4. Zeytinyağı, bal ve pekmez taşıma kuralları Zeytinyağı, bal ve pekmez gibi yiyeceklerin taşınmasıyla ilgili hava yolu şirketlerinin farklı uygulamaları bulunuyor. Uçağa zarar verip tehlike oluşturabilecek sızıntıların önlenmesine dair kurallara göre iyi ambalajlanması şartıyla bu yiyecekler uçağa kabul ediliyor.
Kahvaltılar öksüz: Reçel, bal, pekmez
İzmir-Seferihisar'dan alıp İstanbul'a getirmek istediğimiz o güzel reçeller o güzel uçaklara binip gidemediler. Zira reçel, bal, pekmez gibi yiyecekler de yukarıda bahsettiğimiz kararname içinde yasaklı olarak gözüküyor.
El bagajında taşımamanız gereken diğer bir şey ise yiyecek ve içecekler. Özellikle taze meyve ve sebze ile peynir gibi gıdaları bagajınıza alarak güvenlik kontrolünde sorun yaşayabilirsiniz.
Yiyecek taşıyabilmeye gelince, katı gıdalardan sandviç, elma,ya da başka meyve, paketli atıştırmalıklarda kabin bagajında veya diğer bagajda taşıma bakımından sorun yok.
İlgili 27 soru bulundu
Ekmek, lavaş, kuruyemiş, kuru meyve, hazır çorba, taze tarhana, kek, börek, poğaça gibi hamur işleri, bisküvi ve diğer kuru gıdalar, makarna ve türevleri, yulaf, kahvaltılık gevrekler, kısır, sarma, konserveler. Vakumlu olarak; peynir, zeytin,sucuk, salam, bazı sebze ve meyveler (ülkeden ülkeye değişiyor).
Evet. Kurallara, sıvı kısıtlamalarına ve bagaj hakkınıza uyduğunuz sürece el bagajında yiyecek taşıyabilirsiniz. Kek, bisküvi, kurabiye gibi tam katı yiyecekler ile toplamda 1 litreyi aşmayacak şekilde, 100 ml. ' lik kaplarda muhafaza ettiğiniz, yasaklı olmayan sıvı içecekleri el bagajında taşıyıp yiyebilirsiniz.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
Uçakta Bagaja Alınmayan Eşyalar
Özellikle yanıcı ve patlayıcı maddeler, radyoaktif maddeler ve zehirli maddeler içeren eşyalar uçağa alınmamaktadır. Bunun yanı sıra patlama ihtimali olan medikal oksijenler, civalı termometreler, lityum piller ve manyetiklik içeren eşyalar da bagaja alınamaz.
2- Reçel ve bal gibi gıdalar
Reçel ve bal gibi akabilen gıdalara kabin bagajında izin verilmiyor. Bu gıdaları belirtilen standartlara sahip kapalı kutulara yerleştirerek normal bagajınıza yerleştirebilirsiniz.
İlaçlar, bebek sütü ve bebek maması ve özel beslenme ihtiyaçları için yiyecekler, şeffaf plastik torbaya konmadan uçağa taşınabilir.
Hayır etmiyorlar. El bagajına 100 mlden fazla likit, yiyecek, içecek koyarsanız, kontrolde çöpe atarlar.
Kapağı hiç açılmamışsa sorun olacağını sanmıyorum. Ama açılmışsa içine herşey saklanabilir. Virüs, plastik patlayıcı vs. O yüzden kontrol edilmesi lazım.
Sırt Çantası Kabin Bagajı Sayılır Mı? Kabin bagajı valiz olabileceği gibi sırt çantası da olabilir. Bagajın şekli veya ürün yapısı çoğu durumda önemli değildir. Burada kabin bagajı için temel şartlar ağırlık, ölçü ve içeriktir. 8 kilogramı geçmeyen ve ölçü limitlerine uygun sırt çantaları kabin bagajı sayılır.
Zeytinyağı, bal ve pekmez taşıma kuralları
Uçağa zarar verip tehlike oluşturabilecek sızıntıların önlenmesine dair kurallara göre iyi ambalajlanması şartıyla bu yiyecekler uçağa kabul ediliyor. Şişe içerisindeki zeytinyağı, pekmez ve bal check-in sırasında kontuar görevlileri tarafından kontrol ediliyor.
Kayıtlı bagajınızda (uçak altı) akma, sızma ve bulaşma riski olan sıvı ve yarı katı haldeki maddeler, uygun paketleme yapılması (kırılma, akma, bulaşma ve sızdırmalara karşı önlem alınması) durumunda uçuşa kabul edilir.
Yurt içi uçuşlarda bagaj hakkı 15 – 25 kg. arasında değişiyor. Uluslararası uçuşlarda ise, 20 – 40 kg. arası bagajla yolculuk yapabilirsiniz. El bagajında ise 6 kg. ağırlık sınırı var. Bagajda taşınacak spor gereçleri için ayrı ücret ödemeniz gerekiyor.
Parça konseptine dahil olan uçuşlarınızda serbest bagaj hakları her bir parça için Economy Class'ta 23 kg, Business Class'ta 32 kg'dir. Ekstra bagaj olarak 1 parça bagaj ise hem Economy Class hem Business Class için 23 kg'dir. 23 kg – 32 kg arası 1 parça Ekstra bagaj için 80 USD ek ücret tahsil edilir.
1- Terlikle uçağa binmeyin
Uçakta rahat etmek önemlidir Ama bunu yaparken ayağınıza giydiğiniz şeyin terlik yerine ayakkabı olmasına dikkat edin. Bu sayede herhangi bir acil durumda daha rahat hareket edebilirsiniz.
Uçak altına verilebilen koliler ise tek parça halinde, dağılmayacak şekilde ve 15 kilogramı geçmeyecek halde hazırlanmasının önemli olduğunu vurgulamak gerek. Bagajlarda bal, pekmez, turşu, reçel, salça, sulu peynir gibi akıcı, yanıcı ve kırılabilecek materyaller uçağa alınmıyor.
Katı ve sıvı yiyecekler zaten bellidir; ancak en çok kafa karıştıran yiyecek türleri yarı sıvı olanlardır. Salça, yoğurt, tereyağı, bal, pekmez, her çeşit sos ve reçel yarı sıvı olarak kabul edilir. Bu yiyecekleri uçak bagajında taşımanızda bir sakınca yoktur.
İşte, o detaylar. Uçakta et taşınması konusu, havayolu şirketlerinin resmi internet sayfalarında yer alan bilgilere göre yasak olarak nitelendirilmemektedir. Sıvı sızdırma durumuna imkan tanıyan her türlü ürünü kısıtlamalara tabi tutan havayolu şirketleri, kurban eti için herhangi bir kural koymamıştır.
Türk Hava Yolları'nda ekstra bagaj hakkı hem Business uçuşlar için hem de ekonomi uçuşları için 23 kg'lık bir valiz kabul ediliyor. 1 parça ek bagaj için 80 USD tahsil ediliyor. Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL.
Sıvılar her biri en fazla 100 ml olan kaplarda taşınmalıdır. Bu kaplar, büyüklüğü 1 litreyi geçmeyen 20x20 cm boyutlarındaki şeffaf ve kilitli poşetlerin içerisinde, ayrı olarak taşınmalıdır. Her yolcu sadece 1 adet poşet taşıyabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri