15. Ücretli derse giren, mazeretli derslere girmeme durumunda mazeretini bildirecektir. 16. Ücretli öğretmen görevlendirildiği tarihten itibaren en az 5 iş günü görevine devam etmek zorundadırlar.
Kadrolu öğretmenler, KPSS puan üstünlüğüne bağlı olarak atanırken, ücretli öğretmenlerde bu durum söz konusu değildir. Ücretli öğretmenler, okula gidememeleri durumunda ücret alamazlar. Kadrolu öğretmenler ise resmi tatillerde ve bayramlarda maaşlarını tam olarak alırlar.
Ücretli öğretmen/usta öğretici önemli mazeretleri dışında izin kullanamaz. İzin kullandığı günlerde ders ücreti kesilir.
Öğretmen güvenlik soruşturması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında sözleşmeli, ücretli veya kadrolu atanacak öğretmenler için zorunludur.
Sözleşmeli personel ise 6.6.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Bakanlar Kurulu Kararının 10. maddesinde Resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli hastalık izni verilebilir.
İlgili 32 soru bulundu
Bu şartları yerine getiren ücretli öğretmen kadroya geçme hakkı kazanır. Ancak Eylül 2022'de yapılan son açıklamalara göre 5 yıllık ücretli öğretmen görevi süresini tamamlamış olan ve formasyon sertifikasını almış olan ücretli öğretmenlerin kadroya alınabileceği belirtilmiştir.
Ders saati sayısı ile maaş alan ücretli öğretmenler rapor alma hakkına sahiptirler. Bağlı olarak çalıştıkları okulun müdürlüğüne durumu belirtirler. Müdürlüğün verdiği onaya göre raporları işleme alınır. Ancak rapor aldıkları zaman, aldıkları raporun gün sayısı kadar ders saati ücreti aylık ödemelerinden kesilir.
Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezine yurt içinden 444 0 632, yurt dışından da +90 444 0 632 hat üzerinden ulaşabilirsiniz.
Okul müdürü ücretli öğretmenin görevine son verebilir mi? Ücretli olarak görev yapan bir öğretmen aldığı görevleri ve sorumlulukları yerine getirilmezse okul idaresi tarafından işine son verilebilir.
Adı üstünde ücretli öğretmen yani girdiği ders karşılığında ücretlendirilen öğretmen. İstediği zaman çalıştığı okula dilekçesini verir ve ayrılır. Kimse de dur gidemezsin diyemez. Çünkü ücretli öğretmenlerle herhangi bir sözleşme yapılmaz.
ÖZLÜK HAKLARI
Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 9 uncu maddesinin beşinci fıkrasına göre sözleşmeli öğretmenin evlenmesi halinde yedi gün izin kullanabilir.
6- Ücretli öğretmenlere öğretmen kimlik kartı verilmiyor. 20 yıl çalışan bir ücretli öğretmenin öğretmen kimlik kartı yok dolayısıyla kadrolu hocanın yararlandığı hiçbir haktan yararlanamıyor.
Sözleşmeli personel ise 6.6.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Bakanlar Kurulu Kararının 10. maddesinde Resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli hastalık izni verilebilir.
Ücretli öğretmenler, kadrolu öğretmenler gibi sabit bir maaş veya diğer sosyal haklara sahip değiller. Ücretleri asgari ücrete dahi yaklaşmıyor, SGK primleri tam ödenmiyor ve tatil dönemlerinde ücret alamıyorlar.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü istediği takdirde görevlendirilen ücretli öğretmenin yerini değiştirebilir veya başka bir okula ders saatini tamamlamak için görevlendirebilir.
Özlük hakları ve sosyal güvenlik hükümleri açısından ücretli öğretmenlerin durumunu maddeler halinde özetlersek; · İş güvenceleri yok. Okul yönetimi istediği zaman görevine son verebiliyor. · İşe son verilme halinde kıdem, ihbar ve diğer tazminatları alamıyorlar.
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun; "İstihdam Şekilleri" başlıklı 4. maddesinde ücretli öğretmenlik istihdam şekli olarak düzenlenmemiştir. Dolayısıyla ücretli öğretmenler 6578 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi bir personel değildir.
Nöbet görevi de bir ders görevi olmadığından ücretli öğretmenlere nöbete bağlı ek ders ücreti ödenemez. Bu nedenle de ücretli öğretmenlere nöbet görevi verilemez. Bu bağlamda okullarda kurulması gereken kurul satın alma, teslim alma, muayene kabul vb. çeşitli komisyonlarda da görev verilemez.
Zümre toplantılarına ücretli öğretmenler katılabilir mi? Katilabilir.
Matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi fen dersleri ücretli öğretmenlik yapan öğretmenler arasında yoğun olarak tercih edilir. Bu derslerde öğrencilerin başarı göstermeleri, üniversite sınavlarına hazırlanmaları için ekstra derslere ihtiyaç duyulması nedeniyle bu branşlarda öğretmenlerin talebi yüksektir.
e) Dini bayramlarda herhangi bir ücret ödemesi yapılmayacaktır.
Normal Ücretli Öğretmen görevlendirmelerinde; 0-Tüm Sigorta Kolları (Zorunlu) Emekli Ücretli Öğretmen görevlendirmelerinde; 8-Sosyal Güvenlik Destek Primi seçilecek. Özürlülük Kodu: Engelli Raporu olanlarda «Evet», yoksa «Hayır» seçilecek.
Ücretli öğretmen ve Stajyer öğrencilere promosyon ödemesi yapılmayacak olup, harcamada bütünlüğü sağlamak amacıyla ödemesi anlaşmaya varılan banka üzerinden yapılacaktır. Stajyer öğrenci, ve ücretli öğretmen hesaplarında da diğer personel de olduğu gibi her hangi bir masraf ve hesap işletim ücreti alınmayacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı Norm Kadro Yönetmeliği. D. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu. 1-Ücretli Öğretmenlik görevlendirmeleri dönemlik yapılmakta olup 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1.Dönem başvuruları e-devlette yaşanan sıkıntıdan dolayı kurumumuz tarafından elden teslim alınacaktır.
Ayrıca bir diğer konu ise işsiz kalma korkusu ile işe gitmediğinde yerine başkası görevlendirilecek diye hasta olsa dahi çalışmaya devam etmek zorunda kalıyorlar. 4-) Ücretli öğretmen işsizlik maaşı alamaz! Sigorta primleri brüt ücretten kesilerek yatırılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri