Kuş taşımacılığına Türkiye'deki havayolları sadece iç hatlarda izin veriyor. Aynı kafes içinde maksimum iki kuş (anne ve yavrusu) kabul ediliyor. Bu kural kedi ve köpek için de geçerli. Uçakta kabine genellikle 6 kafes ve 12 hayvandan fazlası alınmıyor.
Kabinde Taşınabilen Evcil Hayvanlar (PETC)
İç hatlarda kedi, köpek ve kuş; dış hatlarda (KKTC dahil) ise sadece kedi ve köpek taşınmaktadır. Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar gidişte canlı hayvan kabul edilmez. İngiltere'ye ise hem gidiş hem çıkışta canlı hayvan taşımamaktayız.
Evcil canlı hayvanın çipi olması gerekmektedir. Kafes, canlı hayvanın sahibi tarafından temin edilir. Uçuşlarımızda her bir yolcu için en fazla iki evcil hayvan kafesi kabul edilir. Ancak kafeslerden sadece biri kabinde (PETC), diğeri ise kargo bölümünde (AVIH) taşınır.
Hamile evcil hayvanlarınızı ve 10 haftadan küçük kedi ya da köpek yavrularınızı uçuşlarımıza kabul edemiyoruz. 10 haftadan küçük veya anne sütünden kesilmemiş yavru kedi ya da köpek ve emziren anneleri taşıyamıyoruz.
Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından belirlenen pet pasaportu ücreti 2.389,66 TL'dir (2023).
İlgili 44 soru bulundu
Öncelikle 0888 228 12 12 numaralı Pegasus Çağrı Merkezi'ni arayarak beraberinizde taşımayı planladığınız evcil hayvan için rezervasyon yaptırmalısınız. Uçuşlarımızda sadece kedi, köpek ve kuş (sadece iç hatlarda) taşımacılığı yapılabilmektedir.
Evcil hayvanım kabin içinde seyahat edebilir mi? Kabin içinde muhabbetkuşu, kanarya gibi ötücü kuşlarınız; kedi, köpek gibi evcil hayvanlarınız özel kafeslerinde bulunmak şartıyla seyahat edebilir.
YABAN KAZLI THY (1959)
Bayrak taşıyıcımız THY'nin logosu yaban kazından esinlenerek tasarlanmış.
26 Şubat 2018 tarihli ve 30344 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren “Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik”le evde yaşayan kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takma zorunluluğu getirildi.
Ülkemizde de evcil hayvanlar için mikroçip kullanılması, 5199 Sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu ile Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik'e göre zorunlu hale getirildi. Evcil hayvanına mikroçip taktırmayanlara 3.642 TL para cezası uygulanacağını da söyleyelim.
3 Mart 2022 Covid 19 Tedbirlerinde Güncelleme. COVID19 kapsamında, İçhat seferlerinde 03 Mart 2022 den itibaren geçerli seyahat koşulları; İçhat seferlerinde HES kodu sorgulama uygulaması ve PCR testi zorunluluğu tamamen kaldırılmıştır. İçhat seferlerinde maske kullanım zorunluğu uygulaması devam edecektir.
Avrupa Birliği yasalarıyla uyum amacıyla evcil hayvan pasaportu çıkarılabilmesi için pasaportun çıkarılacağı evcil hayvana mikroçip takılmalıdır. Bu işlemi özel veteriner kliniklerinde ya da il ve ilçe tarım müdürlüklerinde gerçekleştirebilirsiniz.
Hayvan taşıma belgesi alabilmek için kişinin kayıtlı olduğu ile başvuru yapması zorunludur. Belgenin verilmesi için gerekli şartlar da bulunmaktadır. Alınan eğitim sonucunda belirli sınavlar yapılmaktadır. Sınavlarda başarı durumu ölçülerek hayvan taşıma belgesi verilmektedir.
Karayolları Taşıma Yönetmeliği'ne göre; "Aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) ve kuş (saka, muhabbet kuşu veya kanarya) gibi evcil hayvanlar, özel kafesleri kilitli olmak şartıyla bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında, hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilir.
Veteriner Hekimiz tarafından Sağlık Sertifikası hazırlanmalıdır. Bağlı olduğunuz Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğünden " Menşei Şahadetnamesi" almanız gerekmektedir. Bu belgeleri tamamladıktan sonra Tarım İlçe- İl Müdürlüğü'ne başvurularak Uluslararası Sağlık Sertifikası alınır.
Yolcularımızın emniyeti için, kabine sadece sınırlı sayıda evcil hayvan kabul edebilmekteyiz. Tüylü dostlarımız uçuş süresince kilitli kafeslerinin içinde ve yerde kalmaları gerekmektedir.
Mikroçip fiyatları, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Türkiye Veteriner Odası ile imzaladığı protokol desteği sayesinde makul fiyatlar üzerinden gerçekleştirilir. 2023 yılındaki kedi mikroçip aşılama fiyatları ise Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde 75 TL iken özel veteriner kliniklerinde bu fiyat ...
Evcil hayvanınız eğer kedi, köpek, küçük kaplumbağa veya küçük ötücü kuşsa; kafesi/kutusu ve el bagajınızla birlikte 8 kiloyu aşmıyorsa önceden rezervasyon yaptırarak kabin içerisinde taşıyabiliyorsunuz. Kilo ve kutu boyutu havayolunun politikalarına göre değişiklik gösterebiliyor.
1. Hayvanlar, “Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik” hükümlerine göre kimliklendirilmiş, içerisinde hayvana ve sahibine ait bilgileri içeren ev hayvanı pasaportuna sahip olmak zorundadır. 2. 3 aylık yaştan küçük hayvanlar anneleri ile yurt dışına çıkabilirler.
Kedilere çip fiyatları ile köpeklere çip fiyatları arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Özel kliniklerde gelincik, köpek ve kedi çip ücreti 150 - 250 TL arasında değişmektedir. Mikroçip implantasyonu ücreti ise 75 TL olarak belirlenmiştir.
CEVAP: Terk edilmiş ev hayvanı, bulan kişi tarafından sahiplenilmek istenmezse hayvan, bakımevi bulunan en yakın belediye tarafından havyan bakımevine götürülecek. Evcil hayvanlarını terk eden kişilere ise yeni yılla birlikte 6 bin 72 lira idari para cezası uygulanacak.
Mikroçip uygulanmasında herhangi bir ön şart aranmıyor, tüm sahipli kedi, köpek ve gelincik sahipleri Yönetmeliğin ekinde bulunan beyannameyi doldurarak il/ilçe müdürlüklerimize ya da serbest veteriner hekimlere başvurada bulunarak ev hayvanlarını kayıt altına aldırabilecekler.
-Tercih ettiğiniz veterinerde ilk muayenesi sonrasında size bir kimlik belgesi/pasaport çıkartılır. Uygulanan aşı ve tedaviler tarihleri ve kullanılan malzemelerle birlikte burada yer alır. -Mikroçip için ise bu kimlik belgeleri ile birlikte ilçe gıda, tarım ve hayvan müdürlüklerine başvurabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri