Aynı çanta içinde olmak koşuluyla ikinci bir laptop ya da tablet bilgisayarı kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz.
Kabin bagajına, yanınıza alacağınız özel eşyalar da dâhildir. El çantası bu özel eşyalardan biridir. Ayrıca fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar ve tablet de bu eşyalar arasındadır. Yani kabin bagajınızı, elinize alacağınız bir valiz ve ona ek olarak yanınıza alabileceğiniz kişisel eşyalar olarak düşünebilirsiniz.
Uçağa kişisel çantan, dizüstü bilgisayar veya evrak çantan ve sadece 1 adet kabin boy valiz ile giriş yapabilirsin. Bebek çantası istisna bir durumdur. Bebek bakım çantası hakkında detaylı bilgi için ilgili hava yolu şirketinin müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
İlgili 22 soru bulundu
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz.
Full metal kasan varsa bir şey olmaz. Pcb ağırlıklıysa çatlama ihtimali yüksek. Ekran kartını evet. Riske atılmamalı.
Uçak içerisine alınacak kabin bagajında bulunan sıvı içerikli eşyalar 100 mililitreyi geçemez. Bebek maması gibi sıvı haldeki temel ihtiyaçları valizinize koymak için kilitli poşete koymanız gerekiyor. Ayrıca yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar kabin valizlerinde kabul edilmiyor.
Sırt çantaları genelde el bagajı olarak kabul edilir.
Aynı çanta içinde olmak koşuluyla ikinci bir laptop ya da tablet bilgisayarı kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Koltuğun altına sığabilmesi için çantanızı aşırı doldurmamaya dikkat etmenizi öneririz. Detaylı bilgi için kabin bagajı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Laptop kullananlar genellikle gittikleri yerlere bilgisayarını taşımak ister. Özellikle iş hayatında bu dizüstü bilgisayarı yanınıza almak önemlidir. Rahat şekilde bilgisayarınızı taşımak için laptop çanta kullanmanız önerilir.
Business Class'ta yolculuk yapıyorsanız her biri en fazla 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz. Kabin bagajı taşıma hakkınızı aştığınız durumlarda ekstra bagaj ücreti talep edileceğini belirtelim.
Ayrıca laptop gibi büyük cihazlar, bomba gibi patlayıcı mekanizmaları gizlemek için iyi bir mahzen olabileceğinden, cihazınızın gerçek bir laptop mu yoksa bomba vb. düzenekleri gizleyici olarak mı kullanıldığını anlamak amacıyla havacılık kuralları gereğince havalimanların kontrol noktalarında çalıştırılması istenir.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
Sonuç olarak yolculuklarda telefonu uçak moduna almamak uçağın düşmesine sebep olmayabilir ancak kokpitte radyo kesintileri yaşanmasına, pilotun rahatsız edici sesler duymasına ve kule ile sağlıklı iletişim kuramamasına sebep oluyor.
Check-in sırasında ve uçağa alım aşamasında kabin bagaj kontrolü yapılmaktadır.
Yanıcı ve patlayıcı cisimler: Her ne kadar kötü amaçlarla taşınmıyor olsa dahi herhangi bir aksilik anında tüm yolcular için sorun teşkil edebileceği için dinamit, gazlı bomba, el bombası, ateşli silah ve çakmak, kibrit benzeri yanıcı cisim ve sıvılar katiyen bagaja alınmaz.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor. Birden fazla çakmağınız varsa direk alıp atabilirler.
**Yolcu üzerinde veya el bagajında taşınabilir. İstem dışı aktive olmaya karşı korunmalıdır. Bataryalar 2gr lityum ve 100wh değerlerini geçemez. Uçak içinde kullanımı veya şarj edilmesi yasaktır.
Takılan lityum pil ve taşınabilir şarj cihazı çıkartılıp ayrı olarak paketlenip kabin bagajınıza konmuşsa veya uçakta kişisel eşya olarak taşınıyorsa - bu eşyaların check-in bagajına yerleştirilmesine izin verilmez.
Batarya/ Pil ve batarya ile çalışan cihazlar
Bu tür elektronik cihazlar, sadece kabin bagajında taşınabilir.
Bu Eşyaları Bagaja Vermeyin!
Bilgisayar ve kişisel elektronik cihazlar.
Evet. Kurallara, sıvı kısıtlamalarına ve bagaj hakkınıza uyduğunuz sürece el bagajında yiyecek taşıyabilirsiniz. Kek, bisküvi, kurabiye gibi tam katı yiyecekler ile toplamda 1 litreyi aşmayacak şekilde, 100 ml. ' lik kaplarda muhafaza ettiğiniz, yasaklı olmayan sıvı içecekleri el bagajında taşıyıp yiyebilirsiniz.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri