Uçuşta kullanımı kesin olarak yasak olan cihazlar: Cep telefonları, telsizler, uzaktan kumandalı oyuncaklar, hoparlörlü cihazlar, yazıcılar, kayıt durumunda olan mini disk cihazları, büyük müzik setleri, kulaklığı olmayan cep radyoları, küçük televizyonlar ve bluetooth alıcıları.
Uçakta yolcular olsun ya da olmasın kalkış ve inişlerde elektronik cihazların kapatılması gerekir. Cihazların sadece uçuş modunda kullanılmasına izin verilir. Bunun dışında yolcular cep telefonlarını iletişim kurmak için kullanamazlar.
Uçakta yolculuk yapan yolcularımızın özellikle uçağın kalkışı ve inişi anında telefonları uçak modunda bile olsa kapatmaları gerekiyor. Havada iken uçak modunda kullanılabilir. İniş ve kalkışta diğer atari, elektronik kitap gibi elektronik cihazların da kapatılması gerekiyor.
Uçaklarda da telefon yüzünden olduğu kanıtlanmış herhangi bir kaza olmamasına rağmen uçak radyosu ve karmaşık elektronik düzeneklere zarar verme ihtimaline karşı belli önlemler alınır. Uçağın kalkış anında elektronik cihazlar tamamen kapatılmalıdır.
İnternet, yalnız uluslararası uçuşlarda ve uçak 10,000 feet (yaklaşık 3,000 metre) yüksekliğe ulaştığında aktif olur.
İlgili 27 soru bulundu
Cihazlar uzaklaşmaya başlayınca akıllı baz istasyonları telefona daha güçlü sinyaller göndermeye çalışıyor ve çekim gücü artırıyor. Bu sırada oluşan sinyal artışı ise uçaktaki cihazları etkiliyor ve elektromanyetik uyumsuzluk yaşanmasına sebep oluyor.
Türk Hava Yolları ortaklığı ile kablosuz internet altyapısı olan uçaklarda Wi-Fi özelliği olan dizüstü bilgisayar, tablet veya akıllı telefon ile internet erişimidir.
Uçakta Whatsapp, İnstagram kullanılır mı? Türk Hava Yolları uçakta kesintisiz internet projesi kapsamında istediğiniz şekilde interneti özgürce kullanabilirsiniz. Uçakta whatsapp kullanımı ya da uçakta instagram kullanımı uçakta internetin kesintisiz olmasıyla mümkün!
Yolculuk sırasında uçak modu olmadan telefon kullanmak, sanılanın aksine uçağın motorlarının durmasına, düşmesine ya da patlamasına neden olmaz. Ancak görüş mesafesinin büyük ölçüde azaldığı sisli bir havada sadece navigasyon sistemini baz alarak giden bir uçak için ciddi bir tehlike oluşturabilir.
Uçağın iniş anında basınç değişikliklerine bağlı olarak kulak zarı içeriye doğru esner ve bu durum da kulaktan başlayarak baş bölgesine yayılan bir ağrıya neden olur. Uçağın kalkış anında kulaktaki hava dışarı çıkarak basınç değişimi eşitlenebiliyorken iniş anında kulağa hava pompalanması gerekmektedir.
Yolcular, uçakta dağıtılan kulaklıkları genellikle geri vermek istemezdi. Eski yıllarda bu kulaklıkların süngerleri değiştirilip tekrar dağıtılırdı. Havayolları kulaklıkların çalınmasını önlemek içi çift girişi tercih ederlerdi. Böylelikle çalışan bir kulaklığı yeniden kullanmak mümkün olmazdı.
Şarj Aleti Uçağa Alınır mı? 160 watt altında bulunan şarj aletleri uçağa alınmaktadır.
Uçaklarınızda WiFi ile internete erişebilir miyim? Uçak içi internet hizmeti sunduğumuz B777-300, B787-9, A350-900, bazı A330-300, bazı A321 ve bazı B737 uçaklarımızda internete erişebilirsiniz.
Airplane Mode adı verilen uçuş modu günümüzde tüm akıllı telefonlarda bulunur. Uçak modu uçak yolculuklarında telefonu kapatmaya gerek kalmadan bağlantıları kesmek için kullanılır. Telefonunuzu uçak moduna aldığınızda telefon şebekesi bağlantısı, wifi, mobil veri, bluetooth gibi özellikler kapanmış olur.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Dış kulak yolunu tamamen kapatan, süngerler, waxlar ve kulaklıklar ile ortam daha da güçleştiriliyor. Bu sebeple kulak içi kulaklıklar, uçaklarda verilen kulak tıkaçları gibi şeyleri kullanmayın. İlla kulaklık kullanmanız gerekiyorsa, başüstüne takılan ve kulağı maskeleyenleri tercih edin.
Elekromanyetik dalgalar ile iletişim sağlayan cep telefonu ve dizüstü bilgisayar gibi cihazlarınızı uçak moduna alarak tüm uçuş boyunca kullanabilirsiniz. Ancak uçak modu olmayan bu tür cihazlarınızın uçuşun iniş ve kalkış fazlarında kapalı olması gerekmektedir.
Boeing 737 ve Airbus A320 ailesi gibi dar gövde uçaklarda 3 veya 4, A380, 747-8, A330 ve 777 gibi geniş gövde uçaklarda ise 10 ila 20 arasında tuvalet bulunuyor.
Avrupa Birliği Komisyonu tarafından alınan son karara göre artık uçaklarda telefonu kapatma ya da uçak moduna alma zorunluluğu sona eriyor.
Dünyada 300'ün üzerinde noktaya uçuşu bulunan şirket, 1 Ekim itibarıyla uçuşlarının çoğunda mobil mesajlaşmayı serbest hale getiriyor. CBS'in This Morning programında konuşan Delta CEO'su Ed Bastian, uçuşlarda mesajlaşma mümkün olsa da, telefonla konuşmaya asla izin verilmeyeceğini belirtti.
THY, internet erişimi bulunan uçaklarla gerçekleştirilen yurt dışı seferlerindeki tüm yolcularına WhatsApp, Messenger, iMessage ve benzeri uygulamalar üzerinden ücretsiz olarak sınırsız mesajlaşma hizmeti sunacak.
Öncelikle belirtmekte fayda var, uçağınızın kalkışı ve inişi süresince elektronik saat, kalp ve işitme cihazları dışında kalan tüm elektronik cihazların kullanımı yasaktır. Öte yandan uçak normal uçuşa geçtikten sonra kullanımına izin verilen elektronik cihazlar da vardır.
American Airlines söz konuus kameraların 82 Boeing 777 ve Airbus A330-200 jetlerindeki 'premium ekonomi' sınıfı koltuklarda bulunduğunu, Singapore Airlines da Airbus A350, Airbus A380, Boeing 777 ve Boeing 787 model uçaklarda kamera olduğunu açıkladı.
Basitçe kulak, beyne “Biz gidiyoruz” derken göz ise “Sabit duruyoruz” sinyali yollar. Bu durum beyinde bir karışıklığa neden olur ve bunun sonucunda baş dönmesi, mide bulantısı, terleme, esneme, titreme, yorgunluk ve kusma gibi durumlar ortaya çıkar.
Uçak içinde kullanımı veya şarj edilmesi yasaktır. Lityum batarya içeren akıllı çantalar kabinde taşınmalıdır. Eğer lityum batarya içeren akıllı çantanın uçak ambarında taşınması gerekiyorsa, batarya çıkartılmalı ve kabinde taşınmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri