunda yer alan tüm Boeing 777-300ER, Boeing 787, Boeing 737 MAX, Airbus 330-300, Airbus 350 ve Airbus 321 NEO uçaklarında internet servisi aktiftir. 2023 yılı itibariyle 170 uçakta internet hizmeti aktif bulunmaktadır.
Tüm uçuş boyunca bedava mesajlaşma
Bu sayede WhatsApp, Messenger, WeChat ve benzer servisler üzerinden metin mesaj gönderip alabilirsiniz.
Elekromanyetik dalgalar ile iletişim sağlayan cep telefonu ve dizüstü bilgisayar gibi cihazlarınızı uçak moduna alarak tüm uçuş boyunca kullanabilirsiniz. Ancak uçak modu olmayan bu tür cihazlarınızın uçuşun iniş ve kalkış fazlarında kapalı olması gerekmektedir.
FAA, kokpitte bulunanlar için tam tersi bir karara imza attı; pilotlar artık uçuş sırasında kişisel elektronik cihazlarını kullanamayacaklar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri