Yapılan başvurular anında il, ilçe milli eğitim müdürlüklerine açılan ekranlara düşecek ve inha ya da onay işlemleri ile ücretli öğretmen adayları kurumlara görevlendirilecektir. Kişiler kurumlara görevlendirildikleri anda sonuçlar yine e-devlet üzerinden görüntülenecektir.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR? Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları yapılan değerlendirmelerin ardından adaylara SMS olarak bildirilecek. Adayların il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nin internet sitesi üzerinden yapılacak duyuruları takip etmesi gerekecek.
E-devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvurusu yaparken dönem bilgisi bulunamadı hatası alınması, sistemsel bir sorundan kaynaklanmaktadır. Bu sorunun çözümü için adayların e-devlet üzerinden tekrar denemeleri veya ilgili milli eğitim müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
Görevlendirmelerde Eğitim Fakültesi mezunları her zaman önceliklidir. Yeterli sayıda Eğitim Fakültesi mezunu başvurusu olmaması durumunda ise Pedagojik Formasyon ve Tezsiz Yüksek Lisansı olanlar önceliklidir.
Başvuru formu onaylandıktan sonra, adayların [MEB Personel Genel Müdürlüğü]nün resmi internet sitesinde yayınlanan [Ücretli Öğretmenlik Başvuru Kılavuzu]na göre istenen belgeleri hazırlayarak ilgili okul müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor.
İlgili 31 soru bulundu
2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Müdürlüğümüze bağlı okullarda görevlendirilmek üzere ücretli öğretmen başvuruları 19.07.2022 tarihinde başlayacaktır. Başvurular online ortamda alınacak olup Müdürlüğümüze herhangi bir evrak teslim edilmeyecektir.
Yapılan başvurular anında il, ilçe milli eğitim müdürlüklerine açılan ekranlara düşecek ve inha ya da onay işlemleri ile ücretli öğretmen adayları kurumlara görevlendirilecektir. Kişiler kurumlara görevlendirildikleri anda sonuçlar yine e-devlet üzerinden görüntülenecektir.
Son yıllarda en çok ücretli öğretmene ihtiyaç duyulan branş "Okul Öncesi Öğretmenliği"dir.
Atanan öğretmenler en az 3 yıl boyunca sözleşmeli çalışmalıdırlar. 3 yıl sonunda kadroya geçiş yaparak 1 yıl da kadrolu olarak atandığı kurumda çalışmalıdır. Ancak 3 yılın dolmasıyla öğretmen evli olduğu halde aile birliği mazeretini kullanarak son 1 yılını eşinin yanında çalışarak doldurabilir.
Adaylar sonuçlarını, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden il ve ilçe müdürlükleri sayfasından da öğrenebilecek.
Ücretli Öğretmen olmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden doğrulama yaptıktan sonra mezuniyet bilgilerini seçerek il, ilçe ve branş tercihi yapacaklardır.
çalıştığı okula yeni atama yada eş durumu gibi özür durumundan biri gelmediyse çalışabilir.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
Ücretli öğretmenlik görevi için başvuru yapma gerekliliği vardır. Bu başvurunun artık e-Devlet üzerinden yapabilmesi mümkündür. Dört yıllık lisans mezunları ya da iki yıllık önlisanstan mezun olup ve formasyon sahibi olan herkes başvuru yapabilir. Bunun dışında bazı şartları da yerine getirmekle yükümlüdürler.
Ücretli olarak görev yapan bir öğretmen aldığı görevleri ve sorumlulukları yerine getirilmezse okul idaresi tarafından işine son verilebilir.
'Ücretli öğretmenlere kadro verilecek' iddiasını MEB'den üst düzey bir isme sordum. Kesin dille reddedildi. Ortalıkta dolaşan iddiaların asılsız olduğunu, bakanlıkta böyle bir çalışmanın bulunmadığını ifade etti.
14- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmen (ücretli öğretmen) azami kaç saat ücret alabilir? ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu kapsamda haftada en fazla 30 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
“Yani sözleşmeli öğretmenlerin kadro alabilmeleri için bulundukları okulu hiç değiştirmeden 6 yıl görev yapmaları gerekir. Ücretli öğretmenler de ise kadroya geçiş diye bir şey yoktur. Bu öğretmenler okullarımızın ihtiyaçlarına göre görevlendirilir. İhtiyaç ortadan kalktığında okuldaki görevi de sona ermiş olur.”
Ücretli olarak resmî görev yapan bir öğretmen bir hafta içinde 30 saate kadar derse girebilir. 2022 yılında yapılan son zamların ardından 30 saat ders veren bir ücretli öğretmen, yeni kararla birlikte ayda 5.740 Türk Lirası ücret alır. Görev saat süreleri 30 saat ile sınırlıdır ancak bu rakam 40 saate kadar çıkabilir.
Türk Eğitim-Sen ücretli öğretmenler sayıları ile ilgili araştırma yayımladı. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında ücretli öğretmen sayılarını araştıran Türk Eğitim-Sen, 81 il valiliğinden illerindeki ücretli öğretmen sayılarını talep etti. Tespit edilen verilere göre, 78 ilde ücretli öğretmen sayısı 76 bin 485 oldu.
Ataması yapılmamış öğretmenler, ücretli öğretmenlik için kayıtlı oldukları ilçelerin Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuru yapabilir. Emekli öğretmenler ve pedagojik formasyon eğitimi almış lisans mezunlarına da ücretli öğretmenlik yapma hakkı tanınıyor.
Resmi verilere göre Türkiye'de 460 bin atanamayan öğretmen varken, STK'ların verilerine göre ise bu sayı 700 bin civarında. MEB'in her yıl yaptığı öğretmen atamaları açığı kapatmaktan uzak kalırken, her yıl atananlar hariç en az 25 bin öğretmen ise işsiz kalarak atanmayı bekliyor.
Eğitim öğretim kurumlarında görev yapmayı bekleyen binlerce öğretmen adayı, her yıl olduğu gibi bu sene de başvurularını Milli Eğitim Müdürlüklerine ya da e-Devlet üzerinden gerçekleştirecekler. Müracaatları olumlu değerlendirilenler, eylül ayı itibariyle görevlerine başlayabilecekler.
Ücretli öğretmenlik başvuruları e-Devlet üzerinden yapılır. Bunun için e-Devlet hesabını kullanmalıdır. e-Devlet hesabı üzerinden giriş yaptıktan sonra "Milli Eğitim Bakanlığı / Ücretli Öğretmenlik Başvurusu" seçeneğine giriş yapılır. Sonrasında gelen adımları tek tek takip ederek başvuru işlemini tamamlayabilirler.
Adı üstünde ücretli öğretmen yani girdiği ders karşılığında ücretlendirilen öğretmen. İstediği zaman çalıştığı okula dilekçesini verir ve ayrılır. Kimse de dur gidemezsin diyemez. Çünkü ücretli öğretmenlerle herhangi bir sözleşme yapılmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri