2- Yabancı tozlanmayı önlemek, 3- Hastalık ve zararlıların taşınma olasılığını azaltmak, İzolasyon temel olarak 2'ye ayrılır: ZAMAN İZOLASYONU: Uyuşma özelliği gösteren bitki türlerinin ya da çeşitlerinin farklı yıllarda, zamanlarda yetiştirilmesi olayıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Dış cephe, çatı, duvar gibi kaplama olarak bildiğimiz izolasyon hizmetinde kullanılmasını önerdiğimiz kaliteli malzeme, poliüretandır. Bu malzeme hem dayanıklı hem de uzun süreli bir malzemedir. En iyi izolasyon malzemesi hangisidir sorusuna yetkili firma olarak yanıt verebiliriz.
Yalıtım Levhaları: Yalıtım levhaları, su yalıtımının yanı sıra ısı ve ses izolasyonu sağlamak amacıyla kullanılır. Genellikle polistiren veya poliüretan malzemelerden yapılan bu levhalar, düz ya da şekilli olarak bulunur ve farklı kalınlıklarda mevcuttur.
[l ince] i. (Fr. isolation) Yalıtım, tecrit.
İzolasyonun bir diğer adı ise tecrit olarak bilinir. Yapıların özellikle içlerinden dışarıya veya dışlarından içeriye doğru gerçekleşen kayıpları engellemek için yaygın olarak kullanılan bir bariyer işlemidir. İzolasyon sayesinde ses, ısı, yangın, tesisat ve su sorunları artık bir sorun olmaktan çıkar.
Expanded Polistren (EPS) Levhalar: Petrolden elde edilen, kapalı gözenekli beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Karbon takviyeli olanlar gri renktedir. Bünyesindeki gözeneklerde hareketsiz ve kuru hava bulunur. Bilinen en iyi ve ekonomik ısı yalıtım malzemesidir.
YALITIM. Binayı ve içerisindeki varlıkları ses, su, nem, sıcak ve soğuğa karşı korumak için alınan önlemlere yalıtım, tecrit, başka bir ifade ile de izolasyon denilmektedir.
EPS ve XPS'e göre ağırlığı daha fazla ve fiyatı daha pahalı bir malzeme olan taş yünü ısı yalıtım levhaları su emme açısından en düşük performansa sahiptir. Nefes alma kabiliyeti ise EPS ve XPS'e göre daha iyi, su buharı geçirgenlik değeri en iyi olan ısı yalıtım levhadır.
Üç tip bulaş yoluna yönelik önlem vardır; temas izolasyonu önlemleri, damlacık izolasyonu önlemleri ve hava yolu izolasyonu önlemleridir.
İzolasyon, bina yüzeylerine zarar veren etkenlerin tecrit edilmesine yönelik yapılan yapısal uygulamaların tümünü kapsar. Yalıtım amacıyla binaların dış yüzeylerinde, çatılarında ya da zemin katlarında ve döşemelerinde izolasyon çalışması yapılabilir.
Sürme yalıtım ürünleri ömürleri teras üzerine uygulandıysa en fazla 5 yıldır. Şap altında ve fayans altına uygulanan sürme izolasyonların ömrü ise 7 ile 10 yıl arasında değişmektedir. İzolasyon ürünlerinin ömürleri kullanılan izolasyonun kalitesine ve yapılan işçiliğe bağlıdır.
Temel İzolasyonu nedir sorusunun en doğru cevabı, binanın ömrünü uzatmak, yapıyı kimyasal maddelerden korumak, binayı kullanan kişilerin olumsuz şekilde etkilenmesini önlemektir.
Unutmayalım ki yapıların ihtiyacı olan izolasyon insanların daha sağlıklı yaşayabilmeleri için gereklidir. İzolasyon enerji tasarrufu için gereklidir. İzolasyonun diğer bir anlamı da enerji tasarrufudur. Bu da hem kendimiz hem de yurdumuz için tasarruf anlamna gelir.
-Hava koşullarına bağlı olarak yaklaşık 12 saatte kurur. -Kuruma esnasında üzerinde yürünmemeli ve herhangi bir yüke maruz bırakılmamalıdır. -Yağışlı havalarda veya +5°C'den düşük sıcaklıklarda uygulanmamalıdır.
Bu yalıtım malzemesinin ilk kuruma süresi 12 saattir. Bunun ardından uygulanan ikinci katın kuruma süresi 24 tam kuruma süresi ise 48 saattir. Firmamız, likit su izolasyon uygulamalarını kusursuz bir şekilde gerçekleştirmektedir.
Elektrik İzolasyonu, üretimlerin ve yaşamımızın temeli olan elektrik, iletken bir enerji olması nedeniyle hayatımızı kolaylaştırdığı kadar zararlıda olmaktadır. Elektrik akımlarının taşınması esnasında korunmak amacıyla kullanılan materyallerin dış ve temaslarını engellemek amacıyla kullanılmaktadır.
Buna göre birincisi, beton yapının yüzeyine doğrudan uygulama iken ikinci yöntem, bir katkı maddesi olarak su yalıtım malzemelerinin, çimento ile doğrudan karıştırılmasıdır. Üçüncü yöntem ise sertleşmemiş beton yüzeyine kuru kristal su yalıtım tozunun uygulanmasıdır.
1.Yüzeysel Su Yalıtımı Sağlayan Malzemeler
İçeriklerine göre çimento, akrilik, çimento+akrilik, bitüm ve poliüretan esaslı su yalıtım malzemeleri olarak sınıflandırılabilir. Çimento esaslı su yalıtım ürünleri, uygun miktarda su ile karıştırılarak uygulanan malzemelerdir. Kristalize olan ve olmayan iki türü vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri