En yakın Orman İşletme Müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz. Bulunduğunuz yerde ücretsiz verilen fidanlar Orman İşletme Müdürlüklerince verilmektedir. Ücretsiz fidan için hakkında daha fazla bilgi için OGM'nin sayfasına (ogm.gov.tr) bakabilirsiniz.
Fidan almak isteyen çiftçilerimiz Ağustos ve Eylül aylarında Müdürlüğümüze talep oluşturması gerekmektedir. Bu talepleri [email protected] adresine Ad, soyad, çeşit, adet ve iletişim numarası yazılarak mail yoluyla ya da Müdürlüğümüzü telefon ile arayarak talebinizi oluşturabilirsiniz.
1 Fidan bedeli 50 TL'dir. Yeşilin kaynağı ağaçlar ve yer yüzündeki yaşamın en önemli kaynağı ormanlar ülkelerin ciğerleri, önemli zenginliklerindendir.
Genellikle, yeni dikilen fidanlar her iki günde bir sulanmalıdır.
İlgili 21 soru bulundu
Sonuç olarak, fındık ağaçları, vişne ağaçları, kayısı ağaçları ve erik ağaçları, en hızlı meyve veren ağaç türleri arasındadır. Bu ağaçlar, bahçenizde lezzetli meyveler almanızı sağlayacak ve çabuk büyüme hızları sayesinde kısa sürede gölge sağlayacaklar.
- Seçilecek fidanın sertifikalı olup olmadığına dikkat edilmeli, bu yüzden mutlaka üzerinde etiket olan fidanlar tercih edilmelidir. - Kökleri açıkta kalmış, kazık kökleri yaralanmış, fidanlar alınmamalıdır. - Saçak köklerin iyi gelişmiş olmasına dikkat edilmelidir. - Gözleri uyanmaya başlamış, fidanlar alınmamalıdır.
Gülnar Önay, kurak iklimde yetişen ağaçlara ve ağaçcıklar da kitabında yer vererek, "ardıç, erguvan, kapari, kocayemiş, kermes meşesi ve menengiç gibi ağaçların yanı sıra egzotik ağaç ve çalılar bölümüne de Arap hurması, cüce palmetto, sikas"ı anlatıyor.
Ziraat Mühendisi Öztürk: Fidan ve meyve ağaçları dikimi için en uygun dönemdeyiz. Yeşil alanlara daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirten Ziraat Mühendisi Fırat Öztürk, fidan ve meyve ağaçları dikimi için en uygun dönemin kasım ve nisan ayları arasında olduğunu belirtti.
Meyve bahçesi kurarken tesis gübresi olarak tüm alana fosfor (P2O5) ve potasyum (K2O) gübreleri ayrı ayrı verilebileceği gibi, sadece Toros Tarım bayilerinde bulunan Page 3 ve yapısında azot, fosfor, potasyum, kükürt, çinko ihtiva eden Süper Gold 10-20-20 kompoze gübresi de kullanılabilir.
ilkbaharda Mart sonu-Nisan başında yapılmaktadır. yapılır.Böylece kökle taç arasında bir denge kurularak, fidanların tutması ve daha sonra sürgünlerin kuvvetli büyümesi sağlanır.
Uygun iklim koşulu altında hangi meyve fidanı nereden alınır sorusuna en ekonomik çözüm Trendyol olarak verilebilir. Çünkü geniş ürün yelpazesi üzerinden tüm müşterilerine kaliteli bir alışveriş fırsatı sunan Trendyol, bakım önerilerinden fiyat bilgisine kadar hemen her konuda bilgi temin eder.
TEMA Vakfının resmi sitesinde yer alan 'Bağış Yap' butonu tıklanır. Açılan sayfada bağış yapılacak seçenekler listelenir. Bağış türünü seçtikten sonra verilen alanlar doldurularak bağış gerçekleştirilir.
Geleceğe Nefes Ol ücretli mi sorusu, fidan bağışı yapmak isteyen pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. E-Devlet ve Geleceğe Nefes Ol internet sitesi üzerinden bilgiler girerek edinilmesi mümkün olan Geleceğe Nefes Ol fidan bağışı, ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriliyor.
Fidan kökleri güneşe ve rüzgara karşı korunmalıdır. Fidan dikerken kökler kıvrılıp, dönmemeli, toprakta hava boşluğu kalacak biçimde sığ veya derin dikilmemelidir. Dikilecek fidanın 20 cm' den uzun olan kökleri önceden kesilmelidir. Tüplü ve kaplı fidanlar naylon ve kaplarından mutlaka çıkarıldıktan sonra dikilmelidir.
Saksılı ve tüplü fidanlar kar, don olmamak şartıyla yılın 12 ayı dikilebilir. Çıplak köklü fidanlar ise sonbaharda fidanların yapraklarını döktükten sonra tomurcukların kabarmaya başlayacağı zamana kadar kar, don olmayan dönemlerde dikilebilir.
Anavatanı Çin olan Paulownia ağacı dikildiği yıl 8-8.5 mt. boylara ulaşabilen bir ağaçtır. Bir yılda 10,38 mt. büyüyen Paulownia Elongate türü bir ağaç dünya rekorunu elinde bulundurmaktadır. 5 yılda kesilecek büyüklüğe ulaşır.
Fidan dikim zamanı; açık köklü fidanlar Kasım-Nisan ayları arasında, tüplü fidanlar ise yılın 12 ayı dikilebilir.
Meyve ağaçları, geleneksel bahçelerde 3. ya da 4. yıl meyve vermeye başlarken bodur meyve fidanları ise, genellikle 2. yıl sonunda istenen verime ulaşır. Bahçenin 4. yılında ise, ekonomik verime geçer.
Karaçam, Fıstıkçamı, Göknar (Kazdağı göknarı), Toros Sediri, Halepçamı, Servi türleri ile, yapraklılardan da Kavak, Kızılağaç, Dişbudak ve Çınar sayılabilir.
Yaprak kısımları eğilmeye ve boynu bükülmeye başlar. Şayet bitkinin yeni sürgünlerinin yaprak kısımları solmaya başlıyor, gelişimi yavaşlıyor, yaprak renginde farklılaşmalar ve dökülmeler meydana geliyor ise çiçeğin susuz kaldığına işaret etmektedir.
Açık havada bitki bakıyorsanız akşamüstü sulama yapılabilir ama özellikle ev ortamı için en doğru zaman sabah erken saatlerdir. Güneş tepeye varmadan önce sulasanız iyi olur.
Fidanlar, düzenli olarak sulanmadığında veya sulama yetersiz olduğunda kuruma riski taşırlar. Özellikle yaz aylarında sıcaklıkların artması nedeniyle fidanların su ihtiyacı artar. Bu nedenle, fidanların düzenli olarak sulanması ve toprağın nemli tutulması gerekmektedir.
Fidanların kök, gövde ve dallarında yumrular olmamalıdır. Eğer aşı ile çoğaltılan bir tür alıyorsak, fidanın aşı yerine çok dikkat edilmelidir. Anaç ile kaynaşma yerini görmemiz ve aşılı olup olmadığını kontrol etmemiz gerekir. Fidanların gövdesinde kabuklu bit ve benzeri zararlılar olmamalıdır.
Bilgisel'den uygulamalı dikim
Aşı yeri topraktan 4 parmak kadar yukarda durmalı ve yönü güneye bakmalı çünkü hakim rüzgar etkisi ile aşıya hastalık bulaşabilir. Çukur ne kadar genişse o kadar iyi olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri