10) Sevk ve rapor aldıklarında ek dersleri direkt olarak kesilmektedir. Onlar için ek ders demek normal maaş demektir. Dolayısıyla maaşı hemen kesilmektedir. 11) Ücretli öğretmenin mazeret izni hakları da yoktur.
Sözleşmeli personel ise 6.6.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Bakanlar Kurulu Kararının 10. maddesinde Resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli hastalık izni verilebilir.
Ücretli olarak resmî görev yapan bir öğretmen bir hafta içinde 30 saate kadar derse girebilir. 2022 yılında yapılan son zamların ardından 30 saat ders veren bir ücretli öğretmen, yeni kararla birlikte ayda 5.740 Türk Lirası ücret alır. Görev saat süreleri 30 saat ile sınırlıdır ancak bu rakam 40 saate kadar çıkabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı resmi yazıda idari izinde olan öğretmen ve idareciye Ek Ders ödenmesinin mümkün olmadığını, ödenmiş ise geri istenmesi gerektiğini ifade etti.
Ücretli öğretmenler en fazla 3 günlük bir rapor alabilirler. Ayrıca ek ders ücretlerinden aldıkları rapor gün sayısı düşülerek ödeme yapılır.
İlgili 31 soru bulundu
Sigorta primleri ise aylık toplam ders saat sayısına göre ödeniyor. Buna göre ayda en fazla 16-17 gün sigortalı olabiliyorlar. Yani normal öğretmene göre yarım ücret ve yarım sigorta ile çalışmış oluyorlar.
Diğer 4/a(eski deyimle SSK) statüsündeki sigortalılar gibi ücretli öğretmenlerin de sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için evvela 30 genel sağlık sigortası gün sayısı olması gerekmektedir. Bu gün sayısı sağlık tesisine başvuru tarihinden önceki bir yıl içindeki toplam gün sayısı olarak dikkate alınacaktır.
Asgari ücretin altında ücret alan ücretli öğretmenler yaz tatilinde ise herhangi bir ücret alamıyor.
Ücretli öğretmenlere verilen para sadece yarıyıl tatillerinde değil resmi izin günlerinde ya da kar tatillerinde de düşüyor. Çünkü öğretmenler sadece girdikleri ders saatine göre maaş alabiliyor.
'Ücretli öğretmenlere kadro verilecek' iddiasını MEB'den üst düzey bir isme sordum. Kesin dille reddedildi. Ortalıkta dolaşan iddiaların asılsız olduğunu, bakanlıkta böyle bir çalışmanın bulunmadığını ifade etti.
Başkan Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu. KADROLU ÖĞRETMEN EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU EYLÜL 2023? Kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti.
Dolayısıyla bu kapsamda görev yapanların ek ders ücretleri haftalık değil, aylık olarak belirlenmek durumundadır.
Son yıllarda en çok ücretli öğretmene ihtiyaç duyulan branş "Okul Öncesi Öğretmenliği"dir.
Ücretli olarak görev yapan bir öğretmen aldığı görevleri ve sorumlulukları yerine getirilmezse okul idaresi tarafından işine son verilebilir.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
1 gün gelmediği takdirde 4 saat ek dersi kesilir.
14- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmen (ücretli öğretmen) azami kaç saat ücret alabilir? ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu kapsamda haftada en fazla 30 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
Adı üstünde ücretli öğretmen yani girdiği ders karşılığında ücretlendirilen öğretmen. İstediği zaman çalıştığı okula dilekçesini verir ve ayrılır. Kimse de dur gidemezsin diyemez. Çünkü ücretli öğretmenlerle herhangi bir sözleşme yapılmaz.
İşte merak edilenler... 💼ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI NE ZAMAN YATAR? Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ve memur olarak öğretmenlik görevi yapan kişiler maaşlarını her ayın 15'ine gelecek şekilde alırlar.
çalıştığı okula yeni atama yada eş durumu gibi özür durumundan biri gelmediyse çalışabilir.
Ücreti Ne Kadar? Öğretmenevlerinde konaklama ücretlidir. Öğretmenler, eğitim çalışanları ve kamu çalışanları ile emekli eğitim çalışanları indirimli tarife üzerinden ödeme yaparlar.
Dolayısıyla ücretli öğretmenlik yapan bir kişi işsizlik maaşı şartlarını sağlasa bile bu ödenekten faydalanamamaktadır.
Nöbet görevi de bir ders görevi olmadığından ücretli öğretmenlere nöbete bağlı ek ders ücreti ödenemez. Bu nedenle de ücretli öğretmenlere nöbet görevi verilemez.
İşçi statüsünde değerlendirilmektedir. Kadrolu öğretmen ek dersi ile karıştırılmamalıdır. (Örnek: 1 Kasım-30 Kasım). Ücretli öğretmenlerimize ait ek ders çizelgelerinin onaylı olarak en geç ay çıktıktan sonra sonraki ayın ilk iş günü mesai bitimine kadar elden teslim edilmesi gerekmektedir.
Ancak Eylül 2022'de yapılan son açıklamalara göre 5 yıllık ücretli öğretmen görevi süresini tamamlamış olan ve formasyon sertifikasını almış olan ücretli öğretmenlerin kadroya alınabileceği belirtilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri