kadrosuz tüm usta öğreticiler kadroya geçecek. açıklamasında bulundu.
2- Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticilerimize en son 32 yıl önce kadro verilmiştir. Cumhuriyetimizin lOO'üncü yılı olan 2023 yılında, usta öğreticilerimiz için de kadro verilebilir mi? 3- Geçici ve taşeron işçiler için tam kadro ne zaman verilecektir?
2- Kadrolu Usta Öğretici Maaşı Temmuz 2023
Kadrolu bir usta öğretici haftalık 40 saat çalışmış ve aylık 160 saati doldurduysa ortalama 13.000 TL gelir elde eder.
Ücretli Öğretmen
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu‟nun 89. maddesine göre çalıĢırlar7. Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ĠliĢkin Karar madde 98 „a göre ders ücreti karĢılığında görevlendirilirler.
Milli Eğitim Bakanlığı usta öğreticileri memur veya sözleşmeli olarak kabul etmemekte; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da işçi saymamaktadır. Oysa usta öğreticilerin büyük bir kısmı makine başında veya el emekleri ile çalışmaktadırlar.
İlgili 35 soru bulundu
Gönderilen kararlarda isimlerin gizlenmemesi ise dikkat çekti. MEB'e bağlı halk eğitim merkezlerinde görev yapan usta öğreticiler, kadrolu değil. Ders karşılığı görev alan öğreticilerin bu nedenle özlük hakları bulunmuyor.
kadrosuz tüm usta öğreticiler kadroya geçecek. açıklamasında bulundu.
Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
Ücretli olarak görev yapan bir öğretmen aldığı görevleri ve sorumlulukları yerine getirilmezse okul idaresi tarafından işine son verilebilir.
Usta öğretici, Kanunun 15 inci maddesinde sendikaya üye olamayacağı öngörülen kamu görevlilerinden birisi değildir.
Öğretmenler ile kadrolu usta öğreticiler aynı görevi yapıyorlar ; 1-Kadrolu usta öğretici de Öğretmenler gibi açmış olduğu kursta derse giriyor. 2-Kadrolu usta öğretici de Öğretmenler gibi kurs ders defteri tutuyor. 3-Kadrolu usta öğretici de Öğretmenler gibi yıllık plan hazırlıyor.
Madde 9 - Uzman ve usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla 8 saattir. Kurum Müdürü, Cumartesi, Pazar günleri de dahil olmak üzere, uzman ve usta öğreticilere günün 8.00-23.00 saatleri arasında görev verebilir.
Talep olmaması hâlinde üçüncü ve dördüncü fıkra hükümlerine göre görevlendirme yapılır. (12) Ücretli usta öğreticiler, bir mali yıl içerisinde 11 aydan fazla görevlendirilemez.
Görevlendirilen ücretli öğretmen/usta öğretici hizmet zamanı süresince 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 89. maddesine tabi olarak birim saat ücreti ile çalışır. Saat ücretinde çalışılan mali yıl için tespit edilen gündüz-gece tutarları esas alınır. Kendisine başka bir ödeme yapılmaz.
Geçici personel olan görevlendirilecek usta öğreticilerle yapılacak sözleşme süresi, en fazla 12 ay kadar olabilmektedir. Çalışma süreleri günlük 8 saat, haftalık 40 saatle sınırlıdır. Bazı durumlarda veya programların gerekli olduğunda hafta sonu Cumartesi ve/veya Pazar günleri de çalıştırılmaktadırlar.
Geçici personel olarak görevlendirilen usta öğreticiler ile yapılacak sözleşmenin süresi, bir mali yıl içinde kalmak şartı ile, en fazla 12 ay kadardır. Bu süre, sözleşmenin yenilenmesi ile kurum müdürlüğünce uzatılabilir.
'Ücretli öğretmenlere kadro verilecek' iddiasını MEB'den üst düzey bir isme sordum. Kesin dille reddedildi. Ortalıkta dolaşan iddiaların asılsız olduğunu, bakanlıkta böyle bir çalışmanın bulunmadığını ifade etti.
Ücreti Ne Kadar? Öğretmenevlerinde konaklama ücretlidir. Öğretmenler, eğitim çalışanları ve kamu çalışanları ile emekli eğitim çalışanları indirimli tarife üzerinden ödeme yaparlar.
Son yıllarda en çok ücretli öğretmene ihtiyaç duyulan branş "Okul Öncesi Öğretmenliği"dir.
Ücretli Öğretmenler, HEM bünyesinde kurs açabilir mi? Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde “her ne adla olursa olsun” ders verilmeyeceği için kurs da açılamamaktadır.
Kurs açılması planlanan mekan için Müdürlüğümüze dilekçe ile başvuru yapılması ve onay anılması zorunludur. Kurs açılabilme şartlarından birisi de Oryantasyon Semineri katılmış ve başarılı olarak belgesini almış olmaktır.
- 3308 Mesleki Eğitim Kanununa göre düzenlenen Ustalık Belgesi, - Mesleki Yeterlilik Kurumu 4. Seviye Belgesi, - Yaygın Eğitim 4.Seviye Seviye Kurs Bitirme Belgesi sayılmaktadır.
İşçi statüsünde değerlendirilmektedir. Kadrolu öğretmen ek dersi ile karıştırılmamalıdır.
6111 Sayılı Torba Kanun ile yeni borçlanma hakları da geldi. Bunlardan en önemlileri, usta öğreticilere geriye doğru borçlanma hakkı. Bu borçlanmanın esasları ise farklı düzenlenmiştir. Eğer usta öğretici günü yetiyorsa borçlanıp hemen emekli olur.
Ücretli öğretmenler haftada 30 saate kadar görev yapabiliyorlar. Bu çalışanların aynı zamanda primleri de yatırıldığı için süreler emeklilik hesabında kullanılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri