Uçakta Silah Taşınabilir mi? Uçakta kabine özel izinler hariç silah sokulması yasaktır. Ruhsatlı silahlar, hobi amaçlı silahlar uçağa binmeden önce silah teslim noktalarına silahlarını bırakmak zorundadırlar.
Silah ile birlikte seyahat etmenin şartlarından bir tanesi öncelikle yolcuların havalimanındaki silah teslim noktasına uğrayarak silahlarını memura teslim etmeleridir. Silah teslim edildikten sonra görevli polis memuru tarafından kargolanıp uçağın kargo bölümüne gönderilir .
Mühimmat, fünye, patlayıcı kapsülü, el bombası, askeri malzemeler, havai fişekler, sis cihazı, dinamit, barut ve plastik patlayıcıları kesinlikle hiçbir bagaja ve uçağa kabul edilmiyor.
Pilotların silahlarını kullanma yetkileri sadece kokpitle sınırlı. Ateşli silahlarıyla mağazalara veya alışveriş merkezlerine gitmeleri ya da sosyal hayatta silahlarını taşımaları yasak.
Yolcumuz, ödeme ve check-in işlemlerinin ardından bagaj etiketi ile birlikte silah teslim noktasına giderek seyahat öncesi işlemlerini tamamlamalıdır. Ayrı bir silah teslim noktası bulunmayan havaalanlarında, yolcular doğrudan check-in personeli ile iletişime geçmelidir.
İlgili 31 soru bulundu
Uçuşlarında silah taşıma ihtiyacı olan misafirlerimizin, havalimanı girişindeki güvenlik kontrolü öncesindeki silah teslim noktalarına gitmeleri gerekmektedir.
THY'den yapılan açıklamada "Ruhsatlı ateşli silah, tüfek ve/veya mühimmatların taşınması hizmeti karşılığında (muaf listesinde yer almayan) yolcularımızdan 1 Mart 2018 tarihinden itibaren 20 TL ücret talep edilecektir" denildi.
Taşıma ruhsatlı silahla alışveriş merkezilerine otellere girilebiliyor. Ama bulundurma ruhsatıyla silah yalnızca evde ya da işyerinde tutulabiliyor.
Yurtdışından sadece dış temsilciliklerimizde çalışan dışişleri personeli ile askeri, güvenlik ataşesi, güvenlik görevlileri bir defaya mahsus olmak üzere silah getirebilirler. İlgili işlemler İçişleri Bakanlığınca yapılır. Bunun dışında şahısların yurtdışından silah alıp getirmesi mümkün değildir.
Kabin bagajınızda çakmak, kibrit gibi yanıcı maddeler taşıyamazsınız. Sadece üstünüzde bir adet emniyetli kibrit ya da silah şeklinde olmayan bir çakmak taşıyabilirsiniz.
Peki uçakta taşınmasına izin verilen silahların özellikleri ve şartları ne olmalı ? Ateşli silahın ve mermilerin toplam (brüt) ağırlığı 5 kg'dan ağır olmaması gereklidir. Yani 200 mermi vs gibi bir üst sınır yoktur.
Uçakta da 256 adet 40 mm mermisi taşınır. U modelinde 1 adet 25 mm GAU-25 topu bulunur ve dakikada 1800 mermi atabilmektedir. 3.700 m'den atış yapabilen bu topun 3.000 adet de mermisi taşınır.
2023 mermi istihkakı, sivil ruhsatlı silah sahipleri için yıllık 1000 adettir. Ruhsatlı silah sahipleri, 1 yıl içerisinde MKE ve ruhsatlı satış ofislerinden en fazla 1000 adede kadar mermi satın alabilmektedir.
Taşıma ruhsatına sahip ziyaretçiler ruhsat kontrolünden sonra alışveriş merkezine giriş yapabiliyor. PROF. DR. ERDENER YURTCAN (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi): Bir kişiye silah taşıma ruhsatı verilmesi demek, 'Bu kişi, bu silahla toplum içinde dolaşabilir' demektir.
Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler.
Taşıma daha iyi bir haktır. Silah bulundurma ruhsatı almak isteyen kişiler. Türk vatandaşı olan 21 yaşını doldurmuş, adli sicili temiz olan ve harç ödemek kaydı ile sınırsız işyerinde veya meskeninde ( evinde ) silah alabilir ve ruhsatlandırabilir.
sorusunu cevaplandırdı. Taşıma ruhsatlı da olsa silah taşınamayacak yerler şöyle: "Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda.
İlgili kanunda tiyatro gibi sosyal aktivitelerin yapıldığı yerlere silahla girilemeyeceğine dair bir kısıtlama bulunmamasından dolayı, silahınızı teslim etmenize dair eylemde bir kusurunuz olduğu sabittir.
Ruhsatsız Silah Satın Alma, Bulundurma, Taşıma Suçu (6136 Sayılı Kanun Md. 13) Kanuna aykırı olarak ruhsatsız silah veya bunlara ait mermileri satın alan, taşıyan, bulunduran kişiler bu kanun uyarınca cezalandırılır. Cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır.
Özel güvenlik görevlileri, özel toplantılarda, spor müsabakalarında, sahne gösterileri ve benzeri etkinliklerde silahlı olarak görev yapamazlar. Koruma ve güvenlik hizmetinde kullanılacak silah ve teçhizat, ilgili kişi veya kuruluş tarafından temin edilir.
Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 28. Maddesine göre Özel Güvenlik Silah Taşıma/Bulundurma Belgesi düzenlenmesi gerekmektedir. Özel güvenlik firmaları bünyesinde silahlı çalışan kişiler, özel güvenlik kimlik kartı ile beraber bu belgeyi taşımak zorundadır.
bilindiği gibi normalde polis ya da asker kimse silahlı olarak uçuşa binemez. silahlar havalimanında teslim edilir ve varış yerinde tekrardan teslim alınır.
Öncelikle havalı silahınızı yanınızda taşımak için resmi bir bayiden satın almış olmanız ve faturasını yanında bulundurmanız gerekmektedir. Eğer havalı silah yetkili bir bayiden alınmamış ya da faturası yok ise havalı silah taşımak suç teşkil etmektedir.
Taşıma veya bulundurma ruhsatı verilen kişilerden sonradan 16 ncı maddede belirtilen hallerden birine girmesi nedeniyle silah taşıma ve bulundurma şartlarını kaybedenlerin, yeni ruhsat talepleri kabul edilmeyeceği gibi, mevcut silah ruhsatları iptal edilerek, silahlar zaptedilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri