Aseton tırnak cilasını çıkartmanın yanı sıra uçuğu da tedavi edici etkisi olduğu söylenmektedir. Aseton uçuğa nasıl kullanılır? 1- Pamuğu asetonun içerisine batırın. 2- Asetonu sadece yaranın üzerine cildinize temas etmeden uygulayabilirsiniz.
Uçuğun geçmesi için buz, aseton, süt, Sarımsak, nane yağı, vanilya uçuğa iyi geliyor.
Buz uygulamasını evde yaparak günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Limon ve Karbonat: Dudak uçuğunu geçirmek için evde uygulayacağınız bir diğer karışım ise limon ve karbonattır. Limon yoğun miktarda asit içerir ve bu şekilde dudak uçuğuna iyi gelir. Hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.
Çinko oksit içeren kremler ve çinko takviyeleri uçuğa iyi gelir. Aloe vera jeli. Aloe vera jeli, uçuk yaraları gibi cilt koşullarını tedavi etmek için kullanılabilir. Aloe vera, antioksidan vitaminler, enzimler, mineraller, yağ asitleri ve enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olan çeşitli hormonlar içerir.
İlgili 22 soru bulundu
Aseton tırnak cilasını çıkartmanın yanı sıra uçuğu da tedavi edici etkisi olduğu söylenmektedir.
Herpes Simpleks virüs denilen virüsün neden olduğu cilt ve mukozalarda gözlenen içi su dolu keselerden ibaret bulaşıcı bir hastalıktır ve temasla bulaşır.
Süt uçuk bölgesini yumuşatır ve uçuğun neden olan iltihabı da ortadan kaldırmaktadır. Nane Yağı: Nane yağı uçuğu engelleme de kullanılan ilk tedavi seçenekleri arasında yer almaktadır. Nane yağının faydaları saymakla bitmez. Kulak çubuğu yardımı ile birlikte nane yağınıu uçuk olan bölgelere sürebilirsiniz.
Genellikle uygulanan ve olumlu sonuç gösteren ürünler; süt, sirke, sarımsak, aloevera, nane yağı, çay ayacağı gibi bitkisel içerikli ürünlerdir. Bu ürünlerin pamuk ve ya kulak çubuğa yardımı ile uçuğa sürülmesi uçuğu rahatlatır ve kısa sürede iyileşmesini sağlar.
2) Elma Sirkesi
Elma sirkesi antibakteriyel özelliğiyle uçuğunuzdaki mikropları kırar ve mikropların yayılmasına engel olur. Aynı zamanda uçuğu kurutarak uçuğun daha hızlı sürede iyileşmesini sağlar. Uygulama: Bir parça pamuğa elma sirkesini dökün ve uçuğun üstünde bir süre bekletin.
Bir gecelik tedavi
Bu tedavi biraz kaşıntı veya yanmaya sebep olabilir, ama bu belirtiler bir kaç saniyede kaybolacak, endişelenmeyin. Ayrıca, sarımsak bu uçukların sebep olduğu genel acıyı azaltabilir ve uçuğu bir kaç saat içinde ortadan kaldırabilir.
Uçuğa dokunulmamalı, dokunulursa eller çok iyi yıkanmalı. Uçukluyken kesinlikle gözlere dokunmaktan kaçınılmalı. Makyaj temizlerken dikkat edilmeli.
Bu süreyi kısaltmak için dudak bakımı düzenli yapılmalıdır. Stresten ve gerginlikten uzak durulmalı, düzenli beslenmeye dikkat edilmelidir. Uçuklar daha çok dudaklarda çıkıyor olsa da gözde uçuk da çıkabilmektedir. Uçuğun ağrı yaptığı durumlarda ise buz kompresi yapılması ağrının azalmasını sağlamaktadır.
Bir yemek kaşığı balı biraz sirkeyle karıştırıp pamuk yardımıyla uçuğun üzerine uygulayın. Bal ve sirke uçuğun iyileşmesine yardımcı olacaktır. 8. Diş macunu: Uçuğa diş macunu uygulamak etkili tedavi yöntemlerinden biridir. Çok kesin bir tedavi yöntemi olmasa da iltihabı kurutur.
Diş macununu çıkarmak için, ılık suda ıslatılmış yumuşak bir yüz havlusu ile burayı silin. Uçuk ortaya çıkarsa aynı şekilde kabarcıkların kurumasına yardımcı olmak için de diş macunu kullanabilir ve cildinizi çabucak normale döndürebilirsiniz.
Temel tanımı ile aseton, çözücü özelliğe sahip kimyasal bir bileşendir. Kokusuz bir madde olması ve cilde zarar vermemesi sebebiyle herkes tarafından kullanılabilen bir üründür. Özellikle tırnak tasarımı ve bakımı için yapılan uygulamaların temizlik aşamasında asetondan sıklıkla faydalanılır.
Stres, bağışıklık sisteminin zayıflaması, güneş ışınlarına maruz kalma, ateş, viral enfeksiyon, hormonal değişiklikler ve güneş yanıkları uçuk virüsünün vücutta aktif hale gelmesinde tetikleyici rol oynar.
Uçuk için Antiviral İlaçlar
Diğer antiviral türlerde olduğu gibi, örneğin dudağınızda kaşıntı veya karıncalanma hissi gibi uçuk belirtilerini ilk kez hissetmeye başladığınızda alırsanız, famsiklovir oldukça etkilidir.
Kabarcıklar veya noktalar gibi, yalnızca bakteriler nedeniyle oluşan deri hastalıklarının tedavisinde. Uçuk veya suçiçeği gibi, virüs nedeniyle oluşan deri hastalığının tedavisinde. Atlet ayağı gibi, mantar nedeniyle oluşan deri hastalığının tedavisinde kullanmayınız.
Nemlendiric özelliği olan vazelin uçuğu yumuşatabilen özelliktedir. Kulak mapuğu yardımıyla uçuğa sürdüğünüz vazelin, bakterilerden koruduğu ve yumuşattığı için uçuğun kaşıntısını azaltır ve iyileşmesine katkıda bulunur.
Limon özü içeren dudak balmları da bu konuda yardımcı olmaktadır. Aloe vera jelleri de aynı etkiyi göstermektedir. Uçuklu bölgeye vazelin uygulamak uçuğu iyileştirmese bile uçuğun neden olduğu ağrıyı hafifletebilir.
Deniz tuzu iltihapli cildi iyileştirme etkisi olan bir mineral içerir. Bir su bardağı ılık suya bir çay kaşığı tuz atıp karıştırın. Uçuğunuzun üzerine pamuk yardımıyla sürün ya da ağzınızdaki yaralar için gargara yapın. Fakat özellikle hassas ciltlerde sorun yaratabileceğinden dikkatli kullanın.
Uçuk, ön belirtileri ile açık yaranın kapanması süresi arasında bulaşıcıdır.Uçuğu olan bir kişinin kullandığı havlu, bardak, çatal, kaşık vb. Eşyalarla ve uçuklu kişinin öpmesi sonucu bulaşır.Eğer uçuğa dokunulursa yüzün diğer bölümlerine, göze ve vücudun diğer bölgelerine (genital bölge gibi) de bulaştırılabilir.
Bir Uçuk Ne Zaman Bulaşıcı Olmaz? Uçuk, bir kabuk oluşturduktan sonra daha az bulaşıcı hale gelir. Sıvı dolu kabarcıklar, ilk semptomların ortaya çıkmasından dört gün sonra patlar ve süreç sırasında beş veya sekiz gün civarında, enfeksiyon şansını azaltan sarımsı veya kahverengi bir kabuk oluşur.
Uçuklarda da çeşitli yanlış yöntemlerin uygulandığını belirten Prof. Dr. Anadol, uçuğa diş macunu, sarmısak sürmek, sigara külü, sıcak tahta kaşık basmanın da son derece yanlış olduğunu belirterek ''Uçuk aktifken içi sıvı dolu kabarcıkların olduğu dönemde başka insanları öpmeyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri