ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Başvurular online ortamda E-devlet üzerinden ve Online Ön Başvuru Formu üzerinden alınacak. Bu sebeple ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ni takip edilmesi gerekmektedir.
Adaylardan müracaatları olumlu değerlendirilenler, eylül ayı itibariyle görevlerine başlayabilecekler. Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları adaylara SMS olarak bildirilecek.
İşte detaylar... SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU EYLÜL 2023? Başkan Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
Ücretli Öğretmen olmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden doğrulama yaptıktan sonra mezuniyet bilgilerini seçerek il, ilçe ve branş tercihi yapacaklardır.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN? Ücretli öğretmenlik başvuruları temmuz ve ağustos aylarında alınıyor. Komisyon tarafından yapılan görevlendirmeler sonucunda, ilgili evraklar görevlendirilen Okul Müdürlüğüne elden teslim edilecek.
İlgili 18 soru bulundu
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURULARI BAŞLADI
2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Müdürlüğümüze bağlı okullarda görevlendirilmek üzere ücretli öğretmen başvuruları başladı. Başvurular online ortamda alınacak olup Müdürlüğümüze herhangi bir evrak teslim edilmeyecektir.
Ücretli öğretmenlik başvurusu Temmuz ve Ağustos aylarında alınıyor.
Görevlendirmelerde Eğitim Fakültesi mezunları her zaman önceliklidir. Yeterli sayıda Eğitim Fakültesi mezunu başvurusu olmaması durumunda ise Pedagojik Formasyon ve Tezsiz Yüksek Lisansı olanlar önceliklidir.
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen eksikliği olan kurumlarda ücretli öğretmen adıyla öğretmenler görevlendirir. Bu öğretmenlerin görevleri ve sorumlulukları, alıştıkları kurumlara ve branşlarına göre değişir. Ayrıca, kadrolu öğretmenler KPSS puan üstünlüğüne göre atanırken, ücretli öğretmenlerde böyle bir şart aranmaz.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR? Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları yapılan değerlendirmelerin ardından adaylara SMS olarak bildirilecek. Adayların il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nin internet sitesi üzerinden yapılacak duyuruları takip etmesi gerekecek.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
Görev saat süreleri 30 saat ile sınırlıdır ancak bu rakam 40 saate kadar çıkabilir.
Ücretli öğretmen olmak için Milli Eğitim Müdürlükleri'ne başvuru yapılıyor. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de başvuru yapmak mümkün. Ücretli öğretmenlik yapmak isteyenler farklı ilçeler için birden fazla başvuru yapabiliyor. Ücretli öğretmenlik için Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girme zorunluluğu bulunmuyor.
Bugün ise okullara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda, öğretmen sayısının yetersiz olması halinde ücretli öğretmenlere, haftada 40 saate kadar ders verebileceği belirtildi.
'Ücretli öğretmenlere kadro verilecek' iddiasını MEB'den üst düzey bir isme sordum. Kesin dille reddedildi. Ortalıkta dolaşan iddiaların asılsız olduğunu, bakanlıkta böyle bir çalışmanın bulunmadığını ifade etti.
Son yıllarda en çok ücretli öğretmene ihtiyaç duyulan branş "Okul Öncesi Öğretmenliği"dir.
Yeni yayınlanan mevzuata göre, ücretli öğretmenler sadece öğretmen sayısı yetersiz olan okullarda görev yapabilir. Bunun dışında herhangi bir branş sınırlaması yoktur. Ücretli öğretmenler sayısal, sözel, güzel sanatlar ve yabancı dil derslerine girebilir.
Ücretli öğretmenlik başvuruları e-Devlet üzerinden yapılır. Bunun için e-Devlet hesabını kullanmalıdır. e-Devlet hesabı üzerinden giriş yaptıktan sonra "Milli Eğitim Bakanlığı / Ücretli Öğretmenlik Başvurusu" seçeneğine giriş yapılır. Sonrasında gelen adımları tek tek takip ederek başvuru işlemini tamamlayabilirler.
Bilindiği üzere sözleşmeli öğretmenlikte 40 yaşını doldurmamış olma şartı MEB tarafından artık aranmamaktadır. Ancak, verilen bu karar MEB tarafından getirilebilecek bir yaş şartının hukuka uygun olarak değerlendirilebileceğini göstermektedir.
Fen Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Mesleki Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Dil ve Tarih ve Coğrafya Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerinden mezun olan kişilerin başvuruları kabul edilmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene ücretli öğretmen kadrosu için alımlar yapılıyor. Son olarak 2022-2023 yılında 2. dönem ücretli öğretmenlik başvuruları 23 Ocak ile 5 Mart tarihleri arasında alınmıştı.
Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı
Başvurular 21.08.2022-31.08.2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup bu tarihler dışında yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
Eğitim & Kariyer konusunda 5,8b cevap paylaştı. Merhaba, ben şu an pedagojik formasyon eğitimi alıyorum. Bir arkadaşım geçen hafta işe başladı ücretli öğretmen olarak. KPSS'siz ve formasyonsuz girdi yani herhangi bir puan gerekmiyor, merak etmeyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri