ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Başvurular online ortamda E-devlet üzerinden ve Online Ön Başvuru Formu üzerinden alınacak. Bu sebeple ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ni takip edilmesi gerekmektedir.
Ders ücreti karşılığı ücretli öğretmenlik başvurusu birçok ilçenin Milli Eğitim Müdürlüğü'nde başladı. Genellikle Temmuz ile Ağustos ayları arasında yapılan ücretli öğretmenlik başvurusu önce e Devlet üzerinden, onaylamanın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılıyor.
2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Ücretli Öğretmenlik Başvuru İşlemleri 14.08.2023 tarihinden itibaren e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-ucretli-ogretmenlik-basvurusu adresinden yapılacaktır.
Ücretli Öğretmenlik Ön Başvuruları 17 Ağustos 2023 - 28 Ağustos 2023 Tarihleri Arasında Alınacaktır.
Ücretli Öğretmen Olma Şartları Nelerdir? Üniversitelerin dört yıllık lisans, iki yıllık önlisans bölümlerinden mezun olan kişilerin yanı sıra emekli öğretmenler de ücretli öğretmenliğe başvurabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen eksikliği olan kurumlarda ücretli öğretmen adıyla öğretmenler görevlendirir. Bu öğretmenlerin görevleri ve sorumlulukları, alıştıkları kurumlara ve branşlarına göre değişir. Ayrıca, kadrolu öğretmenler KPSS puan üstünlüğüne göre atanırken, ücretli öğretmenlerde böyle bir şart aranmaz.
Görevlendirmelerde Eğitim Fakültesi mezunları her zaman önceliklidir. Yeterli sayıda Eğitim Fakültesi mezunu başvurusu olmaması durumunda ise Pedagojik Formasyon ve Tezsiz Yüksek Lisansı olanlar önceliklidir.
Ücretli Öğretmen maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 52 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Ücretli Öğretmen maaşları 11610 TL'dir. En düşük Ücretli Öğretmen maaşı 11400 TL iken, en yüksek Ücretli Öğretmen maaşı 13850 TL'dir.
Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.
Ücretli öğretmenlik yapabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekir. Bu şartlar arasında Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) zorunluluğu yoktur. Ancak Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi gibi dört yıllık eğitim veren bölümlerden mezun olma şartı vardır.
Ücretli öğretmen olmak için KPSS puanına ya da formasyon belgesine sahip olma zorunluluğu yoktur. Ancak pedagojik formasyonu olan adaylar öncelikli olmaktadır. Görevlendirilen öğretmenlerin, aşağıdaki evrakların asılları ve fotokopilerini görevlendirildikleri Okul Müdürlüğüne elden teslim etmesi gerekiyor.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN EK DERS ÜCRETLERİ NE KADAR, KAÇ TL OLDU? Temmuz ayında yapılan ara zammın ardından 60.12 TL olan ücretli öğretmen saatlik ek ders ücretinde yüzde 25 artış yapıldı. Yüzde 25 artışın ardından ek ders ücreti saatlik 75.15 TL'ye yükselmiş oldu.
Başvurular, E-devlet üzerinden ve onlineön başvuru formu üzerinden alınacak. E-devlet üzerinden başvuru yapmayan adaylar görevlendirilmeyecek. E-devletten başvuru yaparken ilçe, mezun olduğu branş ve görev almak istediği branş bilgisi seçilmelidir.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR? Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları yapılan değerlendirmelerin ardından adaylara SMS olarak bildirilecek. Adayların il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nin internet sitesi üzerinden yapılacak duyuruları takip etmesi gerekecek.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURULARI BAŞLADI
2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Müdürlüğümüze bağlı okullarda görevlendirilmek üzere ücretli öğretmen başvuruları başladı. Başvurular online ortamda alınacak olup Müdürlüğümüze herhangi bir evrak teslim edilmeyecektir.
Ücretli öğretmenlik başvuruları e-Devlet üzerinden yapılır. Bunun için e-Devlet hesabını kullanmalıdır. e-Devlet hesabı üzerinden giriş yaptıktan sonra "Milli Eğitim Bakanlığı / Ücretli Öğretmenlik Başvurusu" seçeneğine giriş yapılır. Sonrasında gelen adımları tek tek takip ederek başvuru işlemini tamamlayabilirler.
Son yıllarda en çok ücretli öğretmene ihtiyaç duyulan branş "Okul Öncesi Öğretmenliği"dir. Ücretli öğretmenlik kadrolarında en çok ihtiyaç duyulan branşlar şu şekildedir: Özel Eğitim Öğretmenliği.
Ücretli ya da sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerin kadroya geçiş süreçleri ve koşulları hakkında yakın zamanda bir açıklama yoktur. Ancak beş yılı dolduran ve formasyon almış olan ücretli öğretmenlerin kadroya geçebilme hakkı olabilir.
KPSS puanı eklenmesi zorunlu değildir.
Bu meslektaşlarımız, ek ders ücreti karşılığı görev yapmaktadır. Okullarımızdaki nöbet görevleri karşılığında da ek ders ücreti ödenmektedir. Dolayısıyla ücretli öğretmenlerimizin de ek ders ücreti mukabili nöbet görevini ifa etmelerinde bir engel olmamalıdır.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI NE ZAMAN YATAR? Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik görevi yapan kişiler maaşlarını her ayın 15'ine gelecek şekilde ödenir.
Öğretmen açığı bulunan okullara atanan ve ders başı ücret alan eğitmenlere ücretli öğretmen denir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanan ücretli öğretmenler, hastalık ya da doğum iznine ayrılmış öğretmenlerin yerine derse girer.
Gün boyunca derslere giren, kadrolu öğretmenlerle aynı işleri yapan ancak maaşları meslektaşlarına asla ulaşamayan ücretli öğretmenler yarıyıl tatilinde 2 haftalık maaşlarını alamayacak.
· Yıllık izin hakları bulunmuyor. · Eski adıyla SSK'lı, yeni adıyla 4/a'lı olarak sigortaları bildiriliyor. Aylık 30 günden az da olsa yapılan bildirimleri emeklilikte dikkate alınıyor. · 30 günlük prim sayısını doldurduktan sonra genel sağlık sigortası kapsamında sağlık yardımlarından yararlanabiliyorlar.
Ataması yapılmamış öğretmenler, ücretli öğretmenlik için kayıtlı oldukları ilçelerin Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuru yapabilir. Emekli öğretmenler ve pedagojik formasyon eğitimi almış lisans mezunlarına da ücretli öğretmenlik yapma hakkı tanınıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri