Cep telefonlarında bulunan frekans ve emisyon kaynakları, baz istasyonlarından uzaklaştıkça sinyal gücünü artırır. Bu durum da uçakta bulunan bazı cihazlara etki ederek elektromanyetik uyumsuzluk (EMU) durumu yaratabilir.
Sonuç olarak yolculuklarda telefonu uçak moduna almamak uçağın düşmesine sebep olmayabilir ancak kokpitte radyo kesintileri yaşanmasına, pilotun rahatsız edici sesler duymasına ve kule ile sağlıklı iletişim kuramamasına sebep oluyor.
Uçaklarda da telefon yüzünden olduğu kanıtlanmış herhangi bir kaza olmamasına rağmen uçak radyosu ve karmaşık elektronik düzeneklere zarar verme ihtimaline karşı belli önlemler alınır. Uçağın kalkış anında elektronik cihazlar tamamen kapatılmalıdır.
Uluslararası havacılık otoriteleri (FAA , EASA**) tarafından düzenlenen yeni yönergeler ile havayolları artık uçuşun tüm aşamalarında “Cihazların Haberleşmeye Kapalı olması koşuluyla (non- transmitting mode)” yolcuların bu cihazları (TEC*) kullanımına izin verilmektedir.
İnternet servisi hangi uçaklarda aktif? Türk Hava Yolları'nın filosunda yer alan tüm Boeing 777-300ER, Boeing 787, Boeing 737 MAX, Airbus 330-300, Airbus 350 ve Airbus 321 NEO uçaklarında internet servisi aktiftir. 2023 yılı itibariyle 170 uçakta internet hizmeti aktif bulunmaktadır.
İlgili 27 soru bulundu
Tüm uçuş boyunca bedava mesajlaşma
Bu sayede WhatsApp, Messenger, WeChat ve benzer servisler üzerinden metin mesaj gönderip alabilirsiniz.
Tüm uçakta yayın yapılmaktadır. İnternet servisi uçakların sadece belli bir bölümünde mi verilecek? Hayır, uçak içinde her yerden internet servisine erişim olacak.
Yolcular rahatsız olabilir
Uçakta cep telefonu ile konuşmak biraz da yolcuların rahatını bozacağı için tercih edilmeyen bir uygulama. Uçaktaki herkes telefonu ile konuşabilse, kapalı ortamda büyük bir gürültü oluşma ihtimali var.
Uçakta Whatsapp, İnstagram kullanılır mı? Türk Hava Yolları uçakta kesintisiz internet projesi kapsamında istediğiniz şekilde interneti özgürce kullanabilirsiniz. Uçakta whatsapp kullanımı ya da uçakta instagram kullanımı uçakta internetin kesintisiz olmasıyla mümkün!
Airplane Mode adı verilen uçuş modu günümüzde tüm akıllı telefonlarda bulunur. Uçak modu uçak yolculuklarında telefonu kapatmaya gerek kalmadan bağlantıları kesmek için kullanılır. Telefonunuzu uçak moduna aldığınızda telefon şebekesi bağlantısı, wifi, mobil veri, bluetooth gibi özellikler kapanmış olur.
Basitçe kulak, beyne “Biz gidiyoruz” derken göz ise “Sabit duruyoruz” sinyali yollar. Bu durum beyinde bir karışıklığa neden olur ve bunun sonucunda baş dönmesi, mide bulantısı, terleme, esneme, titreme, yorgunluk ve kusma gibi durumlar ortaya çıkar.
gayet mantıklı gerekçeleri olan bir emniyet prosedürüdür bu. şöyle ki; - uçak kazalarının çok büyük bir kısmının kalkış ve iniş evrelerinde gerçekleşmesi nedeniyle olası bir kazada uçak yerde kırım geçirince tahliye sırasında hangi taraftan tahliyenin uygun olduğunu gözlemleme şansı verir güneşliklerin açık olması.
Uçak alçak basınçtan yüksek basınca girerken türbülans oluşur ve bu sarsıntı hissetmenize neden olur. Bu durum aslında arabayla bozuk bir yolda gitmek gibidir.
Bazı havayolları, uçak moduna geçerseniz iPhone'unuzu açık tutmanıza izin verir. Wi-Fi ve Bluetooth®, uçak modunda saptanmış olarak etkisizleştirilir; arama yapamazsınız ama müzik dinleyebilir, oyun oynayabilir, video izleyebilir ve ağ ya da telefon bağlantısı gerektirmeyen diğer uygulamaları kullanabilirsiniz.
Uçak modunda ise telefonunuz baz istasyonuyla iletişim kurmaya çalışmayarak, uçuş emniyetini tehlikeye atacak herhangi bir sorun oluşturmayacaktır. Bu nedenle, uçaklarda telefon kullanımı kısıtlanmıştır ve uçuş sırasında telefonunuzu uçak moduna almanız veya kapatmanız istenmektedir.
Dış kulak yolunu tamamen kapatan, süngerler, waxlar ve kulaklıklar ile ortam daha da güçleştiriliyor. Bu sebeple kulak içi kulaklıklar, uçaklarda verilen kulak tıkaçları gibi şeyleri kullanmayın. İlla kulaklık kullanmanız gerekiyorsa, başüstüne takılan ve kulağı maskeleyenleri tercih edin.
Dış hat uçuşlarımızda (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dahil) ücretsiz olarak sandviç, meyve suyu, çay, kahve ve su ikram edilmektedir. İç hat ve Adana – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uçuşlarımızda ise paketli su ikramı bulunmaktadır.
Tüm yolcularımız ücretli internet paketlerinden faydalanabilmektedir. Paket fiyatlarına tüm vergiler dahildir. Bu paketler yalnızca uçuş esnasında satın alınabilmektedir. Yolcularımız internete bağlanma adımlarını içeren yardım videosuna uçuşları esnasında PLANET uçak içi eğlence platformundan ulaşabilirler.
Uçakta yolcular olsun ya da olmasın kalkış ve inişlerde elektronik cihazların kapatılması gerekir. Cihazların sadece uçuş modunda kullanılmasına izin verilir. Bunun dışında yolcular cep telefonlarını iletişim kurmak için kullanamazlar.
Uçak içinde kullanımı veya şarj edilmesi yasaktır. Lityum batarya içeren akıllı çantalar kabinde taşınmalıdır.
iniş ve kalkış anları dışında izin verilen bir davranıştır, makinenin digital olması buna bir engel değildir.
WiFi Fly'ın saatlik ve 24 saatlik iki paketi bulunuyor. Saatlik olanın ücretinin 9.99 dolar, 24 saatlik olanın ücreti ise 14.99 dolar olarak ücretlendiriliyor.
İnternet servisi hangi uçaklarda aktif? Türk Hava Yolları'nın filosunda yer alan tüm Boeing 777-300ER, Boeing 787, Boeing 737 MAX, Airbus 330-300, Airbus 350 ve Airbus 321 NEO uçaklarında internet servisi aktiftir. 2023 yılı itibariyle 170 uçakta internet hizmeti aktif bulunmaktadır.
Uçaklarınızda WiFi ile internete erişebilir miyim? Uçak içi internet hizmeti sunduğumuz B777-300, B787-9, A350-900, bazı A330-300, bazı A321 ve bazı B737 uçaklarımızda internete erişebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri