Peki, uçuş sırasında yemek üzere el bagajına yiyecek konulur mu? Evet. Katı gıda maddelerini uçakta yemek üzere yanınıza alabilirsiniz. Bisküvi, kek, kurabiye, katı çikolata, cips, kuruyemiş, reçeteli özel diyet yemekler gibi yiyecekleri el bagajında yanınızda getirebilir ve yiyebilirsiniz.
8 kilo bagaj hakkınız var,sıvı ve yarı sıvı olmadıkça istediğiniz kadar kilo sınırınız kadar aburcubur çikolata yanınıza alabilirsiniz.
Türkiye'de 1 Nisan 2012'de yayınlanan kararnameye göre tam katı halde olmayan yiyeceklerin kabin bagajında taşınması yasak. Dolayısıyla salça da tam katı yiyecek sayılmıyor ve maalesef uçağın içine alınmıyor.
Önemli Hatırlatma! El bagajlarında 1 litrelik ağzı kilitli torba içinde her biri en fazla 100 ml'lik kaplarda sıvı, jel ve aerosol taşıyabilirsiniz. 100 ml'den büyük kaplardaki sıvı ve benzeri yiyecek ve içecekleri uçak altı bagaja vermelisiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Golf, beyzbol, kriket vb. sopa ve benzeri maddelerin kabinde ve kabin bagajında taşınması yasaktır. Kamp ocakları gibi yanıcı ve yakıcı maddelerin kabinde ve kabin bagajında taşınması yasaktır. Dikiş seti gibi kesici ve delici maddeler içeren ürünlerin kabinde ve kabin bagajında taşınması yasaktır.
Kapağı hiç açılmamışsa sorun olacağını sanmıyorum. Ama açılmışsa içine herşey saklanabilir. Virüs, plastik patlayıcı vs. O yüzden kontrol edilmesi lazım.
2- Reçel ve bal gibi gıdalar
Reçel ve bal gibi akabilen gıdalara kabin bagajında izin verilmiyor. Bu gıdaları belirtilen standartlara sahip kapalı kutulara yerleştirerek normal bagajınıza yerleştirebilirsiniz.
Katı gıda maddelerini uçakta yemek üzere yanınıza alabilirsiniz. Bisküvi, kek, kurabiye, katı çikolata, cips, kuruyemiş, reçeteli özel diyet yemekler gibi yiyecekleri el bagajında yanınızda getirebilir ve yiyebilirsiniz.
Uçak içerisine kesinlikle yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve herhangi bir şekilde birine zarar verebilecek ürünler alınmaz. Matkap ve benzeri eşyalarınızı kayıtlı bagaj yönetimi ile taşımanız gerekiyor. Ayrıca reçetesiz ve raporsuz ilaçlar ve sıvı yakıtlar da uçak içerisine alınamaz.
Yiyecek olarak değerlendirilen ve el bagajınızda taşıyabileceğiniz ürünler. Ekmek, lavaş, kuruyemiş, kuru meyve, hazır çorba, taze tarhana, kek, börek, poğaça gibi hamur işleri, bisküvi ve diğer kuru gıdalar, makarna ve türevleri, yulaf, kahvaltılık gevrekler, kısır, sarma, konserveler.
Uçakta yiyecek taşınır mı? Kek, gofret, bisküvi gibi atıştırmalıklarınızı yanınıza alabiliyorsunuz. Duty free mağazalarından alınmayan alkol ve diğer sıvılar ise (100 ml'den fazlaysa) yasak.
Hayır etmiyorlar. El bagajına 100 mlden fazla likit, yiyecek, içecek koyarsanız, kontrolde çöpe atarlar.
Erimemesi için hiç bir şey yapamazsın. Formu bozulur sıcakta çikolatanın. Bu durumda erime ihtimali varsa ezilse de olur. Kısacası hiç birşey yapmana gerek yok.
Et, Peynir ve Çikolata
Kabin bagajınıza, bir parça peynir, bir çikolata veya et parçası mı koyuyorsunuz? Bizce yapmayın!.
Kabin bagajı etiketi olan ancak ağırlık ve ebatı uygun olmadığı düşünülen kabin bagajları tekrar kontrol edilir. Etiketi olmayan kabin bagajlarının boyut ve ağırlık kontrolü görevli personel tarafından yapılır. “Kabin Bagajı Etiketi” takılı olmayan bagajlar kontrolü yapılmamış kabul edilir.
Sırt Çantası Kabin Bagajı Sayılır Mı? Kabin bagajı valiz olabileceği gibi sırt çantası da olabilir. Bagajın şekli veya ürün yapısı çoğu durumda önemli değildir. Burada kabin bagajı için temel şartlar ağırlık, ölçü ve içeriktir. 8 kilogramı geçmeyen ve ölçü limitlerine uygun sırt çantaları kabin bagajı sayılır.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Katı ve sıvı yiyecekler zaten bellidir; ancak en çok kafa karıştıran yiyecek türleri yarı sıvı olanlardır. Salça, yoğurt, tereyağı, bal, pekmez, her çeşit sos ve reçel yarı sıvı olarak kabul edilir. Bu yiyecekleri uçak bagajında taşımanızda bir sakınca yoktur.
Türk Hava Yolları'nda ekstra bagaj hakkı hem Business uçuşlar için hem de ekonomi uçuşları için 23 kg'lık bir valiz kabul ediliyor. 1 parça ek bagaj için 80 USD tahsil ediliyor. Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL.
Kabinde taşınabilmesi için sıvı içerikli eşyaların maksimum 100 ml olması şartı mevcuttur. 100 ml ile sınırladığınız şampuan, deodorant ya da herhangi bir kozmetik ürünü kilitli torba içerisinde kabin bagajına koyabilirsiniz.
Uçakta yiyecek taşınır mı? Kek, gofret, bisküvi gibi atıştırmalıklarınızı yanınıza alabiliyorsunuz. Duty free mağazalarından alınmayan alkol ve diğer sıvılar ise (100 ml'den fazlaysa) yasak.
Zeytinyağı, bal ve pekmez taşıma kuralları
Zeytinyağı, bal ve pekmez gibi yiyeceklerin taşınmasıyla ilgili hava yolu şirketlerinin farklı uygulamaları bulunuyor. Uçağa zarar verip tehlike oluşturabilecek sızıntıların önlenmesine dair kurallara göre iyi ambalajlanması şartıyla bu yiyecekler uçağa kabul ediliyor.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor. Birden fazla çakmağınız varsa direk alıp atabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri