SSL Sertifikası Nasıl Alınır? Ücretsiz SSL sertifikası, Let's Encrypt, SSL for free, CAcert, Sectigo gibi web sitesi ve kuruluşlardan alınmaktadır ayrıca son zamanlarda bazı hosting firmaları da ücretsiz SSL hizmeti sunmaya başlamıştır. Ücretli SSL sertifikaları ise hosting firmaları tarafından sağlanmaktadır.
Chrome ve Firefox gibi tarayıcılar SSL kullanmayan siteleri “güvensiz” olarak işaretleme kararı aldı. Bu gelişmelere ayak uydurmak isteyen, ancak bütçesi kısıtlı site sahipleri için ise ücretsiz SSL sertifikası veren kuruluşlar doğdu. Kısacası, ömür boyu ücretsiz SSL sertifikası almak artık mümkün.
✔️ İlk yapmanız gereken öncelikle sslforfree.com adresine gidip aşağıda da görebileceğiniz gibi kendi site adresinizi adres barına yazıp Ücretsiz SSL Sertifikası Oluştur butonuna basmak. Burada bir süre beklemeniz gerekiyor. Bu süreçte site sizin için Let's Encrypt üzerinden ücretsiz SSL Sertifikası oluşturacaktır.
Tamamen ücretsizdir. Sahip olmak için herhangi bir bedel ödemeye veya yenileme ücretleri vermenize gerek yoktur. Bu, ücretsiz SSL sertifikalarının en önemli özelliğidir. Ücretli SSL sertifikalarıyla ve ücretsiz sertifikalar aynı şifreleme düzeyine sahiptirler ve tamamen güvenlidir.
Tüm SSL Sertifika otoriteleri maksimum 1 yıllık sertifika üretebilmektedirler.
İlgili 31 soru bulundu
Çoğu tarayıcı, SSL sertifikasına sahip olmayan HTTP sitelerini "güvenli değil" olarak işaretler. Bu, kullanıcılara sitenin güvenli olmayabileceğine dair net bir sinyal verir ve henüz yapmamış olan işletmeleri HTTPS'ye geçiş yapmaya teşvik eder.
Kısa adı ile SSL (Secure Socket Layer) olan terim Türkçemizde Güvenli Soket Katmanı olarak kullanılır. Ücretsiz SSL, web sitesi ile kullanıcı arasında güven bağı oluştur. SSL güven akışını sağlayarak korsanların kullanıcı kişisel bilgilerine erişimini engeller.
Ayrıca Let's Encrypt, OpenSSL ve ZeroSSL gibi platformlar üzerinden web sitenize ücretsiz olarak SSL sertifikası oluşturabilirsiniz. Ücretli SSL sertifikası için RapidSSL, Comodo ve Amazon gibi firmaları tercih edebilirsiniz. Kullanıcı tarafında ise SSL sertifikası kullanımı için herhangi bir işlem gerekmemektedir.
SSL sahibi olmayan web siteleri için sadece “Güvenli Değil” yaptırımıyla yetinmeyen Google, yaptığı son değişiklikle, SSL sahibi olmayan web sitelerini Google sonuç sıralamasında arka plana atacağını açıkladı. Bu şu demek; SSL sertifikası olmayan web siteleri Google sonuç sıralamasında arka sıralarda yer alacak.
Unutmayın, online ortamda güvende olması gereken her şeyin bir SSL sertifikası koruması altında çalışması gerekir. İnternet, web sitenize erişim sağlamak için zayıf korumalı şifreli sayfaları arayan botlarla doludur. Web sitenize girip de sayfalarınızın bozulduğunu ya da silindiğini görmek istemezsiniz.
Evet, teknik olarak bir web sitesini SSL sertifikası olmadan açabilirsiniz. Ancak bu durum, kullanıcılarınızın bilgilerinin korunmasını zorlaştırır ve siteye olan güveni azaltır. SSL sertifikası, bir web sitesinin güvenli olduğunu ve kullanıcıların bilgilerinin güvende olduğunu belirtir.
Bir bildirim aldıysanız, SSL.com sertifikası süresi doluyorsa veya süresi dolmuşsa, bu sertifikayı yenilemeniz gerekecektir. Bunu yapmak için, lütfen yenileme için sağlanan bağlantıyı tıklayın veya kopyalayıp tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırın. Ardından yenileme siparişi sayfasına yönlendirileceksiniz.
Hızlı kurulum SSL sertifikaları yani domain doğrulaması ile aktif olan sertifikalar normal şartlarda doğrulanması 15dk ile 45dk içinde tamamlanır. Belge ile doğrulanan SSL sertifikalarının doğrulanma işlemi gerekli tüm belgeleri sağlamanız durumunda 1-5 gün içinde tamamlanır.
Bir Sitenin SSL Sertifikası Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır? Sitenin SSL sertifikasına sahip olup olmadığını anlamanın en kolay yolu tarayıcınızdaki adres çubuğuna bakmaktır. URL'nin HTTP yerine HTTPS ile başlaması, sitenin bir SSL sertifikasıyla güvenli hale getirilmiş olduğunu göstermektedir.
SSL, ziyaretçilerin kredi kartı bilgileri, şifreleri, kimlik bilgileri gibi önemli olan bilgilerini şifreleyerek üçüncü kişilerin eline geçmesini engellemektedir. Bir web sitesinin SSL sertifikasının olup olmadığını adres çubuğundaki kilit iconundan anlaşılabilir. İcon eğer yeşilse SSL sertifikası vardır.
İyi bir SSL sertifikasında şifreleme kuvveti yüksek olmalıdır. 256 bit'lik şifreleme yapabilen SSL sertifikaları ideal olanlardır, daha düşük olanlardan uzak durun.
EV SSL sertifikası satın alma işlemini tamamladığınız zaman adres çubuğunda asma kilit şeklinde görünen web sitenizin güvenli olduğunu gösteren Güven Logosuna sahip olursunuz. Bu sayede ziyaretçileriniz "Bu Site Güvenilir Değil" uyarısı almazlar, web sitenizde güvenle gezer ve alışveriş yapabilirler.
SSL sertifikanızı yükleme
Sol taraftaki Connections (Bağlantılar) panelinde Sunucunuzun Adına tıklayın. Ana panelin IIS bölümünde Server Certificates (Sunucu Sertifikaları) seçeneğine çift tıklayın. Sağdaki Actions (Eylemler) panelinden Complete Certificate Request (Sertifika Talebini Tamamla) seçeneğine tıklayın.
SSL, bilinen güvenlik açıklarına sahip eski algoritmaları destekler. TLS, gelişmiş şifreleme algoritmaları kullanır. SSL el sıkışması işlemi karmaşık ve yavaştır. Bir TLS el sıkışması daha az adıma ve daha hızlı bir bağlantıya sahiptir.
OV SSL, yüksek seviyede güven düzeyine sahip bir SSL türüdür. OV SSL sertifikası alabilmek için web sitesi sahibi yoğun bir doğrulama sürecinden geçer. OV SSL sayesinde web sitesi sahibinin bilgileri adres çubuğunda gösterilerek kötü niyetli sitelerden ayırt edilmesi sağlanır.
Sistemin size vereceği Cname kaydını, alan adınızın name server kayıtlarının olduğu kurum üzerinden girildikten sonra ortalama 3 saat içerisinde SSL sertifikanız doğrulanıp aktif edilir. Sistemin size vereceği dosyayı sitenize yükleyerek doğrulama yapmanızı sağlayan yöntemdir.
Fiziksel sertifika basılıdır. E-sertifika (dijital sertifika) kariyer platformlarında kullanılır. Fiziki sertifika yalnızca basılı şekilde kullanılır. E-sertifika (dijital sertifika) çoğunlukla ücretsizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri