İç hatlarda uçuşunuzun kalkış saatinden en az 45 dakika ve dış hatlarda 60 dakika önce biniş kartlarınızı almış ve bagaj işlemlerinizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.
Uçuşa zamanında hazır olabilmemiz için, 1 Mart'tan itibaren gerçekleştireceğiniz uçuşlarımızda, yurt içi yolculuklarınızda uçus saatinden en az 45 dakika, yurt dışı yolculuklarınızda en az 60 dakika önce havalimanındaki kontuarlarımızda check-in ve bagaj teslim işlemlerinizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.Check-in ...
Sorunsuz bir biçimde işlemlerinizi yapabilmeniz için yurt içi uçuşlarda uçuşunuzdan 2 saat, yurt dışı uçuşlarda ise uçuşunuzdan minimum 3 saat önce havalimanında olmanız önerilmektedir.
Boarding Time Ne Demek? Boarding, uçağa binmeden önce yapılan son kontrolü ifade eder. Uçağın kalkış saatinden bir süre önce yolcular son kontrol noktasından sırayla geçerler ve görevli tarafından yönlendirilerek uçağa binerler. Boarding time, Türkçesi ile boarding zamanı da bu işlemin bitiş süresini ifade eder.
Online check-in işlemi, kalkıştan 24 saat önce başlar ve kalkışa 90 dakika kala sona erer. Online check-in yaptığınızda havalimanındaki bagaj ve güvenlik süreçleri nedeniyle kalkıştan iç hatlarda 2 saat, dış hatlarda 3 saat önce terminale gelmeniz önerilir.
İlgili 32 soru bulundu
Ancak işlemlerinizin sorunsuz yapılabilmesi için uçuşun kalkış saatine; iç hat uçuşları için 1,5 saat ve dış hat uçuşları için 2 saat kala havalimanında bulunarak check-in kontuarlarına başvurmanızı tavsiye ederiz.
Check-in işlemi için ne kadar süre önce havalimanında olmalıyım? Havalimanlarında alınan ek önlemler sebebiyle oluşabilecek zaman kayıplarına karşı, yolcularımızın uçuşlarından en az 3 saat önce terminale gelmeleri önerilmektedir.
Tüm seferlerimiz için uçağın kalkış saatinden en geç 20 dakika, özel güvenlik kontrolü gerektiren (ABD, İsrail, İngiltere, Kanada vb.) seferlerimiz için ise uçağın kalkış saatinden en geç 25 dakika önce uçuş kapısında bulunmanız gerekir.
Biniş kapısı tarifeli uçuş saatinden 15 dakika önce kapanır. Biniş kapısı tarifeli uçuş saatinden 15 dakika önce kapanır. *Amsterdam, Antalya, Cidde, Dubai, Delhi, İstanbul, Pekin, Tel Aviv Uluslararası Havalimanları: Check-in işlemleri tarifeli uçuş saatinden 60 dakika önce kapanır.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
İç hat uçuşlarında uçuştan 60 dakika, dış hat uçuşlarında ise uçuştan 75 dakika önce check-in işlemleri sona erer.
İnternet üzerinden alacağınız bilet için cep telefonunuza gelen mesaj ve nüfus cüzdanınız ile havalimanına gitmeniz ve ardından ilgili havayolunun ofisine uğrayarak check-in yaptırmanız yeterli olacaktır. Bu esnada elinizde herhangi bir bilet olmasına gerek yoktur.
Online check-in, uçakta yer belirleme işleminin internet üzerinden yapılmasına denir. Bu esnada koltuğunuzu seçebilir ve dilerseniz ek hizmet satın alabilirsiniz. İnternetten check-in işlem yaptırdığınız zaman, size özel ayrılmış kontuardan bagaj teslimi yapabilirsiniz.
Aktarma tarifeli iç hatlar uçunuz için kalkış saatinize 45 dakika kala uçuş kapısında olmanız gerekirken check- in işlemleriniz en geç 45 dk kala bilet üzerindeki tüm haklarınız kaybetmiş olabilirsiniz bu nedenle aktarma tarifeli uçuşlarda minimum 1 saat önceden check- in yaptırmış olmalısınız.
Kiosk check-in işlemleri, uçağın tarifeli kalkış saatinden 12 saat önce başlar; iç hatlarda tarifeli kalkış saatine 45 dakika kala, dış hatlarda ise 60 dakika kala sona erer.
İç hat seferlerinde uçuşun tarifeli saatinden 45 dakika önce, dış hat seferlerinde uçuşun tarifeli saatinden 60 dakika önce check-in işlemleri sona erer. Bu süre bazı istasyonlarda değişiklik gösterebilir.
Uçuş saati yaklaştıkça uçağa biniş kapıları önünde sıra olabilir. Biniş kapılarının önünde kimlik ve biniş kartı kontrolü yapılır. Uçağa biniş kartınızı ve kimliğinizi hazırlamak size zaman kazandırır. Görevli personeller kimlik ve biniş kartı kontrollerini sağladıktan sonra uçağa binebilirsiniz.
Online check-in yapmak için internetten biletinizi aldığınız havayolunun web sitesine giriyor ve “online check-in” sekmesini tıklıyorsunuz. Açılan kutuya PNR kodunuzu(rezervasyon numarası) ve ad-soyad bilgilerinizi giriyorsunuz. Şirket koltuk seçimine izin veriyorsa koltuğunuzu seçip işleminizi tamamlıyorsunuz.
İlgili hava yolu şirketinin bilet satış ofisindeki görevli, bilet ya da PNR numaranı sisteme girerek talebini gerçekleştirecektir. Eğer biletini bir acenteden aldıysan acente ile görüşerek de yardım almaya çalışabilirsin.
Online check-in yaptıysam ve teslim edeceğim bagajım varsa ne yapmalıyım? Online check-in işlemleri sırasında yolcularımıza bagaj bilgisi sorulmadığından, bagajınızı teslim etmek için havalimanlarındaki “Bagaj Teslim” ya da “Online Check-in” bankolarına başvurabilirsiniz.
Uçaktan indikten sonra işaretleri takip ederek bagaj teslim salonuna gitmelisiniz. Bagaj teslim salonunda konveyör bantlar bulunur. Bu bantların üzerinde bulunan elektronik panolarda havalimanına inen uçuşların ve bagajların durumuyla ilgili bilgiler yer alır.
Bu numarayı bulmak için terminal içerisinde bulunan ve üzerinde uçuş bilgilerinin olduğu ekranlara da bakabilirsiniz. Ekran üzerinde uçaklara ulaşmak için hangi kapılara gidilmesi gerektiği belirtilir. Uçuş saati yaklaştıkça gate/kapı numaraları ile ilgili anonslar da yapılır.
Uçuş öncesi online check-in işlemi yapmamış olan yolcuların dış hat uçuşlarında uçuştan en az 2 saat, iç hat uçuşlarında ise uçuştan en az 1 saat önce havalimanında hazır bulunmaları gerekmektedir. Havalimanına varışta havayolu şirketinize ait kontuarı bularak check-in işleminizi yapmalısınız.
sorusunun cevabı yurt içi ve yurt dışı uçuşları için 7 gündür. Online check-in 7 gün önce başlar ve uçuşunuza 60 dakika (1 saat) öncesine kadar yapılabilir. Mobil uygulama veya www.flypgs.com üzerinden online check-in işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
Yolcuların hava alanına geldiklerini bildirmesine ve uçakta yer belirleme işlemlerini yapmasına check-in deniyor. Koltuk belirleme işleminin web sitesindeki check-in sekmesinden, mobil uygulamadan ya da havaalanındaki kiosk cihazlarından PNR kodu ile yapılması ise online check-in olarak adlandırılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri