Akne karşıtı ve kişinin cilt tipine uygun kremler kullanılmalıdır. Sivilce izlerinin kaybolması için güneş koruyucu krem kullanılmalıdır. Tüketilen besinlerin tuzlu, baharatlı ve yağlı olmamasına dikkat edilmelidir.
Yüzeyel kullanılan salisilik asit, retinoik asit, azelaik asit, sülfürlü karışımlar, antibiyotikli kremler ve ağızdan alınan antibiyotiklere dirençli kistik iz bırakan sivilceleri olan seçilmiş hastalarda, hasta onayıyla yüksek doz A vitamini uygulaması en son seçenektir.
Sivilce İzi Tedavisinde Doğru Bilinen Yanlışlar
Sivilce izleri kesin olarak ortadan kaldırılabilir. Sivilce izleri genellikle zamanla kaybolur, ancak kesin olarak ortadan kaldırılamaz. Ancak, sivilce izlerinin görünümünü azaltmak için birçok tedavi seçeneği vardır. Sivilce izleri yalnızca gençlerde ortaya çıkar.
İlgili 30 soru bulundu
1 yıl geçtikten sonra hala kaybolmamış renk değişikliği veya cilt hasarı varsa bunlar kalıcı sivilce izi olarak kabul edilir.
Akne genellikle kronik bir durum olsa da, sadece ergenlik döneminde sürse de ömür boyu geçmeyen sivilce izleri bırakabilir.
Retinoid içeren jel ya da kremler, sivilce kızarıklığının azaltılmasında etkili rol oynar. Yüz ya da burun sivilce kızarıklığı yaşanan bölgeye günde iki üç kez uygulanarak gözeneklerin açılması sağlanabilir. Topikal merhemler aynı zamanda sivilce iyileşme sürecini de kısaltabilir.
Sivilce İzlerine İyi Gelen Ürünler
diye soranlara Effaclar Peeling Serum'u öneriyoruz. İçerisinde 3 asit kompleksi ve yatıştırıcı Niacinamide bulunan bu sivilce lekeleri için serumu, peeling etkisi yaratarak tıkanmış gözenekleri temizliyor.
Su ile elma sirkesinden bir karışım hazırlayın. Bir pamuk yardımı ile bu suyu cildinize masaj yaparak sürün. 10 dakika kadar yüzünüzde kalmalı. Haftada 2 defa uygulama sonucunda sivilce izi ve siyah nokta gibi sorunları yok edebilirsiniz.
Glikolik asit, ölü cilt hücrelerinin üst katmanlarının yenilenmesi, güneş kaynaklı lekeleri geçirme, sivilce izlerinden kurtulma ve cilt yaşlanmasını önleme ve yenilemeye yardımcıdır.
Cilde yapılan yanlış müdahaleler ciltte hasara yol açar ve cilt üzerinde iz bırakır. Sivilceyi elle sıkma, yüzü aşırı yıkama, yüze fiziksel peeling uygulama, güneşe maruz bırakma vs. sivilcelerin iz bırakmasına neden olan faktörler arasında yer alır.
Özellikle de derin sivilce izlerinden bazı lazer ya da kimyasal peeling yöntemleri ile rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Akne izleri, gözeneklerde aşırı çukurlaşma, genişleme ve çöküntü şeklinde olabiliyor. Yüzünde seviye ve renk farklılıkları bulunan kişilerde, lazerle sivilce tedavisi her zaman daha etkili olabilir.
İzotretinoin Tedavisi: İzotretinoin (Roaccutane®, Zoretanin®, Aknetrent®) tedavisi piyasada bilinen tüm akne formlarına etkili olan tek tedavidir. Tedaviden sonra pek çok hastada kesin çözüm sağlamakta, daha sonra lezyonların tekrarlamasını azaltmaktadır.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Sivilce lekeleriniz için C vitamini içeren bir ürün kullanırken etkisini maksimum düzeye çıkarmak için, antioksidan ve nemlendirici özelliği ile tanınan E vitamininden faydalanabilirsiniz. C ve E vitamini bakım ritüelinde tamamlayıcı bir birliktelik oluşturarak leke tedavisinde en etkili sonucu verirler.
C vitamini kullanımının, kolajen sentezini artırarak ve melanin üretimini inhibe ederek akne izlerini tedavi ettiği gösterilmiştir.
La Roche Posay Effaclar Duo ürünü ile istenmeyen akne ve sivilcelerden kısa süre içerisinde kurtulmanızı sağlamaktadır. Düzenli kullanımlarda cildinizdeki olumlu etkisini kolaylıkla görebileceğiniz bu ürünlerin etkinliği, yapılan araştırmalar sonucu kanıtlanmış olup kullanıma sunulmuştur.
Yüz lekeleri için doğal maske tarifleri arasında karbonat ve yoğurt mucizesi yer almaktadır. Bu doğal maske için gereken malzemeler yoğurt ve karbonattır. 1 çay kaşığı kadar karbonat ve 1 çorba kaşığı yoğurdu karıştırmalısınız. Sonrasında yüzünüzdeki lekeli bölgelere uygulayıp 15 dakika kadar beklemelisiniz.
Cildin üst tabakasının soyulması olarak tanımlanabilir. Sivilce izlerinin tedavisinde en basit yöntem, kimyasal peeling uygulamaktır. Kimyasal peeling, cildin üst yüzeyini soymada etkili olduğu için derinin daha alt seviyelerinde oluşan sivilce izlerinin tamamen yok edilmesi için mükemmel bir etki yaratmayabilir.
Vücutta çıkan sivilceler birçok durumun habercisi olabilir. Özellikle genetik unsurlar, adet dönemi hormonların değişimi, stres, anksiyete, düzensiz beslenme, güneşin zararlı etkileri, çevresel etkiler ya da ilaç kullanımı gibi pek çok unsur nedeniyle sivilce oluşabilir.
Ergenlik sivilceleri 4-6 yıl devam eder. Bazen 40'lı yaşlara kadar sürebilir. Tedaviye başlayan kişilerin bunun uzun süreceği konusunda bilgilendirilmeleri gerekir. Hafif aknelerde cildin aşırı yağını temizleyici ve bakteri üremesini engelleyici ürün kullanılması çoğu kez yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri